narsist sevgili, gaslit ve manipülasyon artık yaşamak istemiyorum nasıl atlatabilirim?

tam bir sosyopat narsist ile beraberim. yaklaşık 10 aydır tanışıyoruz, aynı işyerinde çalışıyoruz. defalarca aldattı, her kavgada küfür hakaret, yalanları cabası..kendisi paraya tapıyor. son zamanlarda her kavganın sonunda psikolojimin bozuk olduğunu ve acilen tedavi olmam gerektiğini yüzüme vuruyor. klasik bir narsist. hiç teşekkür etmiyor. borç para vermiştim 1,5 ay oldu geri istedim diye sürekli bağırıp çağırıyor. ayrıldım, engelledim, uzaklaştım ama yine her şey başa döndü. artık dış görünüşümden, zekamdan, davranışlarımdan şüphe ediyorum süslüler. özgüvenim yerle bir oldu. gururum kalmadı kendime saygım kalmadı. onu sevdiğimi kendime inandırdım birtürlü kurtulamıyorum ondan. çok kıskanç. bütün çevrmden hatta ailemden kopardı beni. sadece jean ve tshirt giymemi istiyor ama mini etekli insanlar görünce hemen bakıyor ne güzel kızlar var diyor. sürekli instagramdan modelleri açıp izletiyor ne kadınlar var be diye. yaşlar 28-45. çocuk gibi olan kendisi ama bana hep çocuksun sen diyor. devamlı onu aldattığımı ve ona yalan söylediğimi düşünüyor oysa bunları kendisi yapıyor. arkadaşlarıma artık utancımdan anlatamıyorum bu adamı. psikolojim öyle bozuldu ki ne işimden verim alabilir oldum ne de hayatımdan. biraz vent oldu ama napabilirim nasıl başedebilirim?

1. böyle bi adamla berabersen sen de az hasta değilsindir

17 kasım 2022 23:51

2. paragrafı okumadım çünkü başlıktan sonra okumayı bıraktım.

evladım, madem adamın ne olduğunun farkındasın, ayrılacaksın bitecek. biz ne diyelim? böyle birini istemiyorsan ayrılacaksın. bu soru ne be

17 kasım 2022 23:54

3. 28 yaşındayken 45 yaşındaki adamla olmak ne ayrıca. şimdi okudum soruyu. ben 29 yaşındayım, 45 yaşındaki adamla sevişme düşüncesi bile midemi bulandırmaya yetiyor. ha ben de 45 yaşında olurum, o zaman sevişiriz ama 17 yaş fark ne. umarım troll'sündür...

17 kasım 2022 23:57

4. A1 kaç yaşındasın? Gaslit yazılıyor ingilizcede gaslight yerine ikisi de aynı şey?

Süslüler aynı yerde çalışıyoruz kurtulamıyorum yaptığı şeylerden. Hayatınıza hiç manipülatif narsist bir kişi girmedi mi?

17 kasım 2022 23:58

5. Kendine bi iyilik yap ve bu adamdan ve ona dair herşeyden kurtul.okuduklarım korkunç bunları kendine yaşatacak kadar öz saygın yok mu. Yaşadığın şeyin adı aşk da değil sevgi de degil.

18 kasım 2022 00:03

6. Bu adamla aynı yerde çalışsan bile iletişimini sert bişekilde sıfırla senı rahatsız ettiği takdirde uzaklaştırma kararı aldırabilirsin

18 kasım 2022 00:06

7. Hiç girmedi. Zaten  aranızdaki yaş farkı oldukça çok. Bariz sapıkmışta. Yazdıklarından ondan kurtulma isteği hiç uyanmadı. Madem bu kadar rahatsızsın öncelikle iş ortamını değiştir. Bu kadar rahatsız birisi zaten onu işten çıkartırsan bela olacaktır. Sonra da hattını değiştir. Çok basit şeyler aslında dertleşmek için soru açmanı anlarım ama yapacakların için bize bir şey sormana gerçekten gerek yoktu. Bu arada seni kesinlikle sevmiyor. Bariz seni kıllanmış.

18 kasım 2022 03:28

8. süslü, ben de narsist biriyle beraberliğimi noktaladım. buradaki yıkıcı yorumlara aldırış etmeyin öncelikle. sizi sömürüyor ve sizi sömürdüğü sürece var olabiliyor. ne yaparsanız yapın kendisini haklı görecek. eğer elinden gittiğinizi hissederse tekrar lovebombing ile geri dönecek. çünkü narsistler onları terk edebilmenizi kabullenmiyorlar. benim sevgilim de bir ay sonra boşlukta kaldığında hiçbir şey olmamış gibi devam edebileceğini düşünüyor. her yerden engellemek ve imkanınız varsa terapi almak, yoksa da en azından öz değerinizi artırmak için elinizden geleni yapmak dışında bir formülünüz yok. büyük ihtimalle öz değeriniz düşük olduğu için bu tip insanları çekiyorsunuz, aynı durumdayım. bu her zaman aynı döngüde, daha da kötüleşerek devam edecek. bir kere üzülüp kurtulun, parayı falan da boş verin. bunun tedavisi yok, sizi gerçekten sevmiyor. empati ve merhamet duyguları yok, hiçbir zaman da olmayacak. bunu kabullenmek zorundayız.

18 kasım 2022 04:53

9. Benim girdi hayatıma böylr biri sonra bir gün güzel bir dayak yedim ondan tüm vücudum morardı. Burnumdan kanlar geldi. Darp raporu aldım. O zaman anladım kurtulamıyorum dememin hepsi bahaneymiş öyle güzel kurtuldum Kİ adamdan. Ama bunları mı yaşamak gerekiyor ? Bunları yaşama.

18 kasım 2022 09:14

10. A7 çok teşekkür ederim. Ancak böyle birilerine denk gelmiş biri anlayabiliyor zaten beni. Keşke hiç tanımasaydım onu diyorum. Hayatımı mahvetti ve ben de buna izin verdim..

18 kasım 2022 10:42