ince telli seyrek saçları gürleştirmek ve yeni saç çıkarmak mümkün mü?

merhaba süslüler. benim saçlarım kendimi bildim bileli ince telli, seyrek ve dümdüz. teller ince ve az oldukları için bir günde sanki bir haftadır yıkamamışım gibi yağlanıyor ve kafama yapışıyor. insan içine çıkabilmek için her sabah saçlarımı yıkamak zorundayım, hatta evlenirsem her sabah banyoya mı koşacağım diye dalga geçiyorum ama aslında bu beni çok yoruyor ve üzülüyorum. hayatım boyunca sadece bir kez arkadaşımda kaldım ve sabah olunca sımsıkı atkuyruğu yapıp saçımı gizlemem gerekti, o da ne kadar gizleyebilirse. saç gürleştirme sorularına gelen cevaplar hep daha önce bolca saçı olup dökülme yaşayan kişilerden gelmiş ama hiç doğuştan az saçı olup sonradan gürleştiren birinin yazısına denk gelmedim. acaba bunun saç ektirme dışında bir çözümü var mı? neler size iyi geldi? genel olarak dertleşelim istedim. (unutmadan, "seyrek yıkarsan az yağlanır" stratejisinin şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum. bence yağlı saç hissine insanı alıştırıp saç daha yavaş yağlanıyormuş illüzyonu yaratıyor ve yağlıyken daha çok tel dökülüyor. en azından bu strateji bende işe yaramadı o yüzden önermezseniz sevinirim. şimdiden hepinize çok teşekkürler. <3)

1. Ben yağlı, düz ve ince telli saçlara sahip biri olarak deneyimlerini paylaşayım. Az sıkarsan az yaglanir durumu gerçek değil. Yağlanacagi varsa yağlanıyor. Ben çareyi biraz saçtaki yağı kurutucu veya yanlış olmasın saç derisini kurutucu ürünler kullanmakta buldum diyebilirim. Ama öyle 3-4 gün yikamasam yağlanmıyor diyemem. En iyi ihtimalle sabah yıkadıysam akşama temiz kalır. Kış aylarında terlemedigim için 2. Gün kullanmak da bazen mümkün olabiliyor.

Ürün olarak en faydalı şey çay ağacı yağını şampuanıma damlatmak oldu. Bunu en az 1 yıl kullandım. Sampuanim da yağlı saçlar için olanıydı. Saçımı kurutabildikce kuruttum. İlk aylar güzeldi ama uzun süreli kullanımda biraz rahatsız oldum. En son ciddi bir saç kuruluğu yaşadığım için saçlar kötü görünmeye başladı diye bırakmıştım. 3 gün yaglanmiyordu ama mat bir saçla dolaşmak zorunda kalıyordum. Ha belki siz saç yaşlarıyla ekstra nem verirsiniz, ben çok ilgilenemiyorum. Bir de bu ürünü kullanırken bolca bebek saçı çıkıyordu. Hepsi tepemde şahlaniyordu aşağı indiremiyorum.

Yani demek istediğim bir yeri düzeltmek isterken bir yerden fedakarlık etmek gerekiyor. Siz belki benim gibi aralıksız kullanmazsiniz, ihtiyaç duydukça eklersiniz. Ben nasıl olsa faydalı diye sürekli şampuan ve çay ağacı yağı ile yıkıyordum.

10 mayıs 2021 21:24

2. Benim saç tipim de böyle Malesef. Ben artık yağlı saçlar için olan ürünleri kullanmayı bıraktım onları kullanınca hemen kuruyor dipler evet ama bu kez fazla kurumaktan yağlanıyor. Saçlarıma haftada bir bepanthen evigen bemiks ile bakım yapıyorum. Saç kremi de kullanıyorum bunlarla beraber saçlarım 2 günü çıkarıyor. Tabi 3. Gün yıkamak gerekli bende durumlar böyle.

10 mayıs 2021 21:36

3. teşekkürler süslüler. hacim problemini giderecek önerileriniz de var mı? gerçekten çok az saçım var ve temizse bile hacimsiz duruyor. doğuştan saçsızlığın bir çözümü yok mudur? yeni saç çıkaran bir kür olsaydı keşke.

10 mayıs 2021 21:43

4. Doğuştan az saçınız varsa mümkün değil. Aşırı yağlı saçlı ve ince telli saçlarım var. Sadece şampuanla yıkayınca kafama yapışıyor. Zeytinyağlı defne sabunu+ şampuanla yıkıyorum baya daha fazla duruyor bu şekilde

10 mayıs 2021 22:24

5. saç içten beslenir, dışardan desteklenir. saç için vitaminler var onlara bakabilirsiniz doktor önerisiyle. minoxil kullanabilirsiniz. saç dökülmesini durdurur, güçlendirir. ama ömür boyu kullanmanız lazım bırakınca eski haline döner yine. (hormonel, sağlık durumu vs olmadığını varsayarak yazıyorum. )

11 mayıs 2021 02:07

6. teşekkürler süslü.

peki bu vitamin ve içten desteklemek için kullandığımız diğer ürünler kıllanmaya yol açabilir mi? sonuçta tek kıl kafamızdaki değil.

11 mayıs 2021 15:05