kendimi çok kötü hissediyorum ama annemden soğumaya ve her hareketine sinir olmaya başladım?

annem aslında hep bizim için çalışan, kendini unutan ve hayatını tamamen ailesine adayan biri. ama davranışları beni o kadar sinir ediyor ki. maddi durumumuz iyi olmadığı için o kadar para odaklı ki. mesela bir yere gidiyoruz burnumuzdan getiriyor. sürekli parayla ilgili konuşuyor, bir de bunu sanki maddiyat için yapmıyormuş gibi davranıp aklımızla dalga geçiyor. onun dışında hiç hareketlerine yemesine falan dikkat etmiyor, sürekli uyarmak zorunda kalıyorum. bir şey anlatıyor diyelim, ne diyo bu oluyorum. aşırı bağırarak konuşuyor, bir cümlesini henüz bitirmeden başka başka cümleler kuruyor. mesela arkadaşıyla konuşuyor kadının adı fatma olsun, kadına sürekli ayşe, zeynep farklı isim söylüyor. hiç düşünmeden konuştuğu için muhtemelen. bana mı çok batıyor bilmiyorum ama başkasıyla konuştuğu zaman bile  ben rahatsız oluyorum. uzun zamandır kendine itiraf edemiyorsun ve vicdan azabı çekiyordum ama durumu kabullendim. 2 senedir aynı evdeyiz, bu yüzden mi bu kadar batıyor. annemden uzaklaşmak daha iyi mi olur? çünkü gerçekten inanılmaz sinirlerimi bozuyor. annemi kendi çevremle tanıştırmak istiyorum  mesela ama çekiniyorum çünkü beni utandıracağına ya da . sinir edeceğine eminim. ailemle bambaşka dünyalardayız, onlar ilkokul mezunu ufacık bir yerde büyüdüler ama babama karşı bu hislerim yok mesela. annem kendine asla dikkat etmiyor, babamdan daha erkek gibi. insan hareketlerine vs azıcık dikkat eder, kontrol eder değil mi? birazcık bile yok, bu konuyu konuştuğumda da her şeyi düşünmekten, çalışmaktan vs diyor. ama değişmek için bi çabası da yok. biri içimden bu kötü hisleri düşünceleri alsın istiyorum, ne yapabilirim. konuşmak işe yarar mı, ya da uzaklaşmak tek çözüm mü? her an içimde bir ağırlıkla yaşıyorum.

1. Kusura bakma ama nankörlük ediyorsun. Sana siddet uygulamamış,bu yasa getirmiş,sirf paraya dikkat ettigi icin bu kadar laf etmen haksızlık. Kendisi ilkokul mezunu olsa da bak iste sen öyle değilsin. Her çocuk anne babasindan daha ileridedir bazi yonlerden sonucta jenerasyon farkı. Ama sen hor görmeye başlamışsın.

12 temmuz 2021 01:58

2. @2 süslü ben bu durumdan rahatsızım zaten. Hor görme sebebim ilkokul mezunu falan olması değil ki, babam da öyle ama ona karşı aynı şeyleri hiseetmiyorum. Annemden uzaklaşmak canımı çok sıkıyor çünkü ailesine düşkün biriyim. düşük maaşla çalıştığım halde para biriktirdim ve ailemi tatile götürdüm, ama annemin davranışları yüzünden hep diken üstündeydim ve zevk almadım. Evimizde keyifli vakit geçirelim diye akşam yemeği hazırlıyorum, yine aynı şey. Tek istediğim annem bi şeyler konuşurken yaparken önce kendini sonra da bizi düşünsün ve hareketlerine dikkat etsin

12 temmuz 2021 02:11

3. Off nankorluk falan degil. Sirf bizi istegimiz disi tamamen uremek icin dogurdular ve ana babaligin en temel islerini yaptilar diye el pence duramayiz. O kadar ana baba otoriterliginin kutsandigi bi cografyadayiz ki bi gik desen nankor pislik oluyorsun. Ne alaka yani? Bu kadin gorgu bilmeyen, cocugunun duygularini onemsememis bir anne iste. Daha da kotusu umru degil. Evet, calismis cabalamis ama bu iyi bir annelik icin yeterli degil. Ana babalik zor bir sey ve bu yuzden yapamayacak olan urememeli iste. Cocuk annenin cektiklerinden sorumlu degildir. Tabii ki sevgi bagindan dolayi bu empati olur ancak bunu cocugun geri odemesi gereken bir sey olarak yuk yapilamaz. Ben ss'nin ne dedigini anliyorum. Ebeveyne ofke zaten hep olan bir sey. Siddeti, nedeni vs degisir ama olur. Cunku ebeveynlik kusursuz yapilabilecek bi sey degil(bu nedenle herkes yapmasin cocuk). Iletisim yok, empati yok, cocugu diye her halti diyor, dinlemiyor ve surekli gecmisi bahane ediyor ve bunu da karsi tarafa duygusal manipulasyon icin kullaniyor.

Anneniz cok kotu bir anne degilse bile yeterli degil. Duygusal kisimda asiri kopuk. Kendi icinde sorunlari olabilir ama o bir yetiskin olarak bunlari ayirabilmeliydi. Lutfen uzulmeyin. Bazen insanlari oldugu gibi kabul edip, tolere edebilecek bir mesafe koymak gerek. Sizin de yetiskinliginizin bir parcasi bu iste... anneniz de bi birey ve sorunlari oldugu acik, daha dogrusu sorunlarina tutunmakta israrci gibi. Daha guzel bir iliskiniz olmasi guzel olurdu ama olumlu yonlerine bakip kendinize haksizlik etmeyin. Mumkunse destek alin ve kendinize alan acin.

12 temmuz 2021 02:13

4. Benim anlamadığım da her derdi tasayı anneler çekiyor ama kimi çocuk babacı oluyor. Annen senin de dediğin gibi sizin için çalışmış birilerine muhtaç olmamak için birilerinin ağzına laf vermemek için daha da fazla çalışmıştır belki de. Bu arada da neyi unutmuş? kendiyle ilgilenmeyi. Kimi anne cidden kendi hayatını yok sayıp neyi var neyi yok çocuklarının önüne seriyor.

Sen dedin ya ss ayrılsam mi evden diye valla ayrıl belki o zaman annen de artık kendine vakit ayırabilir.

12 temmuz 2021 02:20

5. @4 ben kendimi bildim bileli (10yaşından beri) anneme hep kendine vakit ayırdığında daha mutlu olduğumu söylerim. Annem de bundan sonra öyle yapıcam der ve asla yapmaz. Hiçbir sosyal hayatı vs yok, hayatını bu kadar bize adamayı kendisi seçti. Mesela işten gelince bize limonata  yapar, ya da doğal şeyler yapar. ben anneme defalarca söyledim bunları yapmasındansa kendisine vakit ayırması, bir hayatı olması beni daha çok mutlu eder.  Ama annem asla değişmiyor. Ben zaten üniversitede evde değildim, o zaman da kardeşime aynıydı. Yani benim evden gitmem onun hayatında bir şey değiştirmeyecek, zaten bize değil kendi ailesine vakit ayırıyor çoğu zamab

12 temmuz 2021 02:27

6. Bence annene haksızlık ediyorsun. Benimde annem ilkokul mezunu ama iyi niyetli bir kadındır. Evdeyken de bağırarak konuşur, gençken annemle çok tartıştığımızda oldu ama hiçbir zaman onu arkadaşlarımla tanıştırmaktan çekinmedim. Yazdıklarınızdan zaten annenize karşı olan bu düşüncelerinizden rahatsız olduğunuz belli oluyor. Benim size tavsiyem annenizin olumsuz yönlerine değil olumlu yönlerine odaklanın. Olumsuz yönleri içinde "olsun böyle yapıyorsA bir bildiği vardır diye düşünün. Zaten annenin bir kişi hk konuşurken ismi farklı isimler söyleyerek larıştırıyor diyorsunuz. Buradan anlaşılan anneniz stres altında bu yüzden isimleri karıştırıyor ve yaşadıklarımız davranışlarımızı, duygularımızı oluşturur. Anneniz kolay bir hayat yaşamamış ama her şeye rağmen sizinle ilgilenmiş, büyütmüş,okutmuş. Bazen bazı şeyleri olduğu zamanda anlamayabiliriz ama zaman geçip aradan yıllar geçtiğinde keşke sevdiğim insanları kırmasaydım diyor insan. Birde elinizde olmayan şeyler için bu niye böyle, bunu neden değiştirmiyor diye sinir olmanında hayatınıza kattığı bir şey yok. Hayatınızda siz bir şey yapmadan olan şeyleri kabul edin belki size kötü görünen şey iyidir

12 temmuz 2021 02:42

7. Ss benim annem de böyle çok fazla fedakar, bak eşşek kadar olduk hala daha önceliği bizizdir. Ben de kızarım bizi birak artık kendini düşün diye. Bu konuda aynılar. Sadece benim annem utandiricak bir sey yapmaz etrafa karşı, çünkü öğrenmeye çok hevesli bir insan sorar araştırır vs. Ben de bildiklerimi ve yeni öğrendiğim şeyleri konu açılınca veya aklıma gelince paylaşırım annemle. Ama küçümsemeden yaparım bunu, ikimizin imkanlarını düşünerek.

He bak belki annen gelişmeye açık bir kadın da olmayabilir var böyle insanlar cidden. Ama bilemiyorum söylediklerin yine de ağır geldi bana. İlk okuduğumda sinirlendim direkt yazdım, üzülmeni istemem.

12 temmuz 2021 02:51

8. Süslü benim annem cogu konuda cok bilgilidir egitimlidir vs ama anne kiz cok vakit gecirince kavga ederiz. Bence sorun siz surekli birlikte olunca vakit gecirince sıkıntı yaşanması. Ben de sinirlenince hep kotu yonlerine odaklanırım ama bu yanlış. Yani utanmana da gerek yok tanıştırırken. Uzun sure birlikte sohbet etmezsiniz arkadasiniz varken olur biter

Hırsızlık yapmamış sizi kotu seylere itmemis sadece tavırlarınız farkli. Bu tanistirmaya engel değil

12 temmuz 2021 02:52

9. nankörlük diyenler bahsettiğiniz şekilde davranan biriyle karşılaşsa eminim sinirden yerinde duramaz. neden sırf anneniz diye rahatsızlık duymaya hakkınız olmasın? üstelik mecburen çok vakit geçirdiğiniz için sürekli aynı şeylere maruz kalıyorsunuz.

12 temmuz 2021 02:53

10. Sözlükte ne kadar nankör evlat var ya yazık sizin annelerinize. Birde annen için "utanıyorum" demişsin. "İlkokul mezunu olması ile ilgili değil" de demişsin ama "konuşmayı bilmiyor bla bla bla ilkokul mezunu" diye de nitelemişsin. Basbayağı utandığın bir takım mevzuları ilkokul mezunu olmasına bağlamışsın işte. Kendisi için değil sizin için çalışıyor o kadın, tanımasam da eminim melek gibi biridir. Herkes sizin istediğiniz gibi biri olmak zorunda da değil kaldı ki çoğu evlat annesine "bunu yapma, böyle olma, beni utandırıyorsun" bile dememeli bence. Ne hadle ya? Bu ne derece bir nankörlük? Belki de sen kadının psikolojisini bozuyorsun ama o seni kırmamak için "işle ilgili" vesaire diyor hiç böyle düşündün mü? Herkes senin gibi düşüncesiz olmadığı için yüzüne böyle söylememiş olabilir.

12 temmuz 2021 08:09