kpss’den psikolog olarak atanmaya çalışır mıydınız?

klinik alana yönelsem, o kadar param yok. özel sektörde maaşlar düşük. kpss’ye çalışmayı düşünüyorum ama bir yandan da kendime güvenemiyorum. atamalar çok az, en düşük 85’lerle falan oluyor. siz olsanız bir sene dişinizi sıkar mıydınız? çevrenizde bu şekilde atanıp memnun olan birileri var mı?

1. ben psikoloji mezunuyum, şu an recruiter olarak çalışıyorum. açıkçası hiç devlete atanmayı istemiyorum ve istemedim. üstteki anonimin söylediği gibi çok sıkıcı geliyor bana. bir de açıkçası o ortamlar beni hiç ama hiç açmıyor. zerre kadar kendimi geliştirme ihtimalimin olmayacağı, dar kafalı ve tembel insanlarla çalışmak istemiyorum. kdshfd çok ön yargılı olduysam özür dilerim ama görüyorum çalışma ortamlarını öyle sıkıcı geliyor ki.

7 haziran 2023 21:10

2. A1, 24 yaşındayım süslüm yeni mezun oldum sayılır. Yani bir şekilde atansam çalışırken sıkılır mıyım? Evet belki ama şu an bu bile büyük bir lüksmüş gibi geliyor. Bana kalsa yüksek lisansımı yapıp klinik psikolojiden devam etmek isterdim ama öyle bir şansım da yok mevcut ücretlerle. Bu arada sözleşmeli girme durumunu bilmiyorum. Yine kpss puanı ile mi girebiliyoruz?

A2, yukarıda da yazdığım gibi aslında öğrenciyken "memurluk ne yaa çok sıkıcı" diyordum :)) şimdi ise garanti bir işim olsun, eli yüzü düzgün bir maaşım olsun, ailemden artık laf işitmeyeyim moduna girdim. Yani hayatın gerçekleriyle yüzleştim de diyebiliriz.

7 haziran 2023 21:24

3. Ozelde insan kaynaklarina falan basvurmayi dene, pr sirketleri de olur. Psikoloji mezunlari bu alanlarda kolay is bulabiliyor, tercih ediliyorlar. Benim arkadasim da seninle ayni durumda klinik yuksegine parasi yetmedi su an bi reklam ajansinda calisiyor ve cok mutlu maasi da guzel.

8 haziran 2023 00:03

4. benim tanidiklarimdan aile bakanligina 81lerle hatta 80lerle atananlar oldu ss, ben de psikoloji mezunuyum 24 kpssye hazirlanicam istersen birbirimizi motive edebiliriz

8 haziran 2023 07:35