minoxil forte kullanan kızlar lütfen yardımmmm?

hayatımda yaşamadığım kadar saçım dökülüyor tahliller yapıldı sadece biotin eksikti bir aydır hem biotin hap hem minoxil yüzde 5 kullanıyorum ama her gün saçım deste deste elimde :( psikolojim yerlerde:(( dökülmesi olup minoxil deneyimleri olanlar nolur paylaşın azıcık umut varsa ben de rahatlarım belki... :(

1. yok bu normal dökülme değil gerçekten erkek tipi dedi zaten doktor da.. daha önce hiç yaşamadım bu kadar

11 ağustos 2020 10:29

2. sevgili süslü, öncelikle asla canını sıkmıyorsun. bu psikolojiye de oldukça bağlı bir durum olduğundan düşünüp kafayı takmak daha da fazla saç dökmene sebebiyet verir.

günde en az 1,5 litre su içeceksin.

sebze ve meyvenin bol olduğu, sağlıklı bir yaşam standardı benimseyeceksin.

minoxidil fort u düzenli bir şekilde kullanacaksın- en az 6 ay boyunca

saçlarına yağ birikmesi iyi gelmeyeceğinden ne çok sık ne de çok seyrek olacak şekilde yeterli olarak yıkaayacaksın.

şampuan olarak piyasada birçok şampuan var, onlardan birini seçeceksin. bana doktor bebek şampuanı önerdi ben onu kullanıyorum. dalin, johnson's baby hepsi olabilir.

saçlarını sürekli tepeden sıkı ve sert bir şekilde toplamayacaksın.

11 ağustos 2020 11:07

3. A3 evet demir çinko hormonlar hepsine bakıldı. markası biopecia multiplex

A4 bir aydır kullanıyorum 3. haftada falan sanki iyiydi ama şimdi yine elime elime geliyor :( sabretmem mi lazım anlamadım

11 ağustos 2020 14:19

4. A5 demek 6 ay diyorsun ha baya erkenciymişim ben o halde. düşünüyorum sürekli hayatımda ne değişti diye lustral ilk kez kullanmaya başladım mart ayından beri acaba o mu dedim ama doktorlar hiç ona baglamadı..

beslenmeme dikkat ediyorum biotinli şeyler yemeye çalışıyorum ne bileyim saç yagları maskeleri, aromaterapik şampuanlar aldım, tangle teezer da aldım geçen. sanırım yapmadıgım şey kalmayana kadar duramıycam :(:(

11 ağustos 2020 14:24

5. A5 bebek şampuanı setleştirmiyor mu bu arada ?

11 ağustos 2020 14:24

6. benimkini sertleştirmedi. ama olabilir kesinlikle hayır saçlarını sertleştirmez diyemiyorum.

11 ağustos 2020 16:09

7. annende babanda sülalende kellik var mı? doktor erkek tipi dediyse yağlar falan işe yaramıyor süslü açık konuşayım. şu an senin yapacağın tek şey minoksil kullanmak bir tane takviye hap almak ve prp mezoterapi araştırmak. ben yıllardır bu sorunla uğraşıyorum ve tepemde açılmalar başladı.  minoksil saç dökülmesini durdurmaz sadece saç çıkarır.

11 ağustos 2020 18:51

8. A6 babamda var ama anne tarafımda yok :( yani genetik niye bu zamana kadar çıkmadı da şimdi çıkıyor ki :( yaş 30 u geçince

12 ağustos 2020 12:11

9. genetik olarak psikolojik rahatsızlıklara yatkınsındır çok büyük bir stres yaşayınca ortaya çıkar ya bu da öyle benim de genetiğimde varmış lise döneminde çok stres yaptığım dönemde ortaya çıktı mesela.. açılmalar başladı mı saçında?

12 ağustos 2020 13:46

10. evet başladı :( stres kısmı da antidepresan ve terapiyle birlikte daha iyi seviyededir diye düşünüyordum :(

12 ağustos 2020 14:07