süslüler trabzonlu erkekler hakkında genelleme yaparsak ne diyebiliriz?

biliyorum beş parmağın beşi bir değil ama merak ediyorum deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi:)

1. No baby no

7 haziran 2022 10:49

2. trabzonlu ile evlendim, boşandım. çok fırsatçı ve beleşçi insanlardı benim gördüklerim. bir de yine düzgün trabzonlular'ı tenzih ederek bir şey daha söyleyeceğim; aile güya muhafazakardı ama kalabalık halinde oturup çok açık saçık şeylerden bahsediyorlardı. yani yeni evli çifte "gerdekte neler yaptınız?" diyebilen bir halleri vardı ki bu tip konularda konuşurken şaka yapıyormuş gibi davranıyorlardı. bir defaya mahsus mu acaba diye düşünmüştüm başta ama yok yani genel bir gevşeklik vardı.

7 haziran 2022 10:55

3. Herkes olur ama karadenizli no. Eğer karadenizli değilsen çok zor olur senin için. Hiç bulaşma derim.

7 haziran 2022 11:00

4. Düğünde kemençe,horon. Yemek olarak lahana vs büyük konuşayım Karadenizli biriyle asla ama asla olamam. Uyum sorunu yaşarım. Karadeniz'e dair tek güzel şey doğası olabilir o da 2-3 gün sonra sıkıcı hale geliyor bana

7 haziran 2022 11:12

5. Malum partili butun erkekler Trabzonlu nerdeyse. Hani seçmen olarak da degil de ust yönetim tabakasi, müteahhitler zart zurt hep orali. Ben pek olumlu düşünemiyorum

7 haziran 2022 11:13

6. onlerın içinde büyüdüm. kadınıyla, erkeğiyle iyi tanırım.

kadınları aşırı ahlakçı ve sevgisizdir.

erkekleri de çapkın, dinci, baskıcı ve yobazdır.

Kadınıyla erkeğiyle paraya aşırı düşkünlerdir ve cimridirler.

yine kadınıyla erkeğiyle görgüsüzlüğü ve dedikoduyu çok severler.

7 haziran 2022 11:17

7. Ya arkadaşlar her yerin iyisi kötüsü vardır. Ben Trabzon luyum bırakın özel hayatı ortalık yerde konuşmayı, kardeşimle bile konuşmam. Erkek kardeşim sevgilisiyle gayet düzgün birliktelikleri var. Hee yok mu bizim orada anlattığınız gibi insanlar var ama genelleme yapmak doğru değil. Ayrıca oflu sevgilimde oldu evet mükemmel biri değildi ama yazdığınız şeyleri yapmıyordu

7 haziran 2022 11:29

8. selam süslüm, doğma büyüm istanbulluyum ailem trabzonlu, her sene gider geliriz. bir kere nerde olurlarsa olsunlar trabzona çok bağlılar kadını erkeği. ayy şok olursunuz bu bağlılığa, kan çekmenin ne demek olduğunu en çok onlarda görürsünüz, birbirini aşırı tutarlar. kadınları hep cefakar ve çok çalışkan olur ayrıca hırçın ve hırslıdırlar. erkekleri çok daha rahat keyif düşkünü komiktirler. burda ikiye ayrılıyorlar erkekler işte bazıları muafazakar bazıları değildir. nolur muafazakar olanlarından uzak durun çünkü onların ki tamamen yalandır. genel olarak ailelerine bağlı sevgi görmüş insanlardır. kibar olan erkekleri çok kibardır. ama çok düşünceli olamıyorlar malesef. öğretmek gerekiyor bazı şeyleri ve evet erkeklerinde şeytan tüyü vardır. lütfen dikkatli yaklaşın sakınnnn kendinizi kaptırmayın.

7 haziran 2022 11:32

9. a10 bahsettiğin insanların yaşadığı yöreden erdoğan ve avaneleri nasıl çıkmış acaba hayret. hani ucundan kıyısından da mı bişey bulaşmamış.

benim babamın 20 yıllık karadeniz tecrübesinden sonra söylediği bir tabir vardır. karadenizlileri tarif ederken "kürdün deniz görmüşü" der.

babamın her tabirini doğru bulmasam da bu tabirine katılıyorum.

aynı kürtlerdeki boş tutuculuk ve kadının üzerinden ahlak tanımı sonuna kadar vardır.

ha komikler, hemşericilik ve bağlılık çok fazla ama bi yerden sonra o komiklik ve bağlılık insanı itiyor.

7 haziran 2022 11:41

10. Memleketim diye demiyorum, Artvinli değilse, ve orada doğup büyüdüyse karadenizlilerden uzak dur.

7 haziran 2022 11:46