pamuk mu yoksa akrilik mi daha uzun süre dayanır ve tüylenme yapmaz.?

bir hirka alacagim suslluler. zaten direkt tenime degmeyecegi icin saglikli materyal olusundan vazgectim. sadece tuylenmesin, yikaninca cok yipranmasin ve uzun sure giyebileyim istiyorum. hangi materyal daha iyidir?

1. Direk tene değmesiyle alakası yok, polyester nefes aldırmaz sporgiyimi için özel üretilmiş bir kumaş falan değilse ve nemi ısıyı vücuda hapseder. O yüzden pamuk diyorum.

18 kasım 2020 02:20

2. suslu zaten kazaklarin, bluzlerin uzerine giyiyorum hirkayi. dis giyim urunu olarak kullanacagim mont vs gibi. yine de nefes aldirmasi bu kadar onemli mi? pamuk cok fazla cekiyor ve bir yikamada eli yuzu kayabiliyor o yuzden tedirgin oldum biraz.

18 kasım 2020 02:52

3. Tüylenmesi ve şeklinin bozulması aslında materyalden çok örgü kalitesiyle alakalı. 10 yıllık siyah bir hırkam var pamuklu rengi bile az biraz soldu bunca yılda ve tek pamuklanma bile yok. Siyah hırkam bir tane daha olsun diye geçen sene aldım yine pamuklu hatta yumuşak hissi çok hoş, şimdiden pamuklanma emareleri başladı. Polyesterde de ikisi de başıma geldi yani sadece materyal belirlemiyor bunu.

18 kasım 2020 02:57

4. Pamuklu da tüylenir. Ama akrilik çok daha fazla tüylenir genelde. Gerçi materyaline göre de değişir biraz.

18 kasım 2020 07:49

5. susluler ilginc bir sekilde hirkalarin gorusunusu,orgusu, kalinligi birebir ayni. ama biri %80 pamuk, digeri ise %100 akrilikmis. pamuk pamuklanma yapar ve mutlaka yikaninca çeker diyorlar. ama aralarinda o kadar da fark yoksa pamuk almak isterim.

18 kasım 2020 16:29