kremalı bir yemek yiyince ishal olmak ama yoğurt veya peynir yiyince olmaması neden olabilir ?

kremalı mantarlı makarna gibi yemekleri çok seviyorum fakat sonrasında 4-5 kere ishal olduğum için yiyrmiyorum. fakat diğer süt ürünlerinde böyle bir şey olmuyor

1. Krema beni de aşırı rahatsız eden bir şey. Light kremalar var evde onu kullanıyorum, dışarda tercih etmiyorum.

11 temmuz 2023 12:46

2. laktoz intoleransına sahip kişilerin bir kısmı, sadece ısısı yükseltilmiş süte karşı reaksiyon veriyor. ayrıca yükske yağlı süt ürünleri, düşük yağlı süt ürünlerine nazaran mideden daha hızlı tahliye edildiği için bu da bağırsaklarda daha fazla yük yaratmaktadır. ayrıca yoğurtta laktozdan ziyade kazein daha büyük bir problemdir ama kazein intoleransınız yoksa sorun teşkil etmez

ben uzman değilim. intoleransı olan birisi olarak kendi bedenimden çıkarımlarım bunlar. bir uzmandan yardım alırsanız daha iyi olabilir.

11 temmuz 2023 12:52

3. Laktoz intoleransi olabilir. Yoğurt oluşum sürecinde sütteki laktoz miktarı en aza iniyor o yüzden dokunmayabiliyor laktoz intoleransi olan kişilere

11 temmuz 2023 13:08

4. yağ miktarı ile alakalı bence de. çok yağlı fastfoodlardan sonra da aynı durumu yaşıyor musunuz? butik hamburgerler vs gibi.

11 temmuz 2023 15:30

5. dışarıda yiyorsan mutlaka tarihi geçme ya da sıcakta bekleme durumu olmuştur. beni de fazla yağlı baharatlı şeyler ishal eder ama dışarıda ne zaman yersem ishal olurum o da ayrı :D

12 temmuz 2023 10:05