1. ilk sezonu tamamlamak üzereyim, bu dizinin bölüm bölüm dedikodusunun yapılacağı türkçe bir mecra olmaması çok üzücü :D
elbette en sinir olduğum, seren serengil sendromuna yakalanmış mutsuz camille. herkes ona aşık, herkes onu kıskanıyor, onun kocası mükemmel, onun kocası çok başarılı, "öbürküsünün" kocası bunun kocasının yanında çalışıyor falan. o yüzden de bence kendiyle ilgili düşünceleri ve komplekslerini kyle'a atfetti ve kyle da buna düştü ne yazık ki. kyle'ın düzgün ve açıksözlü bir kadın olduğunu düşünüyorum. bence o ilk new york şokunu atlattıktan sonra ne uğraşacağım şu manyakla demesi ve devamında yok sayması gerekirdi ama o kocaların birlikte iş yapması ve kendi kocasının camille'inkine muhtaç olması yüzünden arayı düzeltmek için çok uğraştı. o 20ler partisinde falan hiç gerek yoktu camille'e insan muamelesi yapmasına mesela. çünkü bugün yüzüne güler gibi yapıyor, hemen sonra "bana özgüvensiz dedi, ezik dedi, onu asla affetmeyeceğim" diye ikiyüzlülük yapıyor. en iğrenci de kendi psikoptalığının faturasını kocasına naz poz yapıp mauricio'yla iş ilişkisini sonlandırmasını sağlamaktı; tam belden aşağı vurma. elalemin kocasını dudağından öpmeler, pole dance'den hallice danslarla milletin kocasının ona bakmasını sağlamaya çalışmak yerine biraz terapi alsa daha mutlu olur. hele o evine getirdi medyum paçozu neydi ya, tam mahalle çirkefi. bir de adına program yapılıyormuş çok onore edilecek bir tipmiş gibi. camille'in arkadaşı da o kadar oluyor işte.
kim inanılmaz zavallı. hayatı boyunca kendini hiç geliştirmemiş, hep birilerine bağımlı yaşamış ve bence çocuk yıldız olma hali sona erince de travmatik bir şekilde gerçek hayata dönüş yapmış. herhangi bir fikri var gibi görünmüyor, olsa bile ağzını açıp da ifade etmekten aciz, öyle korkak. bir de çok saçma şekilde çökmüş, muhtemelen madde bağımlılığı yüzünden.
lisa sağduyulu bir kadına benziyor. şefkatli de bir kadın. biyolojik çocuğuna olduğu kadar evlat edindiği çocuğu için de içi eriyor sevgi ve şefkatten. cedric de bu durumun ekmeğini yiyor bolca. çok zor bir hayatı olmuş, anlattığında çok duygulandım ama belli ki insanlar evlerinde artık baş başa yaşamak istiyorlar ve bunu sana çok kez söylediler. hala kadının duygularını sömürerek ama ben buna hazır değiliiim diye dudağını büküyor. neyine hazır değilsin ya, sanki başka bir evde yaşayacak olsan elini cebine mi atacaksın? lisanın havuzu başında şampanya keyfi yapmazsın da kendi evinin havuzunda yaparsın nedir yani. inanılmaz tembel ve uyanık kısacası.
taylor'ın durumu da içler acısı. kyle'ın kocasıyla iletişimine imrenmesi çok üzücüydü. kocası hanzo hanzo hiçbir şeye katılmayıp kadını tüm partilerden erkenden götürüyor. kadın da mutsuzluğunu berbat estetiklerle ve harcadığı paranın gösterişiyle telafi etmeye çalışıyor. bu arada ben kızlarının da çok normal olduğunu düşünmüyorum, kız sürekli mutusuz, sürekli inatçı, sürekli içine kapanık görünüyor. aile ortamının ne durumda olduğunun yansıması olmuş küçücük çocuk.
adrienne de o yavşak kocasına iyi dayanıyor, adamda en ufak bir karizma yok. adamı biraz fazla iteleyip kakalıyor gibi ama dayanamıyorsa boşanabilir. ona diyecek sözüm bu kadar :D