hadsiz, çirkef insanlarla nasıl baş ediyorsunuz?

gelin biraz insanlar üzerine konuşalım kızlar. kaos meraklısı siz uzak dursanız bile damarınıza basan insanlarla nasıl baş ediyorsunuz? başınızdan neler geçti?

1. İlk ben cevaplayayım kendi sorumu

a) karşımda insan varmış gibi konuşmayı denedim ama bunun sonucu daha da alaycı ve hadsiz olmalarına sebep oldu

b) ben de çirkefçe karşılık verdim ama bunun sonucunda dönüştüğüm insandan soğudum

27 ağustos 2019 12:07

2. Böyle insanlarla sözlük dışında karşılaşmıyordum, mesleğe başlayana kadar.

Bazı veliler çok saçma sapan bana saldırıyor ben de tek bir cümle kurup gidiyorum o yokmuş gibi davranıyorum.

Böyle insanlarla tartıştıkça daha da heybetleniyorlar sanırım çünkü bundan besleniyorlar

27 ağustos 2019 12:13

3. Anonim 2 tam da bundan bahsediyorum, bir insan durduk yere niye birine sataşır gerçekten anlamıyorum. Çevremizde de baya çok bu tipler o yüzden sordum. Sussan daha da tepene çıkıyorlar korktun sanıp, konuşsan karşılık vermenden zevk alıyorlar. Okulda, iş yerinde her yerde var bu tiplerden.

27 ağustos 2019 12:14

4. Anonim 3 ben epeydir karşılaşıyorum ama hala baş etmeyi öğrendim denemez. Bir de bunlar tek başına kuzu gibiyken yanına kendileri gibi bir iki ucuz insan bulunca çok sesleri çıkmaya başlıyor :/ içten içe de hiç cevap vermeyince sanki kendimi ezdirmiş gibi hissediyorum

27 ağustos 2019 12:18

5. (yazar: greece) dinsizin hakkından imansız gelir misali😬 böyle yaptığım da oldu ama sonra o hallerimi düşünüp kendimden utandım nasıl bu kadar zıvanadan çıktım diye djsjsj

27 ağustos 2019 12:19

6. Süslü normalde nasıl biriyseniz insanların aklında öyle kalıyorsunuz zaten. “Bulaşma ağzına s*çar” diyorlar en fazla hakkınızda :d kaldı ki isterlerse çirkef desinler, modunuzu düşüren, ortamda yükselmek için özellikle üstünüze oynayan insanlara karşı susmayın. İyice cesaretleniyorlar...

27 ağustos 2019 12:24

7. insan yerine koymadan yazık zavallı diyip geçin en güzeli.

27 ağustos 2019 13:06

8. Çirkefleşerek.

Süslü inan naiflik, nezaketlik topraklarımızda bir işe yaramıyor. Adam yerine koyup Saygı bile duymuyorlar. Hele ki muhatabınız hemcinsiniz ise yani kadın ise durum çok daha vahim. Kadınlarda laf sokma, aşağılayarak psikolojik şiddet uygulama olayları maalesef ki çok daha fazla. Böyle insanlarla mücadele edebilmek için naifliği bir köşeye bırakıp çirkefleşeceksin. İlk başta birden fazla kişiyle mücadele etmek zorunda kalabilirsin hatta çevre baskısıyla kendini de suçlayabilirsin “Neden bir kişi değil de birden fazla kişiyle tartışıyorum sorun yoksa bende mi” diye. Sindirmeye çalışacaklar ama sakın böyle düşünme. Birden fazla kişiyle mücadele ediyorsun çünkü vakti zamanında sessizliğinden tepene binen binene.

Sen hiç gördün mü çirkef biri olup da birileriyle mücadele etmek zorunda kalan kişileri? Ben görmedim. İnsanlarla arası iyi olan kişiler gerçekten de sessiz sakin insanlar mı? Tabi ki hayır. Ben ne okul ortamında ne de iş ortamında ne de akraba çevresinde  sessiz sakin insanların saygı gördüğüne henüz şahit olmadım. Gördüğüm şey: Nerede sessiz sakin bir kadın varsa hep onun üzerinden dönüyor geyik muhabbetleri, aşağılama, dışlama,  psikolojik şiddet hep bu sessiz sakin kadınlara yönelik yapılıyor; Hakkını koruyan, sesi çıkan kadına bulaşanı henüz görmedim, buluşamazlar çünkü korkaklar.

Önerim: toplum ne der, hakkımda ne düşünürler, kavgacı çirkef olduğumu mu düşünürler diye kendini asla bastırma; haklıysan hakkını savun, hesap sor, tartışman gerekiyorsa tartış. İnan sonunda kafan rahatlıyor. Hayat zaten yeterince zor, odaklanmamız gereken çok daha ciddi sorunlar ve durumlar varken böyle insanların sizi aşağıya çekmelerine sakın izin vermeyin. Çirkefleşip çevrenizden salın bu tipleri, kafanızı işinize gücünüze verin.

27 ağustos 2019 13:15

9. Anonim 6 şiir gibi konuşmuşsun :d cümlelerini okurken "evet evet" dedim hep gerçekten de şimdiye kadar hep hemcinslerimin çirkefliklerine maruz kaldım, bazen küçük sebeplerden bazen sebepsiz yere yıldırdılar beni. Bir de dediğiniz gibi böyle tiplere yapışıp ondan güç alanlar da çok oluyor tek tek bir hiç olsalar da ama en mantıklısı dediğiniz galiba çat çat üzerlerine gideceksin. En fazla ne olabilir ki? Tek sorun sinirlenip ağlamamak, bu huyu olanlar beni anladı djdjjd

27 ağustos 2019 14:08

10. Herkes yazmış ama durum gerçekten çirkefleşerek çözülüyor. Size genel olarak çirkef biri olun, hoşlanmadığınız kişiye o size saldırmadan saldırın asla demiyorum. Bilakis onun size saldırmasını bekleyin öyle çirkefleşin. Böylece çevrenizdeki insanların gözünde haksız duruma düşmezsiniz. Ama biri size bir yapıyorsa siz ona iki yapın ki hem o hem de başkaları buna cürret etmesin.

27 ağustos 2019 18:18