kediniz tuvaletten hemen sonra kendini temizliyor mu?

merhaba süslüler, benim yavru kedim 3 gün süreyle ishal oldu. ve kendini temizlemekten yıldığını düşünüyorum. ishali bittikten sonra tuvaletten çıkar çıkmaz oyun oynamaya başlıyor ve evin diğer üyelerinden kedinin koktuğuna dair yorumlar aldım ve bu da beni üzüyor. annemle ve babamla beraber yatakta uyuyor çünkü. poposunda kaka kalıyor, yalamıyor. sürekli bizim tarafımızdan temizlenmesi de tembelliğe yol açar diye birkaç şey okudum. poposuna su püskürttüğüm zaman yalıyor, minik minik püskürtüyorum ama kötü mü yapıyorum? iyice travmatik mi olur? poposuna yaş mama sürsem?

1. Net yazmamışım hiç, artık ishal değil. Veterinere götürüp hallettik, şimdi ishal olmamasına rağmen pis poposuyla dolaşıyor, yatağa çıkıyor. Erkek bu arada, 65 günlük civarı.

11 temmuz 2020 09:26

2. Bazen böyle salabiliyorlar. Benim kızlardan biri ufakken yapmaya kalkmıştı birkaç sefer. Poposuna hafifçe pıt pıt pıt yapıp temizle annecim poponu dedim. Şimdi poposunda bir şey olmasa da o hareketi ne zaman yapsam yatıp poposunu temizliyor. Alıştı. Su sıkmak sorun yaratır mı bilmiyorum ama bir harekete alıştırmak daha mantıklı ve az yorucu.

11 temmuz 2020 09:52

3. benim 4,5 aylık kedim de böyle. ishalken ben temizliyorum altını ıslak mendille :/ onun dışında pis kalmıyor zaten kontrol ediyorum sık sık. bazen poposuna kum falan yapışıyor ama hiç aldırış etmiyor...

11 temmuz 2020 10:52

4. yaş mama sürmeyin kesinlikle, benzer olacak ama çıkınca siz nemli bi pamuk ya da makyaj pediyle silebilirsiniz hafifçe zaten ıslaklıktan hoşlanmadıgı için yalayacaktır, tembelliğe yol açmaz çünkü kediler zaten sadece kaka değil her tür ıslaklığı temizlemek için yalamak isterler.. yavru kedilerde olabilir 5-6 aylık olana kadar ancak öğreniyorlar. eve kedi almamak için yeterli sebep diyenler siz almayın size ne eve kedi alayım mı diye mi sorulmuş, siz kendi hayatınızda altına yapıyor, kakalı bezlerin kokusu gaz bombası etkisi yaratıyor, tuvalete alıştırma döneminde evin her tarafına ayrı ayrı işiyor diye çocuk da yapmayın siz bu kadar hassassanız.

11 temmuz 2020 11:05

5. Bilginiz ve ilginiz olmayan bir soruya tıklayıp kedi nefreti kusmanızın sebebi nedir? Bence de siz sahiplenmeyin, neden bizi de sizin kedi sahiplenmeyeceğiniz konusunda bilgilendirmek istediniz? @anonim 3

11 temmuz 2020 11:07

6. bu arada kedilerin 3 aylık olana kadar anne yanında kalmaları gerek bu tür eğitimler için, yalanmayı temizlenmeyi anneden öğreniyor belki imkan olmamıştır bilemiyorum ama o yuzden de eksik olabilir tam öğrenememiştir.. mesela 2. kedimi sokaktan aldım, annesizdi sokakta bakmıştım bi süre sonrasında eve aldım kendisini yalamayı bilmiyordu diğer kedim onun karşısında yalandıkça temizlendikçe ufak ufak o da başladı öyle öğrendi.

11 temmuz 2020 11:07

7. 55 gün kadar evde sokaktan kurtarılmış annesi ve kardeşleriyle kaldı. 55 günlükken onlardan ayrılması gerekti çünkü hepsi sahiplenildi. Kendini yalıyor, poposu aklına gelmiyor, oraya erişmeye çalışırken sepetinden falan düşüyor. İshal öncesinde hiç böyle problemler yoktu gerçekten, ishal çok yordu diye düşünüyorum ben. Çok poposunu yaladı, tahriş oldu orası hatta

11 temmuz 2020 11:13

8. olabilir o halde biraz zaman verin, tahrişte canı yanmıştır o yuzden yapmak istemiyordur tahmininiz gibi, hafifçe su püskürtmek ya da hafifçe pıt pıt silmek iyi olur. kalıcı bi durum oldugunu sanmıyorum.

11 temmuz 2020 11:16