kyk yurt oda değişikliği

Merhaba kızlar 2 haftadır yurttayım fakat oda arkadaşımla çok sıkıntı çekiyorum. Ben odamı kendim seçmişken kız benim eczacılık okuduğumu bilip gelmiş odaya (tıp okuyor o da). Ben ilk başta sevindim derslerde yardımcı olur diye düşündüm ilk hafta ağlayıp zırlamalarla geçti ve ben hiç uyuyamadım. Yurt yeni olduğu için eşyalar toz halinde banyo dahil. "Ben o banyoda duş almam" triplerine girdi bende pis kokmaktansa banyoyu yıkayıp duş alayım dedim ve arkamdan o da banyoya girdi. Duş almam orda dediği halde. Banyoyu pis bırakıyor kedi gibi saçını döküyor sifonu çekmeyi dahi beceremiyor. 5 defa orayı pislik halinde gördüm uyarmama rağmen temizlemedi. Bende ona inat temizlemedim temizlikçi abla gelip temiz tutun burayı yoksa hasta olursunuz dedi o da sizin işiniz ne neden temizlemiyorsunuz falan dedi. Bi ara aceleden çıkınca okuldan yatağımı düzeltmemişim sonraki sabah bunu söyleyip o da yatağını yapmadan gitti benim düzeltmemi bekledi ama yapmadım akşam da "ben duzeltmemis miyim yatağımı?" dedi. Ayrıca ağlamaları da sırf sevgilisi için. Bağıra çağıra konuşmalar rahatsız etmeler.. Ders dahi çalıştığı yok ve hep "okumak istemiyorum" diyor ben 2 haftadır ders çalışamadım konsantrasyonum bozuldu. Ağlamalarından uykusuz kalkıyorum her sabah. Odamız pisti ve kaç defa ona gel dışarı çıkıp malzeme alalım temizleyelim burayı dedim o da diğer oda arkadaşımız gelsin yaparız dedi. O oda arkadaşı da onun lise arkadaşı. Dün gece geldi ve ben ona kusura bakma kirli biraz buralar temizlemek için seni bekledim dedim o da bana "keşke beklemeseydiniz" diyip güldü. Yatağına nevresim sermekten aciz biri bu da öyle düşünün. Tıp okuyan kız ayrıca çok garip davranıyor bana diğer arkadaşları geldiğinde beni en arka plana atıyor önyargılı davranıyor konuşmuyor bile. Kızların yanında sevimli bi şekilde bana "oda arkadaşımmmm" diyor ama o kadar bile samimi değiliz onunla. Oda arkadaşımız gelince telefondan sessiz konuşmalar rahatsız etmememeler falan... Benimleyken odanın camlarını kıracak şekilde bağırıp konuşuyordu. Fazla ikiyüzlü buluyorum onu ve hiçbir şey bilmediği için temizliği dahi üstüme yıkacak eminim. Ben ayrılmak istiyorum ama dün en yakın arkadaşıma bunu bahsederken " ortamı güzelleştirecek sizlersiniz" dedi. Ben onunla tanıştığım ilk günden beri huzursuzum ve gelecek kişinin lise arkadaşı olduğunu öğrenince beni tamamiyen dışlayacağını hissettim ve öyle oldu da. Annem odanı değiştirirsen ya onlara benzeyen kişiler tekrar karşına çıkarsa diyor. Kafam karışık kızlar :( :(

1. Eger oda degistirme sansiniz varsa denemeye deger. Ben 3 tane oda arkadasi degistirdim. 2 tanesiyle donemin ortasinda ayirdik odalarimizi diger 3. Arkadasimla da sakin bir sekilde direkt birlikte odaya cikmayarak. En son buldugum oda arkadasi benim icin cok buyuk bir sans oldu ama. Su an okul arkadaslari icinden en iyi arkadasim diyebilirim. Evet cok fazla kafamizin uyusmayacagi insan var. Ama gececegin odadaki insanin oyle olup olmadiginin garantisi olmaz.

Ayrica oda/ev arkadasligi cok zor idare ederim diye dusunmeyin. Bir noktadan sonra gercekten edilmiyor nefes alsa size batmaya basliyor. Daha cok hareketlerine takilip, sinirleneceksiniz bosuna kendinizi yormayin. Siz oraya okumaya gidiyorsunuz insanlarin derdini cekmeye degil. Umarim sizin icin en uygun oda arkadasini bulabilirsiniz :)

3 ekim 2016 08:39

2. Kesinlikle oda degistirmenizi tavsiye ederim. Bununla sene geçmez. Uzuldum gerçekten bende sirf bu durumu yaşarım diye kazandigim okula gitmedim hep ihtimalleri düşündüm. Umarim iyi bir oda arkadasina denk gelirsiniz. Konusun vs diyeceğim kizla ama pek anlamaz belli. Bir de tip okuyor iste bunlarin etiket oldugunu gosteren bir olay.

3 ekim 2016 09:07

3. Ben de kykda kalıyorum başka bir yurda nakil olmadan önce odada 4 kişi kalıyorduk. Gerçi şimdi 6... Önceki yurtta bir kız vardı aynı anlattığın gibiydi. Düşüncesiz ve pis biriydi, iyi anlaşırdık ama ben hiçbir zaman bu konularda lafımı esirgemediğim için sürekli kavga da ederdik. duşakabin akıtırdı duş aldıktan sonra mesela, yerleri çekçekle almazdı hiçbir zaman. Banyo derya deniz kalırdı hep ben temizlerdim. Bir kere memleketten döndüğümde tek o vardı odada ve banyoda klozetin yanına düşmüş kullanılmış bir peçete gördüm. Ayağındaki ölü derileri tırnak makasıyla kesip parkelere atıyordu. Saçları poposuna geliyordu ve yerler hep onun saçları doluyordu, önüne havlu alıp taramıyordu banyodan sonra saçını, direkt yere tarıyordu. Böyle böyle bir ton pislikler. Sonrasında yurt değiştirmezsem kesinlikle oda değişirdim. Böyle durumlarda düşünmeye hiç hacet yok bence. Toplu alanda yaşamasını bilmeyen insanlara bu yaştan sonra bir şey öğretemezsin. Kendini üzmeye de hiç değmez, zaten ailemizden ayrıyız ve fark etmesek de bu bizim psikolojimizi o kadar etkiliyor ki. Yurt değiştirdikten sonra fark ettim bunu. Şu an 6 kişiyiz odada ama hepsi anlayışlı ve birlikte yaşamayı bilen kızlar. Duş ve tuvaletin kata ortak olmasına rağmen eskisinden daha az stresli ve daha çok mutluyum. Hemen git öğrenci işlerine dilekçe ver. Eğer yapamıyoruz ayağına yatarsa -çünkü çatır çatır yapıyorlar- git yurt müdürüyle konuş. Hayat böyle şeylerle üzülmek için çoook kısa

3 ekim 2016 09:16

4. Dilekçe verme zamanları odanızı değiştirin gelecek kişi en fazla bunun kadar kötü olur bence fazlası olmaz.

3 ekim 2016 09:57

5. bence de oda değiştirme imkanınız varsa düşünmeden değiştirin. benzer sorunları ben de yaşadım.

oda arkadaşımın biri eski erkek arkadaşından hamile kalıp,yeni erkek arkadaşıyla evlenmeye çalışıyordu ve gece gündüz telefonda bağırışmalar,ağlamalar vs. hiç ders çalışamıyordum.

diğer oda arkadaşım yurtdışından gelmişti,tuvalete banyoya girdiği terlikle oda içinde dolaşıyordu(tuvalet-banyo katta ortakti)

kendinize dert edinirsiniz,seneniz boşa gider. 1-2 kere söyledikten sonra düzelme olmuyorsa düşünmeden değiştirin odanızı mümkünse :)

3 ekim 2016 11:44

6. Acil bir şekilde oda değiştirin. Daha başta böyleyse sonrasında ne olur bilinmez.

3 ekim 2016 12:07