iş hayatındaki süslüler günde kaç saat çalışıyorsunuz? kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?

öğrenciyim ve kısa süreli iş buldum çalışıyorum. günde 8 saat vardiyalı sistem. bazen mesaiye de kalabiliyoruz. fiziksel olarak aktif olduğum yorucu bir iş. yaklaşık bir yıldır çalışıyorum ve artık çok fazla yorulduğumu farkettim. kendime doğru düzgün vakit ayiramıyorum. iş 8 saat, yol ve o gün mesai falan da yapmışssam günün 10-11 saati geçiyor. kalan saatlerde de hem yorgunluktan, hem üşengeçlikten yataktan çıkamıyorum. yani ev iş arasında ömrüm geçiyor. ki ben hala öğrenciyim öylesine girdiğim bir iş bu. mezun olup kendi mesleğimi yaptığımda da tüm çalışma hayatım böyle mi olacak? biz bunun için mi bu kadar uğraşıyoruz?

1. maalesef süslü. kişiye, nerede yaşandığına ve işe de bağlı aslında ama yine de durum çoğunlukla çoğunluk için bu yani :)

öğretmen arkadaşım var çalışma saatleri 7:00-13:00 istediğini yapıyor geriye kalan zamanda ama 8:00/09:00-17:00/18:00 çalışma saatlerinde çalışan ben ve arkadaşlarım geriye zaten çok da zaman kalmadığı için haftasonu dışında kendimize zaman ayıramıyoruz hafta içi iş-yemek-duş-uyku-iş döngüsü, o haftasonunun pazarı da yok zaten :)

yaz mevsiminde biraz daha bir şeyler yapma imkanı oluyor.

8 eylül 2021 15:30

2. Evet süslü ne yazık ki böyle. Mesaim 8.5 saat, yarım saat öğle arası. İsyerinde gecirilen 9 saat. Yaklaşık 1.5 saat de yol sürüyor her gün. Servise binmesi beklemesi 2 diyelim. 7 saat de uyusak geriye kalan 6 saat:( çoluğu çocuğu olan ev işi yapanlar nasıl yetişiyor bilmiyorum

8 eylül 2021 15:30

3. Sabah 8 akşam 4.30 arası 3 gün çalışıyorum. Bu hayat bana zulüm gibi geliyor. Keşke dededen kalan 15 dairem olsaydı

8 eylül 2021 15:35

4. Evet süslü, haftalık 45 saati dolduruyorum yol 1-1 bucuk saat (sadece gidiş) ama ben vakit ayırmaya çalışıyorum kendime, sabah bile ayırmak istiyorum o yüzden bu hafta 1 saat erken uyanmaya çalıştım ama uyanamadım yarın tekrar deneyeceğim..

8 eylül 2021 15:45

5. 10 saat çalışıyorum iki haftada bir izin kullanıyorum normal bi hayatı unuttum bile buralarda okuyorum normal insanları hayranlıkla :d

8 eylül 2021 15:48

6. Öğrenciyim okulum açılmak üzere, yaz okulu alıyorum onun dersi sınavı var online da olsa. Haftanın 5 günü 9 saat stajyer olarak ama köpek gibi çalışıyorum. Sabah 5.30 evden çıkış, akşam 20.00 eve varış.

8 eylül 2021 16:21

7. 08.30-17.00 arası çalışıyorum. Sabahları 6’da kalkıp spor, duş olayını hallediyorum. Evi de şöyle bir topluyorum. Saat 7-7.30’a kadar bunlar bitiyor. 8’de servis geliyor o saate kadar da hazırlanıyorum. Akşama iş bırakmıyorum. 2.5 yaşında bir oğlum var Çünkü.

Akşam Eve geldiğimde direk yemeğe oturuyorum, eşim erken gelip hazırlıyor. Sonra hızlıca dik süpürge ile evi süpürüp; banyo ve tuvaleti yıkıyorum. Ardından ailecek bir şeyler yapıyoruz oğlum yatana kadar. Oğlum 9 gibi uyuyor, kalan zamanda kitap, film, sohbet böyle yani.

8 eylül 2021 16:23

8. Cok buyuk ihtimalle boyle olacak. Haftalik calisma saati 45 saat isverenler de vardiyali bile calissaniz buna gore ayarliyor. Mesailer de olabiliyor o zaman fazla mesai ucreti de odemesi lazim. 9-18 calisiyorum ben. Yolda da Istanbul trafiginde 2,5 saat falan geciyor git gel. Sabah 7'de uyaniyorum aksam 19:30-20:00 gibi eve giriyorum.

8 eylül 2021 16:32

9. Suslum inşaat sektörü biraz böyle maalesef:( hiç izin kullanmadan geçirdiğim 1 ay da oldu.  5bin maaşım saate bölünce asgariden düşük denk geliyor ama tecrübe icin katlanıyorum güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim

8 eylül 2021 19:46