kedim çişini kuma kakasını yere yapıyor ?

iki gündür benimle. 1 aylık. tuvalet eğitimi var. çişini kumuna yapıyor kakasını koltuğun arkasına. neden olabilir sizce kakası için tuvalete nasıl alıştırabiliriz?

1. yeri iyice temizleyin, kesinlikle koku kalmasın, ama amonyaklı bir şeyle silmemeye dikkat edin. Kaka yapmaya kalktığında zaten vücudundan anlarsınız, tutup hemen kabına götürün, anca belki o şekil anlar gibi geldi bana

1 kasım 2021 00:34

2. Arada miyavlamaya başlıyor sebepsiz, kabına götürüyorum çiş yapıyor ama kaka yapmıyor. 2 kez yaptı zaten 2 günde ikisi de yakın yerlerdeydi. Yeri de silmiştim iyice ilk seferde ama gitmiş yakınına yapmış. Çişini yaptığı yere kakasını neden yapmıyor anlayamadım.

1 kasım 2021 00:37

3. belki kakasını yerden alıp kum kabına koyabilirsiniz işe yarar mı emin değilim ama denenebilir, hani buraya yapman lazım gibi bi izlenim yaratır belki. Benim de 2 tane kedim var ama hiç böyle bir problem olmadı, genelde ya hepsini yere ya da kuma yaparlar ilk defa denk geldim böylesine hahsjah

1 kasım 2021 00:43

4. benim ikinci kedim de böyle koltuğun arkasına yapıyordu ss. çok uzun süre sorunu çözemedik. en sonunda kaka yaptığı yeri kendine güvenli bölge olarak seçtiğini ve hep oraya yapmak istediğini farkettik. hep kaka yaptığı yerin yanına kapalı bir tuvalet koyduk. artık oraya yapıyor dışarıya hiç yapmıyor diyebilirim.

1 kasım 2021 00:57

5. Kabına koymak benim de aklıma geldi aslında. Kabına yapıyormuş normalde ama belki yeni ev diye tedirgin oldu kuzu. Bir de biz uyumaya gidince yatak odasının kapısında ağlayıp duruyor. Tam bir bebiş kendisi her anlamda :/ önerileriniz için teşekkürler, bir yolunu bulacağız artık...

1 kasım 2021 01:10

6. Tuvaleti kapalıysa üstünü aç. Bu önerim herkese. Kum çeşidini değistir silika kullanma. Kaka yaparken izle zorlanıyorsa veterinere götür. Bir de daha çok yeniymiş acele etme yani çocuk o daha yeni yeni öğreniyor.

1 kasım 2021 01:11

7. Bugün kumuna yaptı kakasını süslüler herhalde eve alışamadı şimdi pıtı pıtı dolanıyor etrafta

1 kasım 2021 08:20

8. (link: https://www.hizliresim.com/prhudua Prenses kızım)

1 kasım 2021 08:23

9. Ayyyy maşallah cok tatlı 💗