psikoloji bölümü için sabancı mı özyeğin mi??

sabancı'da %25 burs, özyeğin'de %50 burs. maddi açıdan sorun olmadığını düşünürsek artısıyla eksisiyle sizce hangisi?

1. İstanbul da bu iki üni denk bir özel üni den mezun oldum.Sabancı da ve Özyeğin den mezun arkadaşlarım var.Özyeğin daha yeni kurulmuş okul fakat akademik kadrosu oldukça kaliteli her iki okulda ingilizce çok ağır yani sizin İngilizce seviyeniz eğer yüksekse sorun olmaz fakat düşükse Özyeğin hazırlık Sabancı’ya göre bir tık daha kolay diye biliyorum süslü.Her iki okulda şehir merkezine uzak kalıyor kampüs hayatı var.Eğer yurtta kalacaksanız Sabancı daha iyi bir seçenek sanki.Umarım hayırlısı neyse o olur süslü senin icin

17 mayıs 2019 02:50

2. ben de ankara'da bunlara denk bir okuldan mezunum, psikoloji okudum (bilkent). tam bursluydum o yüzden maddi açıdan bir şey diyemeyeceğim fakat katıldığım sempozyumlarda bu iki üniversiteden de çokça insanla ve akademisyenle tanıştım. özyeğin sabancıya göre çok yeni ama kadro olarak, sistem olarak iddialı bir okul, öğrencilerinin akademik düzeyi de oldukça iyi, hazırlığı sabancıdan daha kolay. fakat konu sabancıysa ben tercihimi ondan yana kullanırdım, her şeyden önce çok iyi bir yabancı dil eğitimi var ve sabancı ciddi bir etiket. okurken boş dururum sadece okula gider gelirim diyorsanız psikolojiyi nerede okursanız okuyun gelişemezsiniz. etiket sizi bir yere kadar taşır, sonrası tamamen kişisel gelişim.

17 mayıs 2019 09:54