kiracıyım evdeki kapının camı kırıldı, değiştirmek icin ev sahibini mi çağırmalıyım yoksa kendim mi yapmalıyım?

süslüler elim ayağım titreyerek yazıyorum çünkü kapı öyle bir carparak kapandı ki iyi ki suratıma gelmedi camlar diyorum. temizlik yaparken tüm odaların camını açmıştım,en son balkonu temizlemek için kapıyı açınca bir anda rüzgardan sanırım mutfak kapısı çarptı ve kapının camı kırıldı (komple cam değil sadece bir kısmında var). ilk defa kiradayım o yüzden ne yapacağımı bilemedim. bu durumda ev sahibine söylenip onun istediği yerden istediği camı mı taktırmam gerek, yoksa kendim herhangi bir usta çağırıp yaptırabilir miyim? bir de sonuçta benim hatam olduğu icin cebimden vericem tabii ama depozitodan bu düşer mi yaptırmıs olmama rağmen :( tesekkür ederim simdiden yardımlarınız icin

1. ev sahibine duyurmadan git en benzer camı taktır en ucuz şekilde. yoksa ev sahibi gider pahalının iki katı para isteyip taktırır. şerefsiz bu ev sahipleri.

28 haziran 2020 13:27

2. Süslü böyle eski dokulu camlardan dümdüz cam da değil nerden bulacağımı pek bilmiyorum ve tek başıma olduğum bir şehirdeyim. Ev sahibim de emlakçılık yapıyor aslında o yüzden baya bilgili tırstım açıkçası fazladan para öderim diye

28 haziran 2020 13:28

3. süslüm önce panik yapma kendini bir sakinleştir. cana geleceğine mala gelsin. ev sahibini ara bilgilendir de ki kapının camı kırıldı yaptırcam bildiğiniz bir camcı var mı diye başla söze. sonra ister siz yaptırırsınız depozitodan düşmez, isterseniz o yaptırır depozitodan da çıkarken düşer. bunu aranızda anlaşırsınız.

28 haziran 2020 13:29

4. Sağol süslü evet bunu merak etmiştim depozitodan 2.defa düşmeyecekse sorun yok sonuçta benim hatam ama daha 6 aydır bu evdeyim ve gelir gelmez zarar verdim suçlu hissettim kendimi baya :(

28 haziran 2020 13:31

5. niye suçlu hissediyorsunuz ya insanlık hali. ben sanmıyorum iki kere depozitodan düşeceğini yani buna hakkı yok. ama eğer ev sahibinize güvenmiyorsanız bir bilene de danışın. üstteki süslünün de dediği gibi bazıları cidden şerefsiz çıkıyor. siz yaptırırsınız çıkarken beğenmez bunu bahane eder bi daha yaptırcam diye ister al başına belayı. o yüzden önce temkinli olun sonra karar verip ev sahibini de bilgilendirin derim ben. ben yaptırcam derse de çaktırmadan fiyat araştırın çok yüksek söyleyip kazıklamasın.

28 haziran 2020 13:36

6. Süslü canını sıktığın duruma bak, üzme kendini. Ne kiracılar gördüm evin içine edip gidenler, kirasını ödemeyenler, aidatını yatırmayanlar, kırıp dökenler. Alt tarafı bir cam kırmışsın. Bu tamir edilebilir bir şey.

28 haziran 2020 13:37

7. (yazar: king1) haklısın aslında. ev sahibim normalde araplara falan ev kiralıyor örnek bir ev görmüştüm leşş gibi bırakıp gitmişler onun yanında ben kendi evim gibi bakarken istemeden zarar vermiş olmak üzdü. bir de iki gıdım maaşa başka şehirde tek başına ayakta durmaya çalışıp ekstra masraf çıkınca üzüldüm sanırım :( tesekkür ederim cana geleceğine mala gelsin kesinlikle

28 haziran 2020 13:45

8. valla ya. bizim kiracımız bir gün bile evi havalandırmamış camı açmamış otururken. bütün camlar ve korniş dipleri küften iki karış yemyeşil olmuştu çıkarken. biz yıllarca oturduk aynı evde zerre rutubet olmadı bunlar havasızlıktan oksijensiz solunum yapan canlılar türetmişti evde. duvarları da eve gelen misafir çocukların eline renkli kalemler verip boyatmışlar, çelik kapıların her yerine rengarenk sticker yapıştırtmışlardı temizlerken amel defterimiz kapanıyordu. cam kırmak ne ki hey gidin.

28 haziran 2020 13:51

9. Süslü bence ev sahibine söyleme, kendin yaptır

28 haziran 2020 13:58

10. Süslü canını sıkma, cam alt tarafı. Ara ev sahibini, kendin de fiyat al camcıdan. Sen ödersin ama yaptırıp evi teslim ettiğin sürece depozitodan düşemez. Makbuz fatura falan saklayın ama. Fotoğraf da çekin dursun sizde.

6 ay kira ödemeyen kiracıyı bile zor çıkarıyorlar evden (yasal süreçle), mevcut kanunlar kiracıdan yana hala. Endişelenmeyin.

28 haziran 2020 14:12