prolaktin yuksekligi sebebiyle dostinex (kabergolin) isimli ilaci kullanan oldu mu aranizda?

cidde korkunc yan etkiler yaziyor okumaz olaydin prospektusu :( aranizda kullanmis olan var mi?

1. Evet kullanıyorum. İkinci sisem bitmek üzere. Hatta geçen sene de kullandım. Hicbiiir yan etkisini görmedim. Özellikle ekşide falan ilaçların yan etkilerini balon gibi sisirdiklerini çok gördüm, çok abartiyorlar. Bence okumayın. Büyük ihtimal psikolojik olarak o yan etkileri yaşadığınızı zannedeceksiniz çok okursanız.

17 aralık 2020 19:14

2. haklisin a1 ama tutamadim kendimi prospektusu okudum :( bi de doktora pek guvenmedim acikcasi. uzun uzadiya anamnez almasini bekleyemeyiz tamam ama en azindan ilac verirken herhangi bi hastaligim olup olmadigini sormasi gerekirdi. astimim var yan etkilerde de solunumsal sikintilar gorunce endiselendim.

17 aralık 2020 19:21

3. Kullandım yan etjilerini okudum ertesi gün dilim şışti, sıfır saka. Doktora acaba ben mi abarttım cidden sisti mi yoksa okuyunce psikolojik mi dedim hayır gerçekten sişmiş bırak hemen ilacı dedi. Aptal gibiydim kullanirken sürekli uykum oluyordu embesilden halliceydim

17 aralık 2020 19:25

4. Şöyleki prolaktin yüksekliğinin tek ilaç tedavisi bu ilaç. Yani nereye giderseniz gidin bir ilaç tedavisi baslanacaksa bunu verirler. Eğer durum daha kötüyse ameliyat önerirler. Ama önce ilaçla düzeltmeye çalışırlar. Tabi önce mr da çektirmiş olmanız lazım. Benim hipofiz bezimde lezyon ufak bir kitle çıktı mesela.

17 aralık 2020 19:26

5. Ama bir yandan haklısınız. Bana sormustu mesela doktor başka bir ilaç kullanıyor musun, ek bir hastalığın var mı gibi

17 aralık 2020 19:28

6. a3 gecmis olsun. ilaci birakinca naptiniz peki?

a1 55 cikti prolaktinim gecenlerde mememe darbe aldigim icin oldugunu dusunuyorum acikcasi. ama doktorun ileri tetkik yapmasini beklerdim prolaktinoma falan icin. her doktor bu yolu mu izliyor onu da bilmiyorum tabi ama ekstra ilgisiz geldi. sizin sureciniz nasil ilerlemisti acaba?

17 aralık 2020 19:37

7. Ben resmen 4 aydir regl olmuyorum. Geçen sene de benzer şikayetle doktora gitmistim 60 karda çıkmıştı prolaktinim ve bu ilaçla regl olmaya başladım sonra savsaklayip tekrar kontrole gitmedim. Bu sene prolaktinim 110 mu ne çıktı yani resmen iki katına çıkmış. Zaten bir seferde bir hap değil de yarısını yutmani istiyorlar. Haftada iki gün kullanıyorum. 1 ay bitecek nerdeyse ama bu sefer hala regl olmadım. Kontrole gidicem ve büyük ihtimal ilaca devam diyecek. Açıkçası tek seferde bütün hap yutmaya bile razıyım yeter ki artık regl olayım.

17 aralık 2020 19:45

8. Bu arada benimki genetik büyük ihtimal. Çünkü annem de zamanında aynı sorunu yaşamış. Beni tetikleyen bir şey olmadı bu yüzden. Geçen sene doktor memeden süt geliyor mu diye muayene bile etmişti aslında o doktorum iyiydi.

17 aralık 2020 19:48

9. A4 aksine adet olamazsiniz. Prolaktin gebelikte ve doğurduktan sonra yüksek olan bir hormon zaten. Süt hormonu.

17 aralık 2020 19:49

10. anladim suslum cok cok gecmis olsun. en yakin zamanda regl olursunuz umarim. 🙏 tesekkur ederim cevaplariniz icin.

17 aralık 2020 19:51