ketojenik diyette makroya dikkat ederek keçiboynuzu özü yemek?

süslüler ketojenik diyete yeni başladım ama sorum için internette tam bir cevap bulamadım. günde net karbonhidratım 30 gramı geçmiyor. suffle istedi canım ve 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü 7 gram karbonhidrat içeriyormuş ve hesabıma göre net karbonhidratım 30un altında olacak bugün. tatlandırıcılar normal şekerden daha fazla bağımlılık yaptığı için kullanmamayı tercih ediyorum acaba bu diyette hiç tatlı yememelimiyim yoksa karbonhidrata dikkat edilerek yenebilir mi? (tatlıdan kastım rafine şeker içermeyen, organik keçiboynuzu özü)

1. Keto yerine düşük karbonhidrat diyetini deneyebilirsiniz.

24 ağustos 2020 14:48

2. bence yeme süslü ben diyetisyenle yapıyorum ve dün kırmızı meyve yerine incir yedim diye o kadar kızdı ki ketodan çıktın artık yapamıyorsan bırak vs. diye. sen bilirsin ama dayanılıyor yani tatlısız da, ki ben çok tatlı bağımlısı bir insanım. ve yeni başladım derken 2-3 gün mü ne kadar? istersen 10 gün düşük karbonhidrat yapıp hem vücudunu hem beynini alıştırabilirsin. tatlı önerisi olarak da benim iki gün önce listemde çikolatalı çilek vardı, %80 çikolatayı eritip 5-6 çilek yiyebilirsin istersen :) ha dersen ki bitter çikolata yiyeceğime keçiboynuzu özü yerim ama sen bilirsin ben de aşırı bilgili değilim.

24 ağustos 2020 15:02

3. önemli olan oran ve carb miktarı. zaten marul veya sebze yesen de 20'nin altına düşmek zor. 30 makul duruyor çok kısıtlaman yoksa.

24 ağustos 2020 15:24

4. A3 süslü şu an yedim keşke birkaç dakika önce okusaymışım yorumunu :)) bugün tam 1 hafta oldu süslü halbuki 30 gramın altında tutuyoruz çok şaşırdım ketodan çıkmamıza. Bende dikkat edeceğim o zaman artık süslüm çileğin makrosunu hesaplayarak yerim artık çok teşekkür ederim 🧡

5. Böyle diyetler bir tek beni mi tetikliyor ya :(

6. A4 şu an içimi çok rahatlattın gerçekten çok teşekkür ederim

24 ağustos 2020 15:24

7. rica ederim süslü. önemli olan o miktarı ve oranı aşmamak. ben bazen sebzeden bazen bitter çikolatadan alıyorum carb ı. abartma yeter

24 ağustos 2020 15:30

8. Önemli olan sadece o miktarı aşmamak değil. Ketoda önemli olan minumum carb alıp insülinde dalgalanmalar yaratmamaktır. Bir kereden yükleme yaparsanız maalesef insülin dalgalanır ve ketodan çıkarsınız

24 ağustos 2020 16:07

9. A7 süslüm çok teşekkür ederim bir dahakine daha dikkatli olacağım❤️

24 ağustos 2020 16:21

10. benim diyetisyen&antrenörüm de sanırım anonim 7 gibi düşünüyor süslü. yani evet makrolar önemli ama karbonhidratı maruldan sebzeden alıp mesela 30un üstüne çıkarsan ketodan çıkmayabilirsin ama makronu aşmasan bile başka bir şeyle -işte yemememiz gereken şeyler- çıkabilirsin benim anladığım o. dr can çiftçi'nin videolarını izleyebilirsin keto ile alakalı eğer izlemediysen. benim de bugün 4.günüm ve program 10 günlük ama 10 gün bittikten sonra da toplam 1 ay falan kendim, diyetisyensiz vs. devam etmek istiyorum şu anki listemden ilham alarak. ikimize de kolay gelsin süslü :)

24 ağustos 2020 18:09