hemşirelik mi gastronomi mi. ?

ikisi arasında çok kararsızım gastronomi kazanmak daha zor. hemşirelikte 330 alsam yeterli ama gastronomide en az 440 üstü almam lazım (hemşirelikte atanma açısından üni önemli değil ama gastronomide eğitim çok önemli) hangisi sizce kızlar?

1. İkisinin hiçbir alakası yok ki? Hemşirelikte atanırsınız daha rutin bir hayatınız olur gastronomi gelişime açık

31 ekim 2019 15:03

2. Evet alakası yok sağlığa her zaman ilgim vardı

hemşireliğe çok özenirdim. Ama yemeğe de öyle tatlı, yemek yaparken çok mutlu oluyorum mutfak sevdam bitmiyor süslü. Hep yeni şeyler öğrenmek istiyorum herkes bayılıyor tariflerimi istiyor böyle oldukça yeni tatlar keşfediyorum. Kafam çok karışık. Gastronomi okursam dil öğrenip otellerde aşçılık yapmak istiyorum . Hemşirelik okursamda atanmaya calışcam. Gastronomi kazanmasi ayrı bir zor .

31 ekim 2019 15:10

3. Sırf iş bulabilmiş olmak için hemşirelik seçmeyin. Sevmeden yapılabilecek bir meslek değil. Çok yıpratıcı. Sonra çok pişman olursunuz.

31 ekim 2019 15:59

4. birinde nöbetli çalışma var diğerinde de özel günlerin hepsinde çalışırsın büyük ihtimalle. Gastronomi çok popüler oldu sivrilmek gerek yurt dışına çıkıp deneyim sahibi olana kadar sabredebilirsen o derim.

31 ekim 2019 16:03

5. gastronomi icin uni sart degil daha mutfak sanatlarina falan gidersin. hemsirelik garanti bir meslek ozellikle ebe olanlarin onu cok acik cunku disariya da is yapiyorlar. Instagram sayfasi acar, elinde bir oyuncak bebekle gosterir durursun deli para kazaniyorlar.

31 ekim 2019 16:21

6. Anonim 6 aşçı maaşı daha fazla yalnız şef aşçıyı ayarlarım kendime ahahsja 10 bin alır otelde dksks şaka bir yana zaten gastronomiyi kazanmak daha zor ben en iyisi hemşirelik için çalışayım.. :'( ilerde 100 bin biriktirirsem le cordon bleu egitimine giderim artık ama zor :((

31 ekim 2019 16:22

7. Ebelik diyorum, atanması hemşireliğe göre çok çok daha kolay ve de 4 sene içersinde yığılma olacağını düşünmüyorum.

31 ekim 2019 17:23

8. ben özyegin üniversitesinde gastronomi okuyorum. le cordon bleu anlasmalı zaten biliyorsunuzdur. tam burslusu cok yüksek ama özelde okuma imkanınız varsa kesinlikle özyegini tavsiye ederim

31 ekim 2019 17:32

9. Hemen iş bulmak istiyorsanız hemşirelik. Düzenli, maaşın gününde yattığı bir mesleğiniz olur. Atanmak zor değil hemşirelikte. Gastronomiye gelince şehir dışında okuyacaksanız orda yapacağınız 4 yıllık masraf yerine Msa’ya gitmenizi öneririm

31 ekim 2019 17:38

10. Offfffff anonim 9 hayalimi yaşıyosunnnnn.hergun oranın fotoğraflarına mutfaklarına bakıp iç çekiyorum .Tam Burslu çok yüksek kazanamam çünkü işe giricem. yüzde elli okuyamam çok pahalı mecbur hemşirelik için kasmak daha mantıklı

31 ekim 2019 17:38