kalça çalıştıkça kalçam küçülüyor?

süslüler merhaba, ben armut - muz tip arası bir vücuda sahibim. popom çıkık ve kiloma göre büyüktür normalde zaten kiloyu alttan alırım. son 6-7 aydır spor yaparken kalça çalıştım (chloe ting grow booty not thighs, hourglass challenge vs) çünkü doğal büyük popo daha çok yağ olduğu için çok şekilli olmayabiliyor biraz daha kalkık olmasını istemiştim. ama sanki bu egzersizleri yaptıkça popom küçülüyor, kalkıklaştığı ve şekillendiği falan da yok hatta eski hali çok daha iyiydi :( ve spordan sonra protein ağırlıklı beslenmeye çalışsam da kilo veriyorum, 53'ten 48 kiloya kadar düşmüşüm. nerede hata yapıyorum acaba, spor yapmaya ara verirsem eski kiloma ve popoma kavuşabilir miyim sldfjks

1. vücudundaki yağlar eriyor. yerine kaslar geliyor ki bu da mükemmel bir şey. çalışmaya devam edersen popondaki kaslarda gelişecek ve istediğin görüntüye ulaşacaksın

29 ekim 2020 14:46

2. @anonim 2 süslü ben de kalça çok seviyorum vücudumdaki en sevdiğim bölümdü üzüldüm o yüzden jsdlkfjs benim de şu anki hedefim zamanla sağlıklı bir şekilde eski kiloma dönmek olacak sanırım :)

@anonim 1, 4 teşekkür ederim, sanırım bu konularda pek bilgili olmamamdan dolayı böyle oldu biraz da. beslenmeme daha çok dikkat edip bir süre daha kendi başıma devam etmek yine olmazsa da pandemi biterse spor salonunda personal trainerla çalışmak en doğrusu sanırım.

@anonim 3 evet çok haklısınız :(

29 ekim 2020 15:11

3. 53 kilodan 48 kiloya düştüğüne göre yemeklerine çok dikkat etmiyorsun. protein alımına dikkat ettiğini söylüyorsun, ancak yeterince protein alamamış olman gayet normal. düzenli spor yapan biri kas kütlesi kazanmak istiyorsa vücuduna gram cinsinden kilosunun 2 katına yakın protein almalıdır. ayrıca spora sıfırdan başlayan biri kalori açığıyla beslenmemelidir. 5 kilo verdiysen ciddi bir kalori açığıyla beslenmiş olman lazım. genelde spora yeni başlayan kişiler ilk 6 ayda başlangıç kilolarının yüzde 10u kadar kilo alıyorlar, vermiyorlar. iyi yağ yakmışsın, kaslar toparlamış, iyi hoş güzel de beslenmeyi yanlış yaptığın için hem kilo kaybetmişsin hem de kalçan küçülmüş (istenmeyen bir sonuç öldüğünü düşünüyorum). normalde 150-200 kadar bir kalori fazlan olsaydı hem 57-58 kilolara gelince kalçan küçülmeyecekti, toparlayacaktı, büyük ve sıkı bir görüntüsü olacaktı.

sporu bırakmadan kalori fazlasıyla beslenmeye başlamanı tavsiye ediyorum.

29 ekim 2020 15:43

4. a6 kalçasız olmakla bağlantı kurduğum yer 48 kilo olmak değil, spora yeni başlamış biri olarak 5 kilo vermek.

29 ekim 2020 16:33

5. (yazar: miamiwiz) uzun uzun açıklamışsınız çok teşekkür ederim, kalori takibi yapmaya ve dediğiniz gibi kalori fazlasıyla beslenmeye başlayacağım sanırım. ben o egzersizleri yapınca her türlü sonuç alınıyor falan sanıyordum cahillik :(

@anonim 6 evet kesinlikle vücut tipiyle alakalı. beni en çok oradan kilo vermek rahatsız etti sanırım :p teşekkür ederim size de.

29 ekim 2020 17:29

6. Spordan sonra et ve pilavı çok yersen küçülmez