ortaöğretim kpss hakkında? sizce girmeli miyim?

süslüler şu an örgün öğretim de bi üniversite okuyorum ama okuduğum bölüm iş olanağı çok fazla olan bi bölüm değil hatta neredeyse hiç iş olanağı yok bile denebilir bu sene okulun son senesi sizce kasımdaki orta öğretim kpss sınavına girip iyi bir not alsam iş açısından faydalı olur mu internetten araştırdım ama sadece iki üç yer yazılmış işe girebileceğim. ve iki ayda sizce iyi bir not alacak seviyeye gelebilir miyim türkçem ve tarihim çok iyidir matematik coğrafya vs çalışmam gerekecek sadece

1. ben 2006 da ortaöğretim düzeyinde kpssye 3 ayda hazırlanıp 88 puan aldım ve 2008 de bi kamu dairesinde işe başladım 12 yıl bitti mesleğimde işe başladıktan sonra da açık öğretim lisans bitirdim diplomamı işlettim şuan 4/2 derecede kadrolu memurum. üniversite okusaydım kpssden bu kadar puan alamazdım. tavsiye ederim. 4800,00-TL maaş alıyorum.

14 eylül 2020 16:12

2. üniversteyi bitirdikten sonra kpss ortaöğretim puanınızı kullanamazsınız. her zaman en son mezun olduğunuz seviye (bölüm değil!) geçerlidir.

14 eylül 2020 16:12

3. Anonim1 nasıl hazırlanmıştın süslü baya iyi puan almışsın üç ayda şuna dikkat et şu şekilde çalış dediğin bişey var mı

Anonim2 teşekkür ederim bilgilendirdiğin için

14 eylül 2020 16:17

4. Ya o dönem öss'ye hazırlanmıştım liseden mezun olalıda 2 yıl olmuştu, 2 yıl üst üste össden iyi bi puan alamayınca, sınav eylüldeydi bende haziranda başladım kppsye çalışmaya bilgiler tazeydi zaten. öss de çıkan sorulara yakın hatta daha kolay oluyor kpss. o yüzden zorlanmadım.

üniversite sınavında 10 mat neti çıkaramadım ama kpssde genel yetenekte 75 soruda sadece 3 yanlış çıkardım düşün o kadar kolaydı o dönem.

şimdilerde de kolay olduğunu düşünüyorum.

kpssde genelde puan getirici sen öne taşıyıcı alan tarih ve genel kültür oluyor. o yüzden tarihe iyi çalışmanı tavsiye ederim.

14 eylül 2020 16:32

5. Anonim 1 nasıl hazırladınız ?

14 eylül 2020 16:32

6. Ortaöğretim den atanıp üniversiteye devam ederken ortaöğretim puanıyla yer değiştitme oluyor mu ? Atandığın yere üniversiteni aldırma ve ya üniversitesi nin oluduğu şehre atanma

14 eylül 2020 16:37

7. bence gir

14 eylül 2020 16:43

8. üniversite aldırılmıyor. okuduğun şehirden tercih yapman gerek. zaten atanınca okula gidemiyorsun anca izin veya raporla sınavlara giriliyor.

14 eylül 2020 16:50

9. Anonim 2 . Benim işim vardiyeli bir iş olduğundan okula da gidebilirim . Atandıktan sonra eğitim den dolayı yer değişimi diye bir şey yok mu ?sanki eğitim süren boyunca okulunun olduğu şehirde çalışıyormuşsun öyle bir şey okumuştum

14 eylül 2020 17:05

10. o zaman herkes kimsenin gitmek istemediği veya düşük puanlı yerleri tercih edip atanır. sonra da üniversitesinin olduğu şehre aldırır kadrosunu. eş durumundan bile birçok öğretmenin tayini yapılmıyor. siz diyorsunuz ki daha sıfır tecrübeli yeni atanmış birinin üniversitesini dikkate alacaklar. mantıklı mı? hakim değil, diplomat değil, düz memur...

14 eylül 2020 17:11