kedi bakımında tecrübesi olanlar, kedi piresi hakkında, bunlar pire mi başka bir şey mi?
süslüler yetişkin kedimde ilk pire olduğunu tüylerini araladığımda karabiber tanelerini andıran siyah noktaları görünce anladım. o karabiber tanelerini andıran siyah noktalar, pire dışkısı ya da yumurtası oluyormuş.
neyse hemen veterinere gidip iç dış parazit uygulaması yapıldı. dış parazit olarak enseye stronghold damla uygulandı. uygulamadan sonra enseye 4 gün dokunmadım ve yıkamadım.
uygulamanın üzerinden aradan 14 gün geçti. ancak pire tarağı ile taradığımda mutlaka bir tane minicik ve yine karabiber tanesi boyutunda zıplayan bir böcek türü çıkıyor. zıpladığı için pire olduğunu düşünüyorum. ama boyutu karabiber tanesi kadar. bu durumda bu pire mi? tüylerinin araladığımda hiç karabiber tanesini andıran siyahlıklar yok. ama her taradığımda bir tane mutlaka karabiber boyutundaki zıplayan pire geliyor. süslüler bunlar ne oluyor? hala pire mi var? şayet hala pire varsa tüylerinin arasında neden pire dışkıları yok? şayet pire varsa o zaman stronghold damla bir işe yaramadı mı? ne yapmam lazım, tekrar mı parazit uygulaması yapılmalı? yine aynı damla mı yoksa başka damla mı?