roaccutane/zoretanin kullanirken beslenme nasil olmali?

doktorum sadece recete yazip gonderdi sorularima tatmin edici cevaplar vermedi. diger ay doktorumu degistirecegim ama kullananlara sormak istiyorum, ne yenmeli ne yenmemeli? cips, paketli gida zaten tuketen biri degilim. gunde 2 litre su da iciyorum ama haftada bir bitter cikolata vs yenir mi ya da tatli tarzi seyler? bazilari sut, yogurt, peynir hep yagsiz olmali demis. bazilari direkt yenmemeli demis. zaten zayifim daha da kilo veririm diye korkuyorum:( soru onceden cok yazildiysa kusura bakmayın arastirdim ama yeniden yazmak istedim.

1. Genel olarak kolesterol yükselten ve yüksek a vitamini içeren şeylerden uzak dursanız yeterli bence. Ben de bir sene önce başlamıştım, cips kızartma gibi şeyleri zaten sivilce yaptığı için çok çok nadir kullanıyordum, normal beslenmemle devam ettim. Tüm değerlerim de sabit kaldı, hatta benim yükselir diye beklediğim kolesterol değerim de son ay normalinden de düşük çıkmıştı. Genel olarak bol su içip, sağlıklı beslenirseniz sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

14 ocak 2021 17:04

2. Alkol yasak, ilac cok fazla a vitamini içerdiği için enginar havuç gibi a vitamini yüksek gıdaları fazla tüketme (karaciğerini extra yorarsin) gene karacigeri fazla yoracak çikolatalı yağlı vs şeyleri fazla kaçırma onun haricinde katı bir diyat programı vs gerekmiyor

14 ocak 2021 17:04

3. Bir diyete girmen şart değil. Alkol kullanılmıyor bu ilaç karaciğeri zaten çok yoruyor. Enginar başta olmak üzere ben sebze ağırlıklı beslendim. Yağlı yemeklerden kaçındım. Çikolata vs de ayda bir kere regl döneminde tüketmişimdir. Geçmiş olsum şimdiden.

14 ocak 2021 17:26