kızlar whatsapp ile ilgili çok merak ettiğim bir sorum var?

whatsapp'ta numara bizde kayitli olmadiginda numaraya tıklayınca isim ya da isim soyad şeklinde bir yazı çıkıyor kişi hangisini girmişse. mesela ben de ismimi girmiştim ve hakkımda kısmı hiç kimse olduğu hâlde kontrol ettim benim rehberimde olmayan kişilere de ismim gözüküyor. onlarda kayıtlı değilken de yine o durumda da gözüküyor. kimi insanlarda ise hiçbir yazı çıkmıyor bizde kayıtlı değilken ismine dair. bu numaraya tıklayınca ismin ya da ismin soyadın gözükmesi kısıtlanabilen, profil fotoğrafı gibi arkadaşlara döndürülebilen bir şey mi? hakkımda hiç kimseyi seçmişken bile yüklerken adımı girdiğimde rehberimde olmayan kişilerde bile gözüküyor.

1. Birkaç gün önce konuştuğum çocuğun konuşmayı kestikten dört gün sonra falan profil fotoğrafı gitti. Durumu herkese açıktı. O duruyor. Yani engelleme yok. Profil fotoğrafını da kullanmıyordu önceden. Yalnız yanlış hatırlamıyorsam eskiden numarayı ilk kaydedettiğimiz zaman ismini silip baktığımda whatsapp'taki konuşmada numaraya tıklayınca sağ orta tarafta ismi çıkıyordu. Beni rehberinden silmiş olabilir. Whatsapp'ı yeniden yüklerken isim girmemiş de olabilir çünkü baktığım zaman aylaar önceydi. Ben de o yüzden merak ettim bu isim ya da isim soyad bilgisi kısıtlanabilir bir şey mi diye. Ben bile hakkımda hiç kimse ibaresini seçtiğim halde yüklerken ismimi girdiğim icin rehberimde olmayan kisilere de ismim cikiyor.

26 şubat 2020 09:51

2. bahsettiğiniz isim kısıtlanabilen birşey değil,yüklerken isim girmezseniz görünmüyor sadece

26 şubat 2020 09:53

3. Evet çünkü annemi sildim rehberden ve onun telefonundan da kendimi sildim. Numara şeklinde kaldı bir tek ve tıklayınca da kayıt olduğumuz isim çıktı. Yalnız profil fotoğrafima tıklayınca isim kısmında giriş yaptığım isim gözüküyor ve altında "bu kullanici isminiz ya da pin'iniz degildir. Bu isim whatsapp kisilerinize gozukecektir" diyor. O whatsapp kisilerinize denilen kismi rehberinize kayitli kisiler olarak algiladim fakat annemle kendimi karsilikli sildigimde de isim gozukurken o arkadasi silince isim gozukmuyor. Aylar once gozukuyordu. Ondan arada kaldim.

26 şubat 2020 09:58

4. Gözükmesin istiyorsanız isminizi silebilirsiniz. Wp gruplarında da dikkat ederseniz sizde kayıtlı olmayan kişiler kendi yazdıkları isimle görünüyor. Bizim sınıf grubunda yazan nickname’li biri vardı. Herkes kim bu falan diyordu. Ben de ismimi silip emoji yaptım mesela. Beni tanımayan numaramı bilmeyenler o emojiyi görüyor sadece.

26 şubat 2020 10:43

5. Ben rehberden silinip silinmedigimi merak ediyordum daha çok :))

26 şubat 2020 11:32

6. Sizi rehberinden silip silmediğini ancak o kişi durum paylaşırsa anlayabilirsiniz. Çünkü durum paylaşma(hikaye yani) sadece rehberdeki kişilere açılabilir. Herkese açık seçeneği yok.

26 şubat 2020 11:52

7. Buradan anlaşılmıyor yani. Teşekkür ederim :)

26 şubat 2020 11:59