kızlar, ayak baş parmağımdaki tırnak hep aynı yerden, tam ortasından kırılıyor. bunu nasıl engelleyebilirim?

sağ ayağımın baş parmağındaki tırnak, tam ortasından içeriye doğru kırılıyor ve tırnağın ortasına kadar gidiyor bu kırık. yara bandı ile sardım ve uzayana kadar hiç ellemedim, güzelce uzadı. sonra yine aynı yerden başlıyor kırılmaya. bot ve çizme giymekten oluyor sanırım ama ne yapacağımı, nasıl önleyeceğimi bilemiyorum. çoraba takılır da koparır tırnağı diye de çok korkuyorum. böyle bir şeyle karşılaşan var mı süslüler?

1. malesef ki benimde böyle oluyor ve hep kışın kırılıyor nerdeyse dipte. tırnakları çok uzatmamakta fayda var

7 ocak 2019 14:48

2. çok uzun değil zaten tırnağım. sevmiyorum ayakta uzun tırnağı. tırnak köküne doğru orta yerden kırılıyor işte. :(

7 ocak 2019 14:53

3. tırnagınız esnek olursa belki kırılmaz, bunun için de sürekli nemlendirmeyi deneyeblirsiniz belki onun dısında aklıma bişey gelmedi, bir de glitterli ojeler tırnak kırılmasını önlüyor bence baya saglam yapıyor tırnagı

7 ocak 2019 15:18

4. 4. anonim, her banyo sonrası nemlendirici sürüyorum ama glitter'lı oje hiç gelmemişti aklıma. evet ya glitter'lı oje çok iyi bir fikir. çok teşekkür ederim.

7 ocak 2019 15:25

5. 5. anonim, medikal bakım yapan yerleri hiç duymamıştım. senin bilgin var mı bu konuda? biraz bilgi verebilir misin?

7 ocak 2019 15:26

6. Bu bende de var. Çizik gibi çatlak gibi gözüküyor.

7 ocak 2019 15:36

7. 8. süslüm, eğer istanbul'daysa (n'olur istanbul'da olsun...) bu bakım merkezinin adı nedir? şu an resmen (link: https://galeri12.uludagsozluk.com/556/ay-olabilir-mi-oyle-bisey-lutfen-olsun-cunku_680526_m.jpg bu) şekle girdim. :)

7 ocak 2019 15:51

8. Tamamen uzayip kurtulamadiginiz icin oluyor. Protez tirnak tedavisiyle cozulebilecek bir şey. İşinin ehli uzman bir yerde yaptirirsaniz birkac ay icinde tirnak uzadiginda duzelecegini dusunuyorum.

7 ocak 2019 16:44

9. Nişantaşında isveç ayak sağlığında bu tip hizmetler veriyorlardı sanırım süslü. Bir arayıp sor istersen.

7 ocak 2019 21:48

10. 12. Anonim, bir iki kere yara bandı ile sarıp tırnak iyice uzayana kadar hiç ellemedim. Çok güzel uzadı. Ancak kapalı ayakkabının yaptığı baskı yüzünden sanırım, aynı yer yine çatlayarak kırıldı.

13. Süslü, çok teşekkür ederim. Muhakkak bakacağım, yeri de bana çok yakın. 🙏

7 ocak 2019 22:34