memede kızarıklık ve yanma hissi ?

dünden beri meme uçlarım ve halkaları kırmızı ve acıyor, hafif bir yangı ve kaşıntı da var. dün tişört değdiğinde bile çok acıyordu bugün daha iyi sebebi ne olabilir?

1. Kulağa mantar enfeksiyonu gibi geliyor. Candida olabilir. Emziriyor musunuz?

20 nisan 2020 00:13

2. Regl oncesi filansa olabiliyor

20 nisan 2020 00:22

3. Hayır emzirmiyorum reglimin 2. Günündeyim. Dönüşümlü olarak travazol ve hametan uygulayınca biraz rahatlatıyor ama o his ve kızarıklık tamamen kaybolmuyor. Başka önerebileceğiniz bir şey varsa çok mutlu olurum

20 nisan 2020 00:28

4. Meme ucu et gibi kıpkırmızı ve soğukta yalaya yalaya fena tahriş olan dudak hassasiyetinde mi? Mantarsa meme ucunun hava alması, mümkünse kuru tutulması gerekir. Mantar neme aşıktır çünkü. Emziren annelere tişörtlerinden birinin meme bölümünü kesip tüm gün hava aldırmaları bile önerilir ama eviniz buna uygun olmayabilir tabii. Sebep candidaysa Trosyd de iyi gelir ama inanın dermatolog görmeden kör atışı yapıp iyileştirmeye çalışmak çok zor.

20 nisan 2020 00:42

5. Önceki gün çok hassastı tişört değince bile canım acıyordu, aşırı kaşıntı ve kızarıklık vardı meme ucu ve çevresinde, şuan kaşıntı sadece sağ uçta ve kızarıklık daha hafif ama hala orada. Karantinada olduğum için evde spor yaparken vs sütyen takmıyorum sürtünmeden kaynaklı tahriş midir diye düşündüm. Birkaç gün öncesinde kuruyup kabuk kabuk olmuştu ben ciddiye almamıştım :(

20 nisan 2020 04:14