mast sonrası pişmanlık duyan var mı?mast tamamen bırakılabilir mi?

süslüler mast sonrası çok pişmanlık hissediyorum mast sürekli yapmıyorum zaten iki üç ay hatta dört beşi bulduğu bile oluyor genelde regli dönemlerimde istiyorum ama gel gelelim yaparken bilmiyorum çok büyük bir pişmanlık çöküyor mesela o hafta hayatımın en kötü dönemiyse maddi manevi ve dua etmişsem bunu yapınca o duam kabul olmayacak gibi hissediyorum yani buna benzer duygular çok dindar insan değilim ailemde öyle değildir sadece son iki yıldır hayatım kötü gittiği için bunu yapınca pişmanlık duyuyorum :( yani sizde de oluyor mu bu durum ya da mast kökten bırakmak gibi bi durum var mı 20 yaşındayım bakireyim bu arada soracaklar için

1. evet günah. sildirmen lazım hacca gidip

25 ağustos 2020 02:28

2. A1 çok komiksinde ben günah mı diye sormadım :)

25 ağustos 2020 02:33

3. gerizekalı duan kabul olmayacak diye düşünüyorsun niye o zaman? günah olduğu için

25 ağustos 2020 02:34

4. A1 soru sahibi günah mı diye sormamış. Muhtemelen farkında günah yanlış olduğunun ki bırakmaya çalışıyor sorguluyor vs amacınız ne bilmiyorum ama her soruya cevap vermek zorunda değilsiniz yetmezmiş gibi hakaret etmişsiniz ne güzel!

Soru sahibi kötü hissetmeniz inancınızdan kaynaklı olabilir. Sık yaptığınız bir durum değil ama ihtiyaç duyduğunuz için mi yapıyorsunuz yoksa moral bozukluğu-sıkıntı vs mi ? Bir de yaparken mi pişmanlık yoksa yaptıktan sonra mı ? Ve tabiki de bırakabilirsiniz.

25 ağustos 2020 02:55

5. insanın kendi vücuduna ve dürtülerine içselleştirilmiş baskı nedeniyle bu denli uzak ve yabancı olması ne acı.

25 ağustos 2020 03:07

6. ben de ilk defa mastürbasyon yapmaya başladıktan sonra kendimi kötü hissediyordum, başıma gelen kötü bir şeyin bundan dolayı olduğunu düşünüyordum ve dindar bir insan değildim. ama maalesef toplumda mastürbasyon yapmak ya da en basitinden kendi bedenini tanımak bile bir tabu olduğu için küçüklüğümüzden beri ister istemez bilinçaltımıza bunun yanlış olduğu işliyor.

ben yanlış bir şey yapıyorum olayını biraz daha zaman geçtikçe ve biraz daha bedenimle alakalı araştırma yaptıkça aştım.   belki sen de bu konularla alakalı biraz araştırma yapabilirsin, internette birçok makale var.

mastürbasyon zaten yapmak istemediğinde yapmadığın bir şey genel olarak. kendini zorlayarak ben bunu yapmamalıyım diye düşünürsen psikolojik anlamda senin için daha yorucu olabilir belki ilerde daha farklı sorunlara sebep olabilir. kendin için neyin doğru olduğunu düşünüyorsan onu yap.

25 ağustos 2020 03:31

7. mastürbasyon yaptığı için kendini kötü hisseden erkek pek olmamasına rağmen (çünkü onlar için bu ihtiyaç!) kadınların büyük kısmının bu konu hakkında kendini kötü hissetmesi (çünkü kadınları böyle ihtiyaçları yoktur, varsa da sapkındır!) inanılmaz üzücü.

25 ağustos 2020 03:36

8. soru sahibi gecmis olsun yani kendi dogrularin ve yanlislarinla olan bir problemine belki ortak olan vardir ama cozumunu kendi icinde halletmen lazim. ama sana tavsiyem bu pismanligin asil kaynagini bulman ve bunu asip disiligini kendi eline alman. ben daha kucukken baslamistim ve ilk zamanlarda bu pismanligi hissediyordum. tovbeler ediyordum, cok korkuyordum, kendimi bok gibi hissediyodum. sonra dedim yani kendi kendime vucudumla gerceklestirdigim bir eylemden neden bu kadar korkuyorum, cekiniyorum? sonucta tamamen etki tepki boyle bir sey "yasak" olsaydi neden var? islevsellik icinse (ureme'nin cekici hale getirilmesi???) valla erkekler dan dan dan diye daldiklarindan zevk uremenin neresinde? he ama onlar icin ureme bile zevkli bi eylem o ayri minik pipilerini bi delige 3 snligine sokabiliyorlar cunku... 6-7-8-9-10-11-12-13... uzayip giden yaslarda pipisine dugun yapilan erkek, her yerde 31 mizahi yapan erkek, arkadaslariyla rahat bir sekilde bu konulari konusabilen erkek vs bizim kizlar... cidden cinselligin kadinlarda bu kadar baskilanmasina uzuluyorum. umarim icinde kendi yolunu bulursun

25 ağustos 2020 03:40

9. 16-17 yasındayken anneme ağlayarak ben cok kötü bir şey yapıyorum kimse bilmiyor demiştim cünkü her mastürbasyon yapışımda kendimi kötü hissedip ağlıyodum. Annem gülüp bu cok normal ben de bazen yapıyorum dedi. O günden sonra hiç pişmanlık duymadım hatta yaptıktan sonra canım elim iyi ki varsın diyorum dhajd. Yani süslü saçmalama ne pişmanlığı ya

25 ağustos 2020 05:01

10. Süslü düşüncenin ne denli irrasyonel olduğunun sen de farkındasın. Bu mantıkla benim başıma hiç iyi bir şey gelmemesi lazım.. Mastürbasyon biyolojik olarak seni rahatlatması gereken bir şeyken boş yere işkence yapıyorsun kendine. Önce bunun nedenini sorgula bence.

25 ağustos 2020 05:47