iltifat edilmekten hoşlanmayan var mı?

çok yakınım biri değilse hiç hoşuma gitmiyor yaptığım iş yemek görünüşüm konu ne olursa olsun. hele toplu ortamlarda ön plana çıkarılmaktan nefret ediyorum. aslında çoğunluğun hoşuna gider galiba benim gibi olan var mı ne düşünüyorsunuz?

1. sen biraz farklısın galibaa

10 aralık 2023 21:53

2. A1 herkesin farklı özellikleri vardır

A2 gibi düşünüyorlar genelde ama iltifat edilmesi gerçekten beni mahcup ve kötü hissettiriyor neden bilmiyorum

10 aralık 2023 21:55

3. Bana iltifat edilince inanamıyorum. Sanki dalga geçiyorlarmış gibi geliyor

10 aralık 2023 21:58

4. A4 eminim birçok insanı hayran bırakacak yönlerin vardır ama bence de iltifatların bir kısmı gerçek dışı ya da abartı

10 aralık 2023 22:04

5. ben de toplu ortamlarda iltifat alarak ön plana çıkmaktan hiç hoşlanmıyorum. yakınım olan kişilerin iltifatını her zaman daha kıymetli bulurum. annemin bana ettiği bir iltifat  tanımadığım bir yabancının iltifatından daha değerlidir mesela.

10 aralık 2023 22:06

6. aşağılık kompleksi göstergesi bu ss. normal değil çünkü yani hakkında iyi bir şey deniyor ve sen rahatsız oluyorsun. demek kendini söylenen şeye layık görmüyorsun.

10 aralık 2023 22:11

7. İçten gelen bir şeyse hoşuma gider. Ama bazı insanlar abartabiliyor gerçekten. Yapmacık söylendiği o kadar belli oluyor ki bana veya başkasına söylenmiş olsun, o zaman ben de hoşlanmıyorum. İçinden gelmiyorsa zorlama işte.

10 aralık 2023 22:20

8. birebir iltifatı severim samimi olduğuna inanıyosam ama bana da insan içinde edilen iltifat bazen rahatsız edici geliyor bi an önce konuyu değiştirmeye çalışıyorum. özgüven eksikliğim olduğuna inanıyorum belki sende de durum öyledir. hatta şey düşünüyorum bu kişi beni övdü şimdi diğerleri içinden sktirr ordan falan diyodur diye. bazen de o iltifatı hik hak etmediğimi düşünüyorum kabul edemiyorum falan..

10 aralık 2023 22:35

9. Bu bende de vardı, hatta dalga geçildiğini yani trollendiğimi düşünürdüm. Sonra kendime değer vermeyi öğrendikçe kibarca teşekkür etmeye başladım, bu güven ve hak etme duygum arttıkça aldığım iltifatlar da arttı. Özetle bence de özdeğer sorunundan kaynaklı bu hisleriniz

11 aralık 2023 00:57

10. iltifatlar tırtsa da böyle hissediliyor. mesela çevremdeki kadınlar eminönü esnafı gibi giyindiği için iki güzel kumaş pantolon kalem etek giyince dikkat çekiyorum. bugün çok şıksın diyorlar. halbuki tarzım hep aynı. her zamanki halim deyince de kibirli buluyorlar. yani ben napayım sizin şıksın iltifatınızı.

11 aralık 2023 00:58