kızlar fazla kilom yok ama selülitim var vücudum biraz yağlı :/ selülit için fitness mı yapsam daha iyi olur pilates mi?

amacım sıkılaşmak ve selülitlerden kurtulmak. tecrübe etmiş birileri varsa yardımcı olabilir mi?

1. Ben üç aydır pilates yapıyorum son ay biraz zorlaştırdım hareketleri, %75 gitti selülitler. Bir de hiç su içmiyordum yaklaşık iki litre su içmeye başladım. İlk bir buçuk ay neredeyse hiç fark olmadı süslüm, hatta kurtulamıcam sanırım dedim. İkinci aydan itibaren görünümü baya düzeldi bacaklarımın

1 temmuz 2020 20:04

2. (yazar: lemlem) süslü bu üç ayda vücudunuzda nasıl değişiklikler oldu? bir de zorlaştırdım derken önceden yaptığınız ve zorlaştırdım dediğiniz videolara bir örnek verebilir misiniz? bu arada tebrik ediyorum istikrarınızdan dolayı :)

1 temmuz 2020 20:09

3. Benim kilo sorunum yok fakat vücudum gevşek ve selülit dolmuştu. Ebru şallının bacak kalça videosu vardı 25 dklık. İlk iki ay neredeyse sadece onu yaptım. Haftanın 5-6günü. Sonrasında donkey kick, glute brige, squat gibi kalçayı daha çok çalıştıran hareketler de ekledim. Abartılı şekilde değil ama ham olduğum için bunların 20-25lik tekrarları bile iyi geldi bana. Toplamda 35-40 dk sürüyor hareketler. Son iki haftadır bazı hareketlerde 5 kilo ağırlık kullanmaya da başladım. Aşamalı olarak zorlaştırıyorum yani kendi çapımda😊 bu aralar bir gün pilates bir gün dinlenme şeklinde ilerliyorum. Selülit görüntüsü epey geriledi rahat rahat bikini giyiyorum, sıkılaşma da var ama muazzam bi fark olmadı henüz. Bir de popom inanılmaz düşüktü, yine düşük ama daha iyi duruma geldi. Ben ilerlemeden memnunum yani, lütfen başladığınızda pes etmeyin. Ben üçüncü dördüncü hafta bi moral bozukluğuna girmiştim hatırlıyorum 'hiçbir fark yok boşuna debeleniyorum' diye. Çok uzun yazdım, merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz

1 temmuz 2020 21:31

4. süslü acaba vücudunuzdaki selülitler nasıldı. ben de aşırı selülitliyim ama siinki de sıkmadan dışarda gözüküyor muydu yoksa oturunca veya sıkınca mı belli olanlardı. ayrıca eklediğiniz hareketleri vücut ağırlığla mı yaptınız yoksa ekstra ağırlık kullandınız mı?

2 temmuz 2020 17:29

5. Süslüm selülitler ayaktayken filan belliydi baya kötüydü özellikle dizimin hemen üst bölgesi felaketti. Şimdi ayaktayken neredeyse hiç yok, oturunca arada görünüyorlar😁 ilk iki ay ağırlık kullanmadım vücut ağırlığıyla yaptım. Pilates bandıyla bir iki hareket vardı onları da külotlu çorapla yaptım/yapıyorum. Şimdi popo hareketlerini yaparken 2/4/5/9 kilo kullanmaya çalışıyorum.

2 temmuz 2020 19:00