süslüler alt çarşaf üst çarşaf nevresim arasındaki fark nedir ?

direkt yatak üzeri alez onun üzerine alt çarşaf bu okey. üst çarşaf ve nevresim arasında ne fark var ? üst çarşaf battaniyeyi geçirdiğimiz çarşaf olarak geçiyormuş google da öyle yazıyor e nevresim ne peki ? farkı hiç anlamadım. ben ince yorganımı içine geçirebileceğim bir şey arıyorum, adı ne ?

1. Süslü amerikalılar ve bazı ingilizler nevresim güydirilmiş yahut çıplak yorgan ile kendileri arasına bir çarşaf koyuyorlar. Top sheet dedikleri bu. Nevresimi az değiştirmek, yahut hiç nevresim geçirmedikleri yorganı temiz tutmaya çalışmak için. Bunun kaymaması için de bunun ayak ucunu sıkıca yatağın altına sokuşturuyorlar. Avrupalılar da buna şoke oluyorlar çünkü o ne yani. Uyurken nasıl dolanmıyorsunuz, hiç mi ayak bacak çıkarmıyorsunuz, neden insan gibi nevresim değiltirmiyorsunuz falan diye reddit'te az muhabbeti dönmedi bunun :d

13 ocak 2024 23:40

2. her gün alez, nevresim, yatak odası tekstili soruları soran biri var kör kuyularda mı büyüdün aşkım ilk kez mi yatakta yatacaksın. iki gün önce alez hışırdayan bir şey mi diye sordun dün de nevresim boyu nasıl seçilir diye sordun... şimdi de üst çarşaf diye bir şey  uydurdun onu soruyosun. akışkanlar mekaniği değil, kuantum fiziği değil alt tarafı yatak aq

13 ocak 2024 23:42

3. Süslü yine anlamadım. Üst çarşaf ve nevresim aynı şey mi yani

13 ocak 2024 23:43

4. Nasıl anlamadığını bilemiyorum daha açık anlatmam mümkün değil yani. Bizde yok üst çarşaf falan. Hiç mi hayatında nevresim takımı kullanmadın? Gerçekten dün mü doğdun süslü?

13 ocak 2024 23:46

5. Süslü senin aradığın şey nevresim. Yorganı içine geçiriyoruz.

13 ocak 2024 23:48

6.  a1 kelimenin tam anlamıyla bilale anlatır gibi tane tane anlatmış hala ay anlamadım nevresim mi oluyo şimdi bu diyorsun... dünkü soruların zeka seviyesi de tam da bu ayarda bir yerdeydi o yüzden aynı kişi olduğunuzu düşünüyorum. değilse de üzücü, demek ki sözlükte mağarada büyümüş  birden fazla zekasız var

13 ocak 2024 23:49

7. Süslü üst çarşafı tam olarak nasıl kullanıyorlar onu anlamadım birazda merak

13 ocak 2024 23:49

8. Of anon2 bu zekasızlara cevap yetiştiren sen peki uğraşamicam uzun uzun sana yazmakla ama sen baya uğraşıyorsun ya

13 ocak 2024 23:50

9. Alez sorusunu soran benim :) bu soruyu görünce de çarşafın bu kadar çeşidi mi varmis diye görüp korkmadim degil :))))

14 ocak 2024 00:04

10. Arkadaşlar eskiden nevresim takımının yorganına düğmelenen bir çarşaf vardı, belki hatırlarsınız. İşte o üst çarşaf.

14 ocak 2024 00:05