1. YouTubeda bir videodaçenesindeki siyah noktalar tekrar akneye sebep olabiliyor demişler. Benimkinin de çenesinde küçük siyah noktalar vardı geçmemişti hala. Onlar yapmış olabilir mi sizce?
- süslü
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- şikayet et
kedimin çenesindeki beze tarzı şişlik şey ne olabilir?
merhaba, az önce tam uyuyacaktım kedimi severken fark ettim tam ağzının bitiş kenarını altında bir beze tarzı bir şişlik var. evdeki diğer kediye alışma sürecinde stresten kedi aknesi çıkmıştı .çenesinde batikonla geçirdik gibiydi. o tarz bir şey olabilir mi yine? kedi aknesi olduğunda başta kırmızılık oluşmuştu baya belirgin yara gibi sonra kedi aknesine dönmüştü ama öyle değil sanki. dışarıdan belli olmuyor ellemedikten sonra. sabah götüreceğim vete ama en azından içimi ferahlatmak istiyorum ciddi bir şey olmadığı konusunda. yemek yemesinde bir sıkıntı yok tuvaletinde de aynı şekilde hatta enerjisi de çok iyi. yalanması da normal. 2 günlüğüne annemler evden gitmişlerdi diğer kediyi alıp, evde tek benle olduğundan da çok sıkıldı acaba onun stresinden oluşmuş olabilir mi?
- cevaplar
- şikayet et
2. Deterjanı değiştirmedik diye biliyorum. Mamasını normalde pro plan balıklı alıyoruz ama son aldığımızda pro plan tavuk almıştık balık kalmamış diye. Ama uzun süredir de yemiyor bu arada 1 haftadır anca yiyor bu mamayı. Kumunu normalde lindocat diye bir şey kullanıyordum, gittiğim Migrosta topaklanan düzgün kum kalmadığı için gizmo diye ucuz bir şey aldım 2 gün önce. Belki maması ve kumu yapmıştır. Yarın ikisini de değiştirip cumaya kadar gözlemleyip öyle götüreyim o zaman. konu o olunca çok faxla panik oluyorum maalesef ki o yüzden korktum açıkçası bir şey mi oldu diye
- şikayet et
3. Teşekkür ederim cevaplarınıx için ikinize de içime su serptiniz açıkçası yoksa uyuyamazdım sabaha kadar acaba ciddi mi bir şey mi oldu acaba diye
- şikayet et
4. çene altındaysa belki apse oluşmuştur, ağız kokusunu filan kontrol edin isterseniz belki enfeksiyon vardır. ha böyleyse de çok önemli değil iki antibiyotikle kendine gelir zaten geçmiş olsun şimdiden :)
- şikayet et
5. Siz götürün süslücüm. Yakın bir arkadaşımın kedisinde de böyle bir beze vardı , kist olduğu ortaya çıktı ve ameliyat oldu. eğer böyle bir durumsa büyümeden tedbir almak en iyisi.
- şikayet et
6. süslüler sabah işim çıktı o yüzden götürememiştim şimdi götürüyoruz. sonucu yazarım buraya da umarım kötü bir şey yoktur
7. ağzı kokuyor hafif onu da sorayım bari veterintere belki onla alakalıdır
- şikayet et
8. tümör varmış maalesef ki ama iyi huylu mu kötü huylu mu belli değil şu an. vet kontrolleri ihmal etmeyelim kontrol halinde olalım ona göre bakarız dedi. bazen kendiliğinden de gidebiliyormuş. duruma göre ameliyat olacakmış şu an ellemeye gerek yok dedi. iyi ki gitmişiz vete beklemeden. gittiğimiz vet normal kendi veterinerimiz değildi o yüzden 1-2 hafta sonra şehirdışındaki kendi veterinerimize götüreceğiz nolur nolmaz diye
- şikayet et
9. umarım kötü huylu değildir. teşekkür ederim hepinize de yardımcı olduğunuz için