kahvelerin hepsi selülit yapar biliyorum ama sizce kafeinsiz granül kahvelerin selülit yapma ve ödem tutma oranı nedir ?

diyetisyen süslüler varsa yardımcı olabilir mi ? kahve bağımlığımın önüne geçemiyorum bir yandan icmedigim zaman hep negatif hissediyorum. icince günüm neseleniyor resmen yine de günde 2 kupayla sınırlardırmaya çalışıyorum.

1. Süslü, bol su iç kahveyle birlikte, yeme icme ve sporuna da dikkat ediyorsan iki kupa kahve helali hos olur.

23 mayıs 2021 16:54

2. Kahvenin ödem tutması genellikle kafeinle bağlantılıymış ya ? Granül kahvenin selülit yapma ihtimali daha fazlaymış ya ? Mış diyorum yani. Bilen biri varsa bilgi edinmek istiyorum hepsi bu. Hem benim gibi kahve manyaklarina da yardımcı olur belki ? Bu linç tayfa hep beni bulmak zorunda mı ya ? Sc kısmı niçin var, sadece cilt bakımı makyaj hakkında soru sormak için mi ?

23 mayıs 2021 16:56

3. Teşekkür ederim a3, ben de pandemide fazla kilolarımın çoğundan kurtuldum ama bu 10 aylık süreçte baya kahve yokluğu yaşadım ya bu ara saldırıyor gibi bişeyim. Ama su tüketimini arttırmam gerekiyor haklısın

23 mayıs 2021 16:57

4. kahve selülit yapar dedikleri o 3ü1 arada olanlar normal kahve kan akımını hızlandırarak yardımcı bile olur abartmadıkça

23 mayıs 2021 17:15

5. Şuan kaldığım evde nescafe kafeinsiz granül kahve var, ve içtiğim 2 kupanın yanında yarım su bardağına 2 tk koyup üstüne süt koyuyorum, baya pratik soğuk lattemsi bişey oluyor. Normalde içtiğim kahveyi de 1'er buçuk tk normal filtre kahve ve kafeinsiz espressoyu karıştırıp moka potta yapıyorum. Yani mantıken granül kahvelerin hepsi nescafe 3ü 1 aradalara giriyor. Emin olmak için sormuştum teşekkür ederiim

23 mayıs 2021 17:19

6. Hayır granül kahvelerin hepsi 3ü1aradalara girmez. Granül kahve, freeze dry(gizlinot: Araştırın, güzel yöntemdir) yöntemiyle kurutulmuş demlenmiş, düşük kalite(gizlinot: Tat kalitesi, arabica değil, robusto çekirdek vb) filtre kahvedir.

O selülit yapan kahve; süt, şeker, tatlandırıcı, kıvam arttırıcı, süt tozu, aroma vb. İçeren kahvemsilerdir. 3ü1arada, white chocolate mocha falan selülit yapar. Sade filtre, espresso gibiler kan akışı hızlandırır ve tam tersi ödem söktürücüdür. Bol kahve içenlere, bol su içmek bu yüzden önerilir.

Ayrıcaa sizinki psikolojik bağımlılık gibi. Kahveye esas bağımlı yapan şey kafeindir.

23 mayıs 2021 19:07

7. Hayır aksine ben kahvenin aromasina bağımlıyım. Evet bünyem de istiyor orası kaçınılmaz ama mutlaka o kahve tadını alıp bir kupa bitireceğim. Cikolata gibi tıpkı. Benim de sigaram yok kahvem var yani, şuan biraz kafeinsiz takılsam da şikayetçi değilim. Internette granül kahve hakkında çok dolambaçlı bilgi var. Kanserojen diyen bile olmuş hazırlanma aşamasında geçtiği islemlerden vs. Gerçi içeceğim 2 kasık kahve ne kadar kanser edebilir ki. Ne dersin a5 granül kahvelere olan ön yargımızı kırsak milletçe fena olmaz mı :>

23 mayıs 2021 19:11

8. Eskiden evet filtre kahve içiyordum fakat kahve konusunda pek bilgi sahibi değildim haliyle çarpıntı yapıyordu. Zamanla tadı ekşi gelmeye başladı ve kafeinsiz kahveyi de tüketmeye başladım, ciddi anlamda çarpıntılar kesildi diyebilirim. Espresso tek başına acı geliyor en iyi aromayı ikisini karıştırarak yakaladım kendimce. Şuan kahve gurmesi sayılmasam da kahveleri daha iyi tanıyorum diyebilirim fakat granül kahveden de vazgeçemiyorum aynı zamanda shshsja yanlış hatırlamıyorsam nitamin *yanlışım varsa düzeltin* maddesi cekirdek kahvelere göre 2 kat fazlaymış granül kahvelerde, dikkatli olmakta fayda var. Etin kendisini yemek vs salam yemek gibime geliyor bana bu ikili. Kahve aroması dediğim de kahvenin kendi tadı.

23 mayıs 2021 23:54