kızlar nişan- söz töreninzde ne takılmıştı tam olarak? beştaş-tektaş nişanda mi takılır? bir de takılan yüzüklerde kırmzı kurdele olmalı mı?

beştaş tektaş nişanda takılmıyorsa nerede takılıyor. bilgi sahibi değilim bu konular hakkında

1. Yüzükler sözde takılıyor genelde nisanda yüzükler oluyor yani.

17 eylül 2020 13:13

2. Bizde tektas isteme sozde, bestas dugunde takilmisti galiba

Kurdele alyanstaydi sanirim

17 eylül 2020 13:16

3. Tektaş zaten sözden önce hediye edilen bişey evlilik teklifinde. Beştaş da genelde doğumdan sonra hediye ediliyor bizde. Sözde küçük bir bileklik gibi hatıralık geline takılabilir. Nişanda da iki bilezik, kardeşlerinden çeyrek gibi şeyler takılır ailelerin durumuna gore artar azalır.

17 eylül 2020 13:29

4. Anladım kızlar. Şimdi tektaş almış bana evlenme teklifi yaptı erkek arkadaşım. Kız isteme de oldu. Kız istemede bir şey takılmadı ama. Şimdi söz-nişan gibi kendi aramızda bi şey yapmayı düşünüyoruz. Beştaş almış sadece. Onu nişanda takmak uygun olur mu yoksa düğünde mi takılmalı? Bir de alyansları da daha almadık. Nişanda alyans zaten takılacak. Bir de aldığı tektaşı takar. Onun dışındakileri tam kestiremedim. O da bilemedi.

17 eylül 2020 14:23

5. biz isteme-nişanı birlikte yaptık. tektaşım zaten vardı, parmağımda da duruyordu o gün. alyanslarımıza biz bebek mavi bir kurdele seçip onu bağladık. kıyafetlerimiz vs mavi tonlarıydı çünkü. ailem nişanlıma saat hediye etti, onun ailesi de bana bir bilezik ve iki çeyrek taktı. babadan bilezik anne ve kardeşten çeyrek gibi düşünerek taktılar yani. gelen diğer misafirlerden akraba/aile büyüğü olanlar da çeyrek taktı. bence fazlaydı bile, masrafa girmiş oldu herkes. bunlar genelde olan şeyler ama olmak zorunda mı bence değil. kurdele vs takmak zorunda değilsiniz bi noktada dükkan açılışı gibi oluyor çünkü. Açıkçası ne istiyorsanız öyle yapın. Bu sizin nişanınız. Sevgilinizle ortak karar alıp ona göre hareket edin. Biz aileleri de kırmak istemediğimiz için pasta, süsleme işlerine de girdik ama cidden şart değil. Beştaş için de son zamanlarda anne olunca erkek eşine hediye alıyor diye duydum ama bu da bir kural değil neticede. ille de bir şey takacağız diyorlarsa yükte ve pahada hafif incecik pırlantalı setler var sonra da kullanırsınız ama yatırımlık düğünde kullanmalık düşünülüyorsa altın alınmasında fayda var Bilezik vs

17 eylül 2020 15:47

6. Beştaşı kayınpeder mi takıyormuş? Çok özür dilerim, sesli güldüm.

Teklifte tek taş, istemede tam tur, düğünde beş taş...

Ne kadar zengin bir kültürümüz var, yılların kültürel birikimi geleneklerimize nasıl da yansımış.

17 eylül 2020 16:13