iki kedim var biri kısır diğeri değil ikisinede kısır maması yediriyorum acaba sorun olur mu?

ikisinede kısır mama yedirme nedenim ne kadar denersem deneyim kısır olan diğerinin tabağındaki normal mamayı yemek istiyor bi kere yedi ve taş düşürdü ondan diğerine aynı mamayı veriyorum proplan kullanıyorum nd hiç sevmediler acaba kısır olmayan kedim için kötü bir şey mi yapıyorum süslüler?

1. Hayır süslü merak etme, kötü bir şey yapmıyorsun. Kısır kedi mamalarının en önemli özelliği yağ oranının düşük olması. Kısır kediler daha çok yeme eğiliminde oldukları için kilo ve metabolizma dengelerini korumak için yağ oranı düşük tutuluyor kısır mamalarında. Ayrıca erkek kedilerin özellikle taş problemini engelleyen içerikleri bulunuyor. Kısır olmayan bir kedinin bu mamadan yemesinin bir zararı yok. Sadece diğer kedi gelişme çağındaysa daha besleyici bir mama yemesi elbette iyi olur. Ama bu da hiç sorun değil. Çünkü ikisi de ev kedisi zaten, çok fazla hareket halinde değiller, diğer kedinin kısır maması yemesi sorun yaratmaz merak etme, canını sıkma süslü.

4 eylül 2020 16:51

2. Süslü 6 yaşında kısır olmayan kedim. dişi bu arada hep bebeği olsun istedik bebeği olmadan kısırlaştırmayalım dedik sonrada yaşı nedeniyle korktuk .kısırlaştırmaya hala da korkuyorum.içimi rahatlattınız sadece kedim çok tüy döküyor gerçi daha önce kısır mama yemediğinde de döküyordu.royal caninin tüy güzelleştirici maması varmış onu alıp vermek istiyorum ama bu sefer diğerinden korkuyorum 😂

4 eylül 2020 16:56

3. Hem de 6 yaşındaymış, hiç sorun değil, içiniz rahat olsun. Kısırlaştırma işlemine gelince, veterinerinize danışın elbette ama ben dişi kedilerin doğum yapmadan kısırlaştırılmasının daha ideal olduğunu biliyorum, ayrıca kısırlaştırmanın kediniz için de faydası var diye biliyorum. Yumurtalik, meme tümorü gibi riskleri engelliyor. 6 yaş çok yaşlı değil bence gayet düşünülebilir kısırlaştırma işlemi, veteriner en iyisini bilir tabii. Ancak dişi kedilerde biliyorsunuzdur, biraz daha zahmetli oluyor, erkekler kadar kolay değil operasyon sonrası süreç. Tüy dökmesi ise hele bu ara çok döküyorsa, çok normal. Havalar aşırı sıcak olduğu için doğal olarak döküyorlar, bizim evi görseniz (iki kedim var bu arada benim de) beyaz halı tüyden alacalıya dönüyor her hafta :) Biraz fırçalamaya çalışın izin veriyorlarsa. ND aslında tüye çok iyi geliyor ama sevmedilerse yapacak bir şey yok. Tüy için belirttiğiniz mamayı hiç kullanmadım, içeriğini bilmiyorum. İçeriği temizse, deneyin derim belki işe yarar.

4 eylül 2020 17:07

4. Süslü biz 5 yaşında dişi kısırlaştırdık (4 yaşındayken sahiplendik, corona yüzünden geçe kaldı). Veterineriniz karar versin ama hiç korkma operasyondan. Kızımız gecesinde koşmaya çalışıyordu, yakalık izin vermedi hehe.

Emin ol tümördense yarım gün narkoz atması ve 1 hafta yakalıkla gezmesi çok daha kolay.

4 eylül 2020 17:25

5. Diğerini kısırlaştırmanızda da hiçbir sakınca yok bir an önce kısırlaştırın.

4 eylül 2020 22:52