paralel park ve 25 metre geri gelme yaparken sağ sinyal açık mı olmalı?

1. süslüm yarın sınava gireceğim de yakın zamanda sınava giren ve bilgisi olan var mı diye sormuştum :( çünkü 25 metre geri geliyorum şerit değiştirmeden hemen ilerisinde paralel park yeri var. paralel park için sağ sinyal açık bir şekilde mi geri gelmeliyim onu unuttum derslerim 1 hafta önce bitti de

19 mayıs 2023 23:22

2. Biz geri gitmede dörtlüleri parkta sağ sinyali yaktık ss. Ama şehirden şehire değişebiliyor sınava girmeden hocalar orda olacak zaten tekrar sorarsınız

19 mayıs 2023 23:25

3. benim de yarin sinavim var daha bugun dersim vardi :)) biz 25 metre geri gelmede de paralel parkta da sadece dortluleri yakiyorduk. kalkista sol sinyal zaten ama paralel parkta sag sinyal vermemi soylememisti. yer yer farklilik gosteriyor olabilir gercekten siz yine de bi hocaniza sorun.

19 mayıs 2023 23:28

4. Hayır dörtlü yanmalı. Park ederken dörtlü açık olur, trafikte de bu şekilde.

20 mayıs 2023 00:18

5. sinyali arabanin oksiyeni gibi dusunun.

her turlu park, geri gitme, donus vs. bi cok seyde kullanin emin olun kullanmamaktan daha iyi olur.

ben sinava girince elim surekli sinyaldeydi kalanlarin cogunun kullanmamaktan kaldigini duymustum, sizde kullanin bence garanti olur

20 mayıs 2023 01:21

6. Bu park ederken geri giderken dörtlüleri yakma şaka heralde. Dörtlüler kısa süreli duruşlarda, sisli veya yoğun yağışlı havalarda araç geçilirken vs yakılır. Onunu dışında sağ-sol sinyal kullanmak gerek. Geri geride sinyali sadece dönüş yapacağınız zaman verin. Paralel parkta da aynı şekilde. Ne tarafa girecekseniz yaklaşırken sinyali verin. Benim derslerim deval ediyor, hiçbi hocadan dörtlüleri yakın diye bir şey duymadım.

20 mayıs 2023 07:26

7. Ben ehliyeti 1,5 sene oldu alalı. Geri geri gelirken mutlaka ama mutlaka dörtlü, park ederken de dörtlü. Kalkarken sol sinyal. Geri geri gideceğiniz yere yanaşırken de sağ sinyal.

20 mayıs 2023 07:53

8. Antalyada aldim ehliyeti 1 sene önce. Paralel parka yaklaşırken de geri gitmeye yaklaşırken de hep sağ sinyal verdim. Geri gitmeden çıkarken parktan çıkarken de hep sinyallerini verdim dörtlü hiç actirmadilar

20 mayıs 2023 09:55

9. Süslü ben de birkaç saat sonra Antalya'da giriyorum. 25 m geri-ileri, paralel ve L parkta full sağ sinyal açık. 25 metreden ani frene giderken sol sinyal açık olarak yaptırıyordu hoca

20 mayıs 2023 11:26

10. ben sınava girdiğimde bir şey yaktığımı hatırlamıyorum ama güncel girenler dörtlüleri yakmış. genelde de dörtlüleri yakarak park ediyor insanlar ama avrupa'da sinyal veriliyor. yanlış yönlendirmeyelim şimdi insanları.

20 mayıs 2023 12:57