kedimin inatla koltuğa kaka yapması?

süslüler kedim gün içinde ben yanındayken güzel güzel kumuna yapıp gömüyor ama her sabah uyandığımda koltuktan kaka temizliyorum. koltuğun rengi kremden kirli bir kahverengine gidiyor, her sabah gözümün çapağını silmeden kaka temizlemekten usandım. hayır zaten ev küçücük bir tekli bir ikili koltuk var ama minnoş sağ olsun ikili koltuk büsbütün rezalet halde. sirke ve karbonat ile temizleyip yumuşatıcı veya sıvı çamaşır deterjanı ile kokuyu yok etmeme rağmen inatla oraya yapmaya devam ediyor geceleri. kumunu günde 3 kez temizliyorum hem. nasıl vazgeçirebilirim? ne yapabilirim? lütfen bir çıkar yol gösterin şimdi bu koltuğu atıp yenisini alsam (ki almak zorundayım misafir gelemiyor eve oturtacak yerim yok) yenisine de yapacak kesin.

1. Kediyle vedalaş

12 ağustos 2023 14:11

2. süslüm muhtemelen psikolojik bir sebebi var veterinere götürün ve her ihtimale karşı kum kabını değiştirin

12 ağustos 2023 14:17

3. Baya büyük parça kaka mı buluyorsunuz? Acaba poposunda kalan kakayı temizlemeyip direkt oraya uyumaya mı gidiyor? Oturduğunda bulaşıyor olabilir diye aklıma geldi.

Bir de eve geldiğinden beri mi böyle yoksa bir süredir mi böyle bu da önemli.

Eğer bulaşma işi değilse bu tür davranış bozuklukları genellikle psikolojik oluyor. Çünkü kediler pek kabı dışında tuvalet yapmıyorlar. İlgisiz kaldığını hissediyor olabilir, yeterince oynayıp vakit geçiriyor musunuz? Kızgınlığa girmeye başlamış olabilir, bu dönemlerde genelde garip huylar ediniyorlar. Onun dışında kum kabı küçük geliyor olabilir. Kabından başka kedi kokusu vs alıyor olabilir. Özellikle siz yokken yaptığına göre tedirgin oluyor belki de o civarda rahatsız olduğu bir durum vardır (ağır kokular vs gibi) . Aklıma gelen ihtimaller bunlar. Bir veterinere de danışın isterseniz.

12 ağustos 2023 14:33

4. a3 süslü direkt kakasını yapmış bulaşma izi falan değil. sabah uyanıp akşam yatana kadar sürekli benimle kedim, hep seviyorum sürekli kucağımda hatta kucağımda uyuyor uyanıyor. gün içinde ben yanındayken güzel güzel kumuna yapıyor kendini temizliyor ama ben yokken koltuğa yapıyor belli ki. sokaktan aldım tekrar sokağa bırakmak istemiyorum kıyamıyorum.

tüm süslüler teşekkür ederim veteriner yolu gözükecek bu gidişle.

12 ağustos 2023 14:40

5. Evde bir değişiklik olduysa, bir şeye kızdıysa, bir odanın kapısı kapalı giremiyorsa ya da sevmediği birisi eve geliyorsa yani düzenini değiştiren bir durum oluyorsa yapabilir. Kediler aşırı hassas ve deliler hemen psikolojileri bozuluyor. Gözlemlemenizde yarar var onu etkileyen bir durum var.

12 ağustos 2023 14:41

6. yanlış ve sizin istemediğiniz bir davranış olduğunu biliyor o yüzden siz yokken yapıyor. Ben sizin yerinizde olsam spesifik vir yere yapıyorda oraya açık kum kabı koyarım. Sabah aynı yerde bu sefer kuma yapmışsa yavwş yavaş p kum kabına yapmasını teşvik eder alıştırırım. Yok kum kabı hep yaptığı yerde olduğu halde gidip koltuğun başka bi noktasına yaparsa size garezi var şeroluğuna yapıyor demektir bence.

12 ağustos 2023 14:45

7. kızamıyorum da çok tatlı... nasıl vazgeçecek merak ettim doğrusu

bu arada o geldiğinden beri tek kaşığın yeri bile değişmedi inadına yapıyor galiba bilmiyorum ama hoş değil

12 ağustos 2023 15:02

8. Süslüm feliway deneyin. Bi veterinere mutlaka danışın feliway işe yaramazsa. Ve lütfen o miniği sokağa bırakmayın. Benim kedim felçli eskiden bez bağlamayı tam öğrenemediğim için hep bezi kayıyordu ve fark etmeden kakasını yapıp bütün eve sürünerek yayıyordu o kakayı. Sonra bez bağlamayı öğrendim bir şekilde çözdüm bu sorunu. O zaman kullandığım halılar koltuk örtüler hep çöpe gitti. Şimdi de kakasını yapamadığı için veterinerde kalbim ağzımda kötü bir şey mi var diye sonuç bekliyorum. Keşke sonuçları iyi çıksa bütün evi kaka yapsa yine. Bi şekilde geçiyor çözüm bulacağınıza eminim.

Koltuğu yıkatmayı ve yıkattıktan sonra sirkeyle silmeyi deneyebilirsiniz. Siz koku çıktı sansanız da onlar kokuyu alabiliyor.

12 ağustos 2023 15:29

9. bizim erkek kedimiz kısırlaştırmadan önce sürekli yapardı. Kısırlaştırdık ve yanına arkadaş aldık ssdece bi kere korkudan sıçtı arabaya :d

12 ağustos 2023 15:41

10. (link: https://www.instagram.com/reel/CvuMtsoR58k/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Link) süslü gecen bu gönderiye denk gelmiştim işe yarayabilir🙏🏼

12 ağustos 2023 23:48