kedi alerjisi olup kedi bakanlar?

süslüler selam. yaklaşık 1 ay çnce bir kedi sahiplendim. daha önceden hiçbir sorunum olmamasına rağmen bugün önce birdenbire gözlerim şişmeye başladı. arada sırada da dudaklarım şişip sonrasında tekrar eski haline geliyor. doktor şu anda alerjik bir reaksiyon gösterdiğimi ancak kediden olup olmadığını anlamak için biraz daha beklememin daha iyi olacağını söyledi. kedimden vazgeçmeye hiç niyetim yok, eğer tüm bunların sonunda kedi alerjim çıkarsa izlemem gereken yol nedir? aranızda alerjisi olup kedisiyle kalmaya devam edenler var mı? varsa nasıl bir tedavi gördüler? cevaplarınız için teşekkürler

1. alerji ilacı kullanıyorum süslü. benim de bildiğim kadarıyla alerjim yoktu kedilere sahiplenince ortaya çıktı. yatağıma çok almıyorum çok alerjim tutunca da ilaç içiyorum benimki dayanılmayacak gibi değil ama.

28 ağustos 2020 17:47

2. kullandığınız alerji ilacı nedir süslüm? Zyrtec diye bir ilaç verdiler bana

28 ağustos 2020 18:00

3. aerius kullanıyorum ben de süslü

28 ağustos 2020 18:02

4. kediye yüzümü çok yaklaştırma, svedikten sonra ellerini yıkamadan elini yüzüne götürme, hergün evi süpürüp havalandır o zaman azalıyor. bir de sürekli olan bir şey değil kediyle yaşadıkça bi tür bağışıklık da oluşuyor alerjik durum gelip gidiyor. alerji haplarını gece iç mutlaka gündüz içince sersem sersem gezdiriyo ortalıkta.

28 ağustos 2020 18:06

5. Ben de alerji ilacı içiyorum her gün. Hangisi olacağına doktorunuz karar versin süslü.

2 kızım var, uzun süre sonra kedi alerjim ortaya çıktı. Kedileri yatak odasına çok almıyorum, uyurken hep kapalıdır zaten, her akşam aynı vakitlerde ilacımı içersem hiç sorun yaşamıyorum ben.

Ve kurutmalı çamaşır makinesi (anti alerji programlı) ve robot süpürge en işe yarar ev aletleri oldu.

28 ağustos 2020 18:08

6. ben de alerjim olduğunu sahiplendikten sonra öğrendim maalesef nitekim geçmişte astım sorunu da yaşamıştım. ben sanırım hafif alerjik olduğum için yalnızca sevdikten sonra ellerimi yıkayarak sorunu geçiştiriyorum. kedim de çok sokulgan olmadığından gece sorun olmuyor yanımda yatmıyor. ellerimi yıkamadan gözüme burnuma dokunursam kaşıntı, kızarıklık ve hapşuruk oluyor. hafif olduğu için ilaç kullanmıyorum

28 ağustos 2020 19:24

7. sahiplendiğimdeb beri hergün robot süpürgeyi çalıştırıyordum. cuma akşamı evi zaten detaylı temizleyeceğim diye çalıştırmamıştım dün robotu. acaba o yüzden mi oldu diye düşünmüyor değilim. bir şekilde benimde çözmem lazım,hadi hayırlısı

28 ağustos 2020 19:47

8. Selam suslu, 13 yildir kedi sahibiyim ve yillar once alerji testi dogrultusunda yuksek seviyede alerjim oldugu ortaya cikti. goz kasintisi, hapsirma ve halsiz hissetme Halindeydim. Doktorum kediyi gondermemi soyledi fakat o benim cocugum gibi, nolursa olsun onu birakip bunalima girmesine sebep olamazdim. Zyrtec ve aerius gibi ilaclar yetersiz geldiginden dolayi doktorum bana rupafin isimli ilaci verdi ve diger alerji haplarinin yaptigi o halsizlik ve uyku hallerini yaşamiyorum. Ancak bu bir ilac onerisi degildir, bir alerji uzmanina gorunup bu ilaci kullanip kullanamayacaginizi sormalisiniz cunku bazi ilaclar olumcul derecede tepkime yaratabiliyor cogu insanda. Ben kedimi odama almadigim ve cok fazla kucagima alip sevmeyi biraktigimdan beri yaşadigim sorunlar bayagi azaldi, uzaktan seviyoruz birbirimizi :) siz de oyle yapabilirsiniz (lutfen doktora sormadan ilac denemeyiniz)

28 ağustos 2020 20:08