kizlar selam, ankara'da uzak dogu, uygur/kore/japonya mutfaklari ve ozellikle sushi-sinirsiz sushi icin hangi mekânlari terih ediyorsunuz?

sb

1. kore restoranı: eskiden hangang vardı ama kapandı, şimdi korelee en iyisi.

çin restoranı: tunalı'da wuyang, onun dışında quick china.

uygur restoranı: kurtuluş'ta urumçi.

sınırsız sushi görmedim hiçbir yerde, eskiden quick china'da pazartesi akşamları açık büfe vardı ama şimdilerde kaldı mı bilmiyorum. zaten ülkemizde sınırsız sushi yemeyi de güvenli bulmuyorum...

10 şubat 2025 18:39

2. (yazar: girl crush) tesekkurler hepsi icin suslu ilk defa duyduklarim var bakayim. Ben de sinirsiz sushi 3-4 kere gordum ama kenar kose yerler gibi duruyolar ve gorduklerimde de ya tatlarini begenmemisler pek ya da sonlara dogru servis bozuyormus :( yine de sorayim dedim chinese secrets diye bir yer var orayi goruyodum ben

a1 o kardesler uygur mutfak sosyal medyada cok karsima cikiyor. Bazen kore japon seyleri cok tatli, soganli, sarimsakli yani genel aromatik gelebiliyor o yuzden manti vs. uygur yerinde denemek istiyorum bi. Korelee icin de katiliyorum ama gimbap ve mantisini seviyorum. kore'an sadece tatli yapiyor diye biliyordum ona da bakayim. Cok tesekkurler

10 şubat 2025 18:51

3. Swiss oteldeki japon restorantında bazı günler açık büfe var, ama sushiler sınırlı.

10 şubat 2025 19:33

4. rica ederim. bir yerin asya yemeğini beğenme konusu biraz kişinin bu tür yemekleri ilk nerede denediğiyle alakalı bence. ben kore yemeğini ilk kez tömer korece kursunda, hocaların yaptığı kimbap ve tteokbokki ile denemiştim, sonra da kore kültür derneği'nin yemek kursunda yedim. unutamadığım yegane yer hangang denen restorandı, çok pahalıydı ama çok iyiydi. pandemide kapanınca korelee açıldı, çok rağbet görüyor ama her şeyi güzel değil tabii (mesela jjajangmyeon önermem asla), alengirli şeyler istememek lazım.

japon yemeği konusunda özellikle bir yer arayıp bulmadım, quick china rameni yeterince iyi yapıyordu. miso ramen denilen yer istanbul'da da var ve kesinlikle aşırı basit geldi bana, quick china'da çok daha iyi seçenekler var.

çin yemeği de aramam ama ankara'daki çinli kişilerin iş yemeklerini wuyang'da verdiklerini biliyorum. pek çok kez orada yemek yerken içerideki özel odada çinli iş adamlarının yemek yediğini gördüm. (korelee'de de bir sürü koreli görmüşlüğüm var)

china bloom'un performansını kesinlikle quick china'ya yakın görmediğim için önermedim ama oraya da giden pek çok kişi var. ikisini de deneyin derim :3

10 şubat 2025 21:12

5. Japon mutfağı çok tatlı, sarimsaklik veya soganli olmaz.

11 şubat 2025 01:33