kızlar sanırım gerizekaliyim ales taktiği var mi ?

kızlar 5 kere ales girdim hepsinde de 70 civarı puanlar aldim. ama 80 almam lazim. çalıştigim halde hep ayni embesil miyim moron muyum bilmiyorum. sayısalciyim bu arada. allah aşkına 80 ustu alanlar bi yol gösterebilir mi ?

1. Suslum zamanım da yetmiyor ve oooo bu sınav super geçti diyorum haydaa bi bakıyorum cok yanlisim çıkmış. Dogrumda cok ama yanlisim da çok. Ben anlamıyorum napmam lazım. Dediginiz gibi cok cok soru çözmek lazim :(

11 mayıs 2020 21:43

2. (yazar: Momonunsagkolu) tesekkur ederim suslum inşallah

11 mayıs 2020 21:50

3. Suslum dediğiniz gibi yapayım. Problemler konusunda cok problemim var. Üniversiteye hazirlanirken de zar zor çözerdim. Problemler için bi oneriniz var midir ?

11 mayıs 2020 21:57

4. ales tam olarak zekayı ölçmüyorsa da hızlı düşünme ve dönüştürebilme kabiliyeti istediğinden zekadan kpss kadar uzak bir sınav değil bence. bakın ülkede ingilizce sınavlarından yüksek not almak kolay. neden? çünkü sınavda çıkan sözcükleri ezberle, temeli oturt, ezberle. evet ezberle geç. ama aleste bir soruyu bir ters çevirsinler haydi buyrun bakalım. ingilizce:90+ olan adamın alesine bakıyorsunuz 65-70. ezberin pek işlemediği bir sınav tipi. ama hızlı olmak da en az ezberin dışına çıkarak bir durumu farklı açılardan görebilmek kadar değerli. eğer başka sınavlardan hız pratiğiniz varsa geçmiş yılların sorularını çözmek bile işinize yarayabilir süslü. ama önce temel ve yeterli pratik sahibi olmanız gerekir özellikle de 85+ puan için.

11 mayıs 2020 22:02

5. Linç yemeyeceksem genelde zeki kişiler alesten iyi alıyor. Tbii düşük alanlara kötü bir şey demiyorum, yanlış anlaşılmasın.KPSS direkt bilgiyi ölçen bir sınav ama ales mantıkla çözülebiliyor. Tavsiyrm sözel soru problemlerinden bolca video izleyin çok etkisi oluyor

11 mayıs 2020 22:26

6. 90+ aldığım için öneri verebilirim diye düşünüyorum. Özellikle matematik için söylüyorum. Bazı soruların çok pratik yolları oluyor, kendiniz sonuca ulaşsanız bile alternatif yol var mı diye bakabilirsiniz. Matematik için mesela informal yayınları soruları kolaydan zora sıraladığı için bence çok faydalı çalışırken. Pratik düşünen kazanıyor bence. Türkçe çözerken de kendinizi zorlamayın, basit düşünün.

11 mayıs 2020 22:32

7. hiç çalışmadan 2 sınavdan 84-86 almıştım ben de. hatta şaşırmıştım nasıl aldım diye hiç beklemiyordum. problemler ve mantık soruları ortaokuldan ve liseden çok aşina olduğum şeylerdi, onların katkısı oldığunu düşünüyorum. çünkü üniversite boyunca matematikle alakalı tek bir şey kullanmadım. çevremden gördüğüm kadarıyla çoğu insan mantık sorularını yapamıyor ya da uğraşması zor geldiği için yapmadan geçiyor. onlara eğilmenizi öneririm, öne geçirecektir. bir de her soru uğraşsa yapılabilecek şeyler aslında ales'te bu yüzden çoğu insan süreyi yetiştiremiyor. hatırlamadığınız ya da bilmediğiniz formüllere bakmak, o soruların nasıl kısa yoldan çözülebildiğini öğrenmek 5 dakika harcadığınız bir soruyu 1 dakikadan kısa bir sürede çözebilmenizi sağlayacaktır.

11 mayıs 2020 22:51

8. Susluler cok tesekkur ederim turkce temelim cok iyi üniveriste sınavında 40 soruda 39 net ve sbslerde türkçeyi hep tam çıkardım. Ancak matematikte üstteki bir suslunun dediği gibi ufak bir işlem hatası yapınca bütün soru gidiyor ve cok zamanımi yiyor. Mesela sayısal mantık sorularim hep doğru çıkar ancak problemlerde falan işlem hatası ya zamansızlıktan bi yerde tikaniyorum.ki sınavın çok büyük bi kısmı matematikte problemlerden geliyor.

11 mayıs 2020 22:58

9. Suslum yetistiremiyorum yani matematiğe bakarsam turkceden 15 20 soru anca çözüyorum. Matematiği de hızlı hizli yapıyorum ki bi an önce problemlere bakayım diye

11 mayıs 2020 23:12

10. zorluk dereceleri farklı olduğu için muhtemelen zorlara denk gele gele 70lerde takıldınız. sakın yapamıyor gibi düşünmeyin. daha çok pratik yapın:)

11 mayıs 2020 23:20