1. Yıllardır peşimi bırakmayan ciddi derecede ruhsal bozukluğa sahip olan bu kişiden nasıl hasarsız kurtulabilirim? Onu sevmediğimi açık açık ifade etmeme rağmen ona aşık olduğumu iddia ediyor delireceğim. Hayatıma yeni birini alırsam onu öldüreceğini söylüyor, yapamayacağını bilsem bile rezil edeceğine eminim. Gizli saklı yaşamak istemiyorum. Polise veremiyorum çünkü yine bambaşka tehditlerle beliriyor. Ailesine anlatıyorum, onların bile umrunda değil artık bu durum. İnsan gibi karşıma alıp konuşayım diyorum; “tedavi ol, bu nörolojik bir problem, tedavi olmadan başa çıkamazsın hem kendine hem çevrene zarar verirsin” diyorum olmuyor, sinir krizleri geçirip sert konuşuyorum o da olmuyor. Ne yaparsam yapayım olmuyor. Hayatımın sonuna kadar bu şekilde mi yaşayacağım? Yıllar oldu ve bu durum yıllardır böyle. O kadar zorda kaldım ki, iyi davranıp sevgi bile gösterdim sırf yatışsın diye. Yetmedi başkasına aşık etmeye çalıştım peşimi bıraksın diye, o da olmadı. Hiçbir şekilde olmuyor, delirmenin eşiğindeyim. Beni intiharla tehdit ediyor; blöf olduğu için geber diyorum ama vicdanım rahat etmiyor sonrasında. Gerçekten kötü zamanlarda (bana ruhsal ve fiziksel şiddet uygulamaya çalıştığı zamanlarda mesela) ise yine intiharla tehdit ettiğinde bu sefer ederse etsin katlanamıyorum artık diye düşünüyorum fakat o zaman da tehdit ediyor suçu bana atacağını söyleyerek. Nasıl sıyrılacağım ben bu işten ya?
intiharla ve rezil etmekle tehdit eden bipolar aşırı toksik eski sevgiliden nasıl kurtulabilirim?
- cevaplar
17 şubat 2021 19:47