monster notebook laptopuma kahve döküldü?

kendime mezuniyet hediyesi olarak almıştım alalı daha bir ay oldu ve taksiti bitmedi, maalesef talihsiz bir şekilde kahve döküldü bir süre kapandıktan sonra kurutup ters çevirdim. bir kaç saat sonra denediğimde açıldı. ertesi gün hemen teknik servise götürdüm. açıldığına dair fotolarını vs de çektiler. bi iki güne beni arayıp klavye ve ssdnin zarar gördüğünü değişmesi gerektiğini söyleyip 4770tl ücret çıkardılar onaylayacaktım ki anakartın da oksitlendiğini ve sıvı temizliği yapılınca açılmama riski olduğunu söylediler. peki anakart için ne kadar öderim dedim eğer değişmesi gerekirse 27-28 bin demezler mi resmen şok oldum zaten o fiyata almıştım salak mıyım değiştireyim yenisini sipariş ederim dedim. açılacağından hiç umudum yok ama böyle bir şey yaşayan var mı :(

1. laptopta yaşamadım ama düzleştiricim bir kova dolusu suyun içine düşmüştü ve korkudan bir daha çalıştırmadan doğrudan yetkili servisine götürdüm. yetkili servis bu düzleştirici çöp olmuş, kullanılamaz demesine rağmen annem kendi hatası olduğu için telafi etmeye çalışarak düzleştiriciyi pirince mirince koyup haftalarca kendi koca karı yöntemleriyle kurutmaya çalıştı. annem her ne yaptıysa düzleştiriciyi besmele çekerek ilk kez çalıştırdığımda çalışıyordu ve bu olayın üzerinden en az 5 sene falan geçti, hala kullanıyorum. ama bilgisayarda bu riski göze almaz ve yenisini alırdım. belki bir teknik servise daha götürür ve masrafları karşılaştırırdım ama.

19 mayıs 2024 16:35

2. aynı olayı macbook ile yaşadım. kahve döktüm bilgisayar açılıyordu ancak klavye ve fare iptal olmuştu, apple'a götürdüm yeni bilgisayar fiyatı verdiler tamir için. yazıcıhana götürdüm orada da anakart değişimi, sıvı teması bakımı ve klavye değişimi ile apple'a kıyasla daha makul bir fiyat çıkardılar ama benim bilgisayarım da eskiydi yani yaptırsam maksimum 1 yıl daha kullanabilecektim o yüzden gidip yeni macbook aldım. yani süslü böyle durumlarda hiiiç zaman kaybetmeden evde uğraşmadan kapıp servise götürmek lazım :( bence birkaç yere daha sor fiyat danış özellikle istanbulda oturuyorsan perpa yazıcıhan gibi yerlere sor birkaç güvenilir servis bulup. baktın onlar da aşağı yukarı o fiyatı istiyorlar yenisini al :(

19 mayıs 2024 16:39