kanal tedavisi sonrası yanağıma yayılan başıma vuran şiddetli ağrı geçer mi, çok canım yanıyor lütfen geçsin?

iltihaplı sağ üst azı dişime yapılan kanal tedavisinin üzerinden 5 gün geçti, kontrolüm 3 hafta sonra :( tedavi sırasında aşırı kanama oldu diş hekimi bile şaşırdı. uzun süren işlemden sonra geçici dolgu yapıldı doktor 1 2 gün ağrır dedi. yoğunluk yüzünden 3 hafta sonrasına randevu verebildi ama hala geceleri uyutmuyor üstüne basamıyorum dişim sallanıyormuş gibi bir sızlama zonklama hissi var. ağzımı kapatamıyorum. sadece o dişim değil çevresindekiler de ağrıyormuş gibi geliyor. dün diş acile gittim orası da inanılmaz kalabalıktı. oradaki hekim röntgen istemedi ağrı kesici yazıp gönderdi biraz daha bekleyin dedi. finallerim geldi bu ağrıyla çalışamıyorum bile. yanağımın artan şişliği de beni korkutmaya başladı. bu aşamada 3 hafta bekleyecek olmak beni çok korkutuyor. özele gidecek param da yok. geçer mi sizce? benzer süreci yaşayan süslülerden fikir almak istedim.

1. Süslü diş hekimleri iltihaplı dişe işlem yapmıyorlar antibiyotik kullanmadan direkt kanal tedavisi mi uyguladı siZe?

24 aralık 2022 13:53

2. İlk muayeneden sonra Antibiyotik kullandım ama 1 ay sonrasına randevu verebilmişti gidene kadar tekrar iltihaplandı bu şekilde de müdahale ediyoruz dedi süslü. Devlet sağlık sistemi çökmüş ne yazık ki bu uzun aralar yüzünden ben tedavi olamayacağım sanırım

24 aralık 2022 13:59

3. Ben 7 sene önce kanal tedavisi olduğumda 2-3 gün ağrı olmuştu sonra geçmişti. Ailenizden falan para isteyip özele gidemez misiniz? :(

24 aralık 2022 14:01

4. Özele gidemem süslüm çok pahalı gerçekten karşılayamam başka doktordan randevu alsam o da anında müdahale edemeyecek o da gün verecek. şu an ağrının geçmesini diliyorum sadece

24 aralık 2022 14:07

5. Süslü bir şekilde özele gitmeye çalışın. Dişiniz muhtemelen iltihaplı antibiyotik kullanmaya devam etmeniz gerekiyor olabilir. Doktordan daha iyi biliyor gibi konuşmak istemiyorum ama biliyoruz ki herkes mesleğinde iyi olmayabiliyor. Eğer randevu alabiliyorsanız tekrar başka doktora randevu alın bari.

1 ay önce dişim sizinki gibi iltihaplandı acısından artık ağlıyordum. 1 hafta antibiyotik kullandım ama iltihap tam olarak geçmedi. Kanal tedavisine başladılar ama aynı zamanda antibiyotik de verdiler. İlk gün yine acıdan ağrıdan ağlıyordum ama sonra ertesi gün ağrısı geçti. Doktorum ilk gün ağrı olabilir ama diğer günler devam ederse mutlaka gelin demişti. 5 gün bu kadar şiddetli ağrı İçin çok fazla. Tabi diş hekimi süslüler varsa onlar daha iyi bilir.

24 aralık 2022 14:23

6. Anon1 in cahilliğinden bu kadar emin oluşu...

kanal tedavisi için antibiyotiğin gerekli olduğu durumlar çok sınırlı boşuna panik yapmayın. Kanal tedavisi başlı başına garantisi olmayan bir işlem uzun vadede takip ederek anlaşılabilir sonraki randevunuza kadar ağrı için ağrı kesicilerle idare edin şişlik artmazsa

24 aralık 2022 14:28

7. A4 keşke okuduğunu biraz anlayabilsen. Soru sahibinin dişi iltihaplı olduğu İçin antibiyotik gerekiyor dedim Ki doktoru da zaten antibiyotik vermiş. Önce okuduğunu anla sonra millete cahil dersin.

24 aralık 2022 15:06

8. süslü yakınlarında fiyatları daha uygun bir özel hastane/tıp merkezi var mı? en azından orada bir röntgen çektirip devlete gitsen? acil diş hekimi diye bi şey var mı bilemesem de aklıma bi bu geldi :/

24 aralık 2022 15:47

9. Süslü işlemi yapan doktorun o kadar çok hastası var ki o gün de kendisi randevu vermiş olmasına rağmen 65 yaş üstü hastalardan 4 saat bekledim en son beni aldı ve çok kanama olduğu için 17.30a kadar benimle uğraştı kendisi de çok yorgundu stresliydi. Tekrar 3 hafta sonrasına randevu verebildi kapısına gidip ben çok kötüyüm benimle ilgilenin demeye çekiniyorum hiç boşluğu yok. diş sağlığı merkezinin aciline gittim anlattığım şekilde gelişti özel doktora hiç param yok ben öğrenciyim. Hayatımda ilk kez ailemden ayrı doktora bu yıl gidiyorum biraz çekingenlik de var kabul ediyorum. Bu benim aynı diş için gittiğim 2. Kişi. ilk gittiğim doktor çekeceğini söylemişti bu doktor dişini kurtaracağım dedi. Şimdi başka doktora gitsem yine hemen müdahale edemeyecekler. Bir işlem yapılacaksa en az 2 3 hafta sonrasına gün veriyorlar nasıl hallolacak ben de bilmiyorum. Doktorlara suç bulmuyorum inanılmaz çok hasta var ama sağlık sitemi bitmiş gerçekten 2 aydır sürünüyorum.

24 aralık 2022 19:56

10. Lütfen tartışmayalım süslülerim ben de iltihaplı dişe müdahale edilmeyeceğini sanıyordum ama öyle bir şey yokmuş doktora sordum

24 aralık 2022 19:57