süslüler sizce kredi çekip altın almak mantıklı mı ?

200.000 tl iki ayrı bankadan çekince 2 senede geri ödenecek şekilde 368 bin tl yapıyor. erkek arkadasımla evlenmeyi düşünüyoruz ama ailesının umrunda değil yardım etmeyecekler yanı hiç bi şekilde. bu şekilde bir şey düşündüm sizce mantıklı mı yoksa gram biriktirip toplanan gramlarla bılezik almak mı ?

1. Bu faiz oranlarında kredi çekip altın almak mantıklı mı sence ss? İki katını geri ödeyeceksin birde. Birikim yapıp eline geçeni kenara atmak altın ya da döviz almak daha mantıklı şuan. Bu Arada gram değip çeyrek al ona göre biriktir parayı ss.

26 mayıs 2024 11:27

2. Neden çeyrek peki süslü herkes gram derken merak ettım

26 mayıs 2024 11:31

3. 24 ayar gram al süslü hem biriktirdikçe bütünletebilirsin 10-20 gramlık külçe şeklinde. Değeri daha az düşer 24 ayarın

26 mayıs 2024 12:45

4. Ailesinin umursamadığı adam gün gelir seni de umursamaz bu arada. Elaleme düğünde yalandan şov yapmak için niye bu kadar borca giriyorsunuz? Kuyumcudan Altın kiralayın ertesi gün geri verirsiniz

26 mayıs 2024 13:06

5. her şeyiniz hazır da bilezikler mi eksik şu an? millete göstermek için niye bu kadar faiz ödüyorsunuz? gerçekten mantıklı geliyor mu bu soru size?

her ay maaşınızdan birikim yapın ister altın ister başka bir şey. gün geldiğinde bozdurur eşyanızı alırsınız fazla borç yapmamış olursunuz. başka yapacak bir şeyiniz yok bence.

aileler de ister takı takar ister takmaz. o da onların bileceği iş.

26 mayıs 2024 13:35

6. Ailesi umursamaz ama bu onun suçu değil ki cocugu yapıp bırakmıslar hıc bi şeyıyle ilgilenmemişler ne yapabilirim ki evet gün gelir belki ayrılırız ama ailesı umursamıyor dıye terk mi edeyım yanı ?

26 mayıs 2024 13:46

7. Millete gösteriş için değil benım ailem sorgulayacak bunu o yüzden herkesin ailesı anlayıslı degıl maleser ve benımkıler de bunu sorgulayacak insanlar

26 mayıs 2024 13:47

8. Süslüm terketme bu yüzden sakın herkesin dediğine kulak asma her aile birbirinden farklı ailemizi seçemiyoruz maalesef biz de evlilik sürecindeyiz ve bizim iki tarafında da ailesi ilgilenmiyor maalesef :(

26 mayıs 2024 18:00

9. Kredi faizleri deli gibi yüksek şu an , ailesi takmıyorsa takmıyor , siz niye borç altına giriyorsunuz ? Sizin aileniz el mi , söyleyin surumu boşverin altını vs . Altın asla o krediyi kapatacak kadar yükselmez şu an . Ev ya da araba için değilse borca girmek felaket saçma bu şartlarda. Ayrıca evlenmeden birlikte borca girmeyin akıllı olun biraz. Bu süreçte boşansanız napacaksınız? Ya da ayrılırsanız .

26 mayıs 2024 18:12

10. faizle altın almak mantıksız, çünkü faizi amorti etmeniz çok uzun zaman alır.

illa düğünde mahçup oluruz kaygınız varsa sahte altın, bilezik vs. alın. daha farklı yatırımlar yapmaya bakın. o borcu ödeyecek olan da sizsiniz çünkü.

26 mayıs 2024 21:12