sağlık sektöründe kurumsal firmada makyaj ?

iyi geceler süslüler. kurumsal bir sağlık firmasında çalışmaktayım ancak hala makyajimi doğru seçmedigimi dusunuyorum. sağlık sektöründe görev yapan bir kişi sadece doğal makyaj mı kullanmalı yoksa kızıllar ya da hafif ışıltılı tonlar kullanılabilir mi sizce? buna uygun şekilde kırmızı ve bordo dahil renkli oje kullanımı nasıl olmalı? teşekkür ederim şimdiden.

1. Hiç hoşlanmıyorum ben sağlık çalışanında kırmızı oje. Ciddiyetsiz geliyor bana. İşini önemssmiyormuş gibi. Normalde seviyorum ama hastaneye yakıştıramıyorum. Kendi fikrim süslü umarım yanlış anlamamışsındır

1 kasım 2018 00:16

2. Doktorum, hastanede mavi maskaradan kırmızı ojeye her şeyi görüyorum ve bunları görmek hoşuma gidiyor.yaptığımız işi iyi yaptığımız sürece renk tercihleri neyi etkiliyor anlamıyorum.yani her rengi kullanabilirsiniz

1 kasım 2018 00:21

3. Kırmızı ojeyle işi önemsememenin ne alakası var? Ben makyajda kahve ve ışıltılı tonları kullanıyorum bence sizde kullanabilirsiniz. Bugüne kadar kimseden bu konuyla ilgili olumsuz bi şeyde duymadım.

1 kasım 2018 00:26

4. benim modumu yükseltir hastanede öyle bir şey görmek.

1 kasım 2018 00:32

5. Ben de pek cok insan gibi hastaneye gitmekten hoslanmiyorum ama bu tip seyler gordugumde modum yukseliyor, hosuma gidiyor. Iceride bir yasam oldugu, ruh oldugu farkindaligi olusuyor. Gulen yuzler, neseli sesler, kahkahalar da ayni sekilde memnun ediyor beni. Bir ay onkoloji bolumunde yatip kalktim, bicir bicir hemsireler varken umutlu hissederdim. Boyle yerler zaten yeterince kasvetli, guzel kadinlar her yeri guzellestiriyor bence.

1 kasım 2018 00:41

6. Doktorum. Yeşil saçlıyken daha sade makyaj yapardım. Siyah saçlıyken mavi farlardan glitterli göz makyajı + gri ruj ile işe gitmişliğim var. Sonuçta estetik algısı bana ait. Işimi iyi yapmamı da engellemiyor. Bölüm gereği oje süremiyorum, o da mikrop taşıma riski olduğunu dünya sağlık örgütü ve amerikan pediatri akademisi kanıtladığı için. Ama işimi engellemediği sürece her şeyi sürerim de giyerim de

1 kasım 2018 01:23

7. İnsanların sağlık sektöründe çalışıyor olmaları hayatlarının başka kişiler tarafından parsellendiği anlamına gelmiyor. Genel kılık kıyafet kurallarına uyduktan sonra ister kırmızı oje sürersiniz ister yeşil far, kimseyi ilgilendirmez. Herkes kendine, kendi hayatına baksın.

1 kasım 2018 08:22

8. hangi direktörlükte çalışıyorsunuz, kılık kıyafet proseduru yok mu? intranette muhakkak olmalı, sağlık sektöründeyim mali direktörlükteyim nude tonlarında makyaj yapıyorum genelde abartıya kaçmadan fazla allık fazla kalın eyeliner çekmiyorum, sağlık personeli için zaten kırmızı oje veya aşırı makyaj yasak olan şeyler. hizmet sektöründe pazarlama hariç aşırıya kaçmamak gerektigini düşünüyorum.

1 kasım 2018 08:42

9. Sağlık personeliyim susluler. Herhangi bir yasak belirtilmedi ama açıkçası göze batmak istemediğinden kendim ayarlamaya çalışıyorum. Hiç renk kullanmadım ama kullanarak uyarı alır mıyım bilmiyorum. Çok teşekkür ederim cevaplariniz için

1 kasım 2018 08:52

10. etrafınızı gözlemleyin derim, bunun için uyarı vermezler süslüm ama iş yaşamında hizmet sektöründe kurallar vardır(anonim susluye ithafen)ben size yönetmeliğin ilgili kısmını kopyalayayım,

Bayan personel, hafif doğal tonlarda makyaj, bakımlı tırnaklar ve tırnaklar için pastel oje renkleri kullanılmalıdır. Sadece şeffaf ve çok açık renk tonlarda oje sürebilir; eskimiş ve kısmen silinmiş ojeler çıkarılmalıdır.

Bayanlar abartılı, çok renkli makyaj yapmamalıdır

yardımcı sağlık personeli için ; Bayan personelin tırnakları kısa ve ojesiz, ellerde hiçbir takı olmayacaktır. Sallantılı küpe takılmayacaktır. Abartılı makyaj yapılmayacaktır.

1 kasım 2018 08:59