saç derisi kaşıntı ve pul pul dökülmeye iyi gelen şampuan önerisi?

merhaba, yıllar önce bir eczanede egzama denmişti durumuma ve prozinc kullanmaya başlamıştım hiç memnun değilim  başka önerisi olan paylaşırsa çok sevinirim

1. Süslü ben doktora gittim bir ay önce onun yazdığı losyon ve şampuanı kullanıyorum. Bana çok iyi geldi ama prozinc ya da diğer markalar gibi bilinen bir marka değil. Tabii isterseniz ikisinin de ismini söylerim.

Eğer zamanınız varsa doktora gitseniz iyi olur çünkü yazdıkları ilaçları devlet karşılıyor, ödeme çıkmıyor.

13 ocak 2023 10:56

2. vichy dercos

13 ocak 2023 10:56

3. Anonim 1 teşekkür ederim doktora gitmeye çalışacağım rica etsem yazabilir misiniz adlarını araştırmış olurum en azından

13 ocak 2023 11:18

4. Losyonun adı betnovate (%0.1 saç losyonu)

Şampuan loprox

13 ocak 2023 11:47

5. Aynı dertten muzdaribim, şu aralar saç derim kabuk kabuk kaşınıyor, ben kaşıdıkça da kanıyor. Geçen sene doktora gitmeden eczacıya sormuştum konazol diye bir şampuan önermişti. İyi de gelmişti. 2 gün önce yine onu aldım bakalım.

13 ocak 2023 11:48

6. bende de seboraik dermatit var yani enseme yakın yerlerim pul pul ve kaşınıyordu hatta uyurken kaşınmaktan yara olmuştu,bana da doktor loprox verdi 1 ay mis gibi takıldım sonra yeniden oluştular vichy dercos testeri vermişti şimdi 2.şişe dercostayım ama 3.yü almayı düşünmüyorum çünkü geçirmediği gibi her yıkamada da bir sürü saçımı döküyor,nasıl kurtulucaz bu egzamadan bilmiyorum :(

13 ocak 2023 12:35

7. Vichy dercos bana iyi geldi çok pahalli ama gıdım gıdım kullanıyorum

13 ocak 2023 14:18

8. Egzama şampuanını sürekli kullanmayın. Haftada 1 kere kullanın saç derisinin alışmaması gerekiyor. Benim ve annem de çok fazla pullanma ve kaşıntı oluyor vichy dercos ile loprox kullanıyoruz. Haftada 2 kere saç yıkıyoruz birinde loprox birinde vichy şeklinde. Haftada 2 kere de m-furo adlı losyonu sürüyoruz. Sadece pullanma olan bölgeye birkaç damla sürüp masaj yapıyorum birkaç gün içinde tamamen geçiyor o pullanma ve kaşıntı. Tabi tekrarlanabiliyor onun için de neyin tetiklediğini(stres çok önemli bir faktör) bulup ona göre bir yaşam tarzı geliştirmek çok önemli.

13 ocak 2023 14:19

9. prominox

13 ocak 2023 23:04

10. Kardeşim aynı durumu yaşıyordu. Sadece zetion diye bi şampuan iyi geldi diyordu. Eczaneden almıştık.

14 ocak 2023 00:00