hemşireler dolgu botoks yapabiliyor mu?

instada bir yer gördüm. islemleri kimin uyguladığını sordum. uzman hemşire dediler. islemın güzel olup olmamasini geciyorumm. böyle bir şey olabilir mi yasal olarak?

1. Robotik ameliyat değil sonuçta yapılr yani ama etik olarak yapılmamalı

4 aralık 2021 12:24

2. Yapamaz

4 aralık 2021 12:35

3. Medikal estetik bu etik değil. Ama hemşirelerde basit tıbbi bilgilere sahip ( lisans mezunu hemşireler) ve biraz eğitim almışlarsa çok da sakıncası yok. Ha ben hemşireye botoks yaptırır mıyım? Hayır.

4 aralık 2021 12:36

4. Abi kafayi mi yediniz yapabilir ama etik degil yazmış biri cidden öyle bi algı oluşmuş ki kafalarda, sağlıkla ucundan kıyısından ilgisi olan her seyi yapabilir ama ayıp olmasin diye doktora yaptırılıyormuş gibi.

Doktor olmayan hiç kimsenin hasta üzerinde işlem yapma yetkisi yok yasak.

4 aralık 2021 12:40

5. Güzellik uzmanlığı adı altında 3 4 ay eğitim alanlara güvenip yaptırıyorsunuz da en azından teorik tibbi bilgiye sahip hemşireye mi güvenmiyorsunuz. Şaşırdım doğrusu. Gecen sene a101de çalışan kız su an evin yanındaki güzellik merkezinde estetisyen olmuş şaka gibi bu tip işler için iyi araştırmak mümkünse doktor gözetiminde yapılan işlemleri tercih etmek gerekir. Ha yine de gidin hemşireye yaptırın demiyorum ama gerçekten eğitimini aldıysa korkmaniza gerek yok.

4 aralık 2021 12:42

6. Doktor dışında kimseye yaptırmam, yaptırmıyorum. Uyduruk güzellik merkezlerine de gitmem. Siz de gitmeyin lütfen. Evet korkmaya gerek var, botoks yüzünden ölen bile var biliyorsunuz.

4 aralık 2021 12:57

7. Biraz tıbbi bilgisi olan doktorluğa soyunuyor. sonra deri altındaki arterlere, sinirlere enjekte etsinler bakalım sonuç felç. Doktorlar kadavralar üzerinde anatomi eğitimi alıyor, bu işlemler hiç de sandığınız kadar risksiz değil, cerrahi işlem olarak geçer. maketten bakıp humerus- femur bilgisiyle cerrahi işlem yapılmaz, damar yolu açmaya benzemez. Orada anafilaktik şok geçirirsenis size kim müdahale edecek?

4 aralık 2021 13:17

8. Ya ben biraz araştırdım da şey haberi gördüm kızlar. Kadın dudağına dolgu yaptırmış, doktor değilmiş yapan kişi. Yaparken yanlış yere vermiş sanırım. Ve kadinin dudağı bildiğiniz çürümüş. Mosmor olmuş sonra orası da kuruyup düşmüş. Ay ürkünç geldi. Yanı dolgu yerine bebek yağı verenler falan duyardık da sadece içerik değil, yapılan yöntem de önemli anlaşılan.

4 aralık 2021 13:56

9. Ben tıp eğitimi almış doktora bile güvenemiyorum. Botoks ve dolgu için plastik cerrahlar ya da dermatologlar tercih edilmeli kesinlikle. Plastik cerrahta yaptırdığım botoks ile iç hastalıkları uzmanı doktorun yaptığı botoks arasında bile fark varken hemşireye botoks/dolgu yaptırmak cehalettir.

4 aralık 2021 14:05

10.  masseter botoxu için gittiğim diş hekimim istersem alnıma da yapabileceğini söylemişti lol.

eczacı birine yaptıran arkadaşım da var sanırım bunun için bir işlem sertifikası alıyorlar ama ben asla yaptırmazdım yine de.

4 aralık 2021 15:01