kendimi yetersiz, özgüvensiz ve çirkin hissediyorum?

aslında uzun zamandır bazı şeylerin farkındaydım. ama son zamanda yaşadıklarım bunların tokat gibi yüzüme çarpmasına neden oldu. yeni bir işe başladım. benimle birlikte başlayan arkadaşım da gerçekten güzel bir kız. ama hiçbir el becerisi yok. defalarca anlatılmasına rağmen sürekli hata yapıyor. buna rağmen kimse sesini çıkarmıyor. şaka yollu takılıyorlar. yemeğe giderken sürekli onu çağırmalar, molaya çıkarken çay kahve teklif etmeler. sadece erkekler tarafından değil, kadınlar tarafından da ilgi görüyor. bu onun daha cana yakın oluşundan kaynaklanmıyor. anlatabilmişimdir umarım. hiçbir zaman ilgi çeken, aşık olunan bir tip olmadım. bu artık beni yıpratmaya başladı. ne alışveriş yapmaya ne yeni bir şeyler denemeye hevesim kalmadı. eskiden parasızlıktan kendime bakamıyorum derdim. şimdi bir işim var. nereden, nasıl başlamamı önerirsiniz?

1. Cevabın kendi sorunda saklı süslü. Kendini böyle hissettiğin sürece insanlar sana hissettiğin gibi davranacak. Ne zaman kendini yeterli, özgüvenli, güzel hissedersen o zaman işler çözülecek, zaten insanların onayına ihtiyacın da kalmayacak. Kendinle barışmaya odaklan derim.

16 ocak 2021 15:31

2. 'ama hiçbir el becerisi yok. bu onun daha cana yakın oluşundan kaynaklanmıyor. defalarca anlatılmasına rağmen sürekli hata yapıyor.'

arkadaşınızı gömmek için mi açtınız soruyu yoksa kendi sorununuzu anlatmak için mi? yani o hiçbir şey beceremiyor, cana yakın değil. ilgi görmeyi hak etmiyor mu demek istediniz? Ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Sanki böyle olmanızın suçunu diğer insanlara atar gibi yazmışsınız.

Tavsiyem, kendini enerjinizi yükseltin. Dış görünüşten öte bu daha önemli. Verdiğiniz enerji insanlara hoş gelmiyordur.

16 ocak 2021 15:35

3. süslü sen kendine ne kadar değer verirsen etrafından da o ölçüde değer görürsün. insanlarda sorun yok. sorun senin içinde ama elbette ki bunun üstesinden gelecek güce sahipsin. kendini sev çünkü başka bir seçeneğin yok. sana bahşedilen hayatı elinden gelenin en iyisini yaparak güzelleştirmelisin. senin için senden daha değerli hiç kimse yok inan.

16 ocak 2021 15:36

4. Anlatmak istediğim tam olarak anonim 4'ün yazdığı gibi. Aynı hataları ben yapsam beni orada barındırmazlardı ya da yaptığıma pişman ederlerdi. Amacım arkadaşımı gömmek falan değil, sadece bu durumuna rağmen insanların ona yaklaşımı.

16 ocak 2021 16:25

5. süslü ben senin demek istdiğini anladım. siz o kadını kıskanmıyorsunuz ya da ona karşı nefretiniz yok. böyle düşünenler olacak ama değil.

biizm sınıfta bir kız vardı. kendisi sarışındı ama asla güzel değildi. ee biliyorsunuz ki güzel olmak için sarışın olmak yeterli bizim ülkede. ödevde aynı gruba düşmüştük. kız kendini salaklığa vuruyordu " ay ben yapamam ay ben word kullanmayı bile bilmiyorum" vs derdi. allah aşkına üniversiteye gelmiş bilgisayar kullanan bir öğrenci word kullanmayı bilmez mi yani. kimse çıt çıkarmazdı kıza. grupta bir kız daha vardı , o da dış görünüş olarak kötü görünüyordu açıkçası. herkes kıza yükleniyordu ve kaba bir şekilde yapıyorlardı. ben el atmsaydım kızcağız mahvolacaktı. neyse ki herkesin eşit şekilde görev almasını sağladım.

çok üzgünüm ama günümüzde dış görünüş her şey olmasa bile %90 çok önemlidir. kendimde herhangi bir estetik müdahale yapmadan sadece saç ve giyimle bile bunun farkını görüyorum. ara sıra hastanede işim oluyor. bir çalışanın yanına iki defa gitmek durumunda kaldım. kendisi benden 3-4 yaş büyük. ilk gittiğimde üstüm başım çok paskaldı. mom jean+ üstüne uzun geniş gömlek (gizlinot: bu ikisini giyince otomotik olarak besleme gibi oluyorum)+ numaralı gözlük+ saçım berbat şekilsiz. adam bana "buyur abla ne istiyordun" dedi. o kadar zoruma gitti ki, ya arkadaş benden büyüksün ne ablası. senli benli konuşuyor.

diğer gittiğimde ise saçım düzleşmiş+ yüzümde çok hafif aydınlık makyaj+ gözlük yok lens+ kumaş pantolon ve düz siyah tişört+ sade takılar. adam resmen bana hayranlıkla bakakaldı. "hoşgeldiniz hanımefendi nasıl yardımcı olabilirim" diyerek işimi çok güzel halletti.

ben aynı benim. sadece birkaç değişikle iki farklı insanmışım gibi muamele gördüm. bunlar bile enerjinizi değiştirir ve sizi yükseltebilir.

çalışan bir kadınsınız, hayata bir defa geliyorsunuz, kendinize yatırım yapmaktan korkmayın. her doğal saç en iyi değildir. rengini değiştşirebilir, keratin bakımı yapabilirsiniz, mesela ciddi anlamda büyük bir burnunuz varsa estetik düşünebilirsiniz, profesyonel bir cilt bakımı çok şey değiştirir. lazerli bir cilt büyük rahatlık sağlar size. sade minimal giyiniyorsanız bile, çantanız, saatiniz, takılarınızla altın vuruşu yapın.

daha çok öneri verilebilir aslında.

sevgiler <3

16 ocak 2021 16:30

6. Burada aklı başında ve empati yapabilen o kadar çok kadın var ki. Hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum.

16 ocak 2021 16:36

7. Öyle süslü ya. Dış görünüş 5-0 önde başlatıyor. Enerjiyle falan da olacak şey değil aslında. Terfileri daha kolay oluyor, güzele daha çok saygı duyuluyor. Özellikle iş hayatında dış görünüşümüm dezavantajını çok gördüm ben

16 ocak 2021 16:42

8. Ben de ayni boyleyim. Asiri ortalama bir tipim hic bir yerde dikkat cekmem . Erkeklerin umrunda olmam ortamda baska kizlar varsa ilgiyi hep onlar ceker. Ilk basta spor yapip sacimi falan degistireyim kendime bakayim vs diye bi gaza geldim. AMa bunu yapmak beni sadece diger kadinlara karsi hirslandirdi. onlar iltifat aldikca, erkeklerin ilgisini cektikce ben neden yapamiyorum diye hirslanip butun parami guzellige yatirma planlari yapmaya basladim. Sonra bunun saglikli olmadigini ve kendimi yiprattigimi farkedip biraktim.

Su an durumu kabullendim. Evet cirkin olmasam da guzel de degilim ve guzel kizlarin sahip oldugu ayricaliklarai hicbir zaman sahip olamiycam. Su an daha huzurluyum. Kendimi digerleriyle kiyaslamiyorum en azindan artik.

16 ocak 2021 16:51

9. Süslü önce kendinize gerek psikolojik gerek fiziksel yatırım yapmaktan korkmayın. Siz özgüvensiz ve mutsuz hissedince bu mimiklerinize ve beden dilinize de yansır. Saçınızın kesimini şeklini rengini değiştirebilirsiniz. Bir süslünün dediği gibi keratin bakımı da mutlaka yaptırın. Yüzünüzde kaşlarınızın aşırı koyu ve kavisli olması da sizi sinirli soğuk gösterebilir. Kaşların tonunu açıp şeklini daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Dudaklarınız inceyse dolgu yaptırabilirsiniz. Cildiniz solgun mat ve lekeliyse dermatologa gidip uygun asitleri nemlendiriciyi kullanıp ışıl ışıl hale getirebilirsiniz. Bu süreçte mutlaka bol bol su da içmelisiniz. Ayrıca spor yapmaya da başlayın bu özgüveninizi artırır duruşunuz yürüyüşünüz bile daha farklı ve kendinden emin bir hale gelir. Yeniden daha şık parçalarla kıyafetlerinizi yenileyebilirsiniz. Giydiğiniz kabandan ayakkabınıza insanlar çok dikkat ediyor. Kremler, kahveler son dönemden şık parçalardan alabilirsiniz. Uygun aksesuarları da cilt alt tonunuza uygun seçebilirsiniz. (Altın rose rengi bana daha çok yakışır mesela size gümüş çok yakışabilir). En önemlisi diksiyon hitabet dersleri alabilirsiniz. çok güzel/ çok yakışılı çok iyi giyinen kadın veya erkeklerin kötü bir şekilde anadilini konuşması iyi bir intiba yaratmıyor.

16 ocak 2021 16:55

10. Sakın böyle düşünerek kendini yıpratma lütfen.O kız sırf güzel diye senden üstün değil ki ayrıca herkesin kendine göre bir güzelliği var.Ne güzel işe girmişsin kendine vakit ayırmak için imkanın da oluşmuş:)Kız sırf güzel diye alttan alanlara ise yapacak hiç bi şey yok sonuçta hayatta nereye gidersek gidelim her yerde hem iyi hem kötü insanlar var maalesef.Sen yalnızca kendini düşün derim ben.Paran ile kendini mutlu edicek şeyler yapmaya hayattan zevk almaya bak.Insan düşünceli,iyi niyetli,akıllı olamadıktan sonra tipin bi önemi yok

16 ocak 2021 17:34