sevgilimin ex takıntısını asla yenemiyorum ne yapacağım?

1 seneye yakındır ilişkimiz var ama biz hala bu sorunu çözemedik. erkek arkadaşımla çok ciddiyete doğru ilerleyen bir ilişkimiz var. kendisinin ailesiyle vs tanıştım o da aynı şekilde benim ailemle tanıştı ve gelecek hakkında çok planlarımız var. her şey çok iyi mükemmel şekilde anlaşıyoruz ilişkimizde toplasak 2-3 kere kavga etmişizdir ama büyük bir sorunumuz var sadece kendisi exim konusunda deli gibi takıntılı. exim bu süreç içerisinde bir kez olsun karşıma çıkmadı ya da bana ulaşmadı çünkü biz o kişiyle ayrılalı uzun zaman oldu ama kötü bir şekilde bitti. o da bunu biliyor ama bu konuyu arkasında bir türlü bırakamıyor aklına geldikçe delirecek gibi olduğunu ve beni çok kıskandığını söylüyor. ben bu konudan çok bunaldım cidden onun bu takıntısını ne yapacağım süslüler..?

1. @2 daha önce ilişkisi olmuş birisi

26 aralık 2020 13:57

2. Ben boyle birine denk geldim, bir de icinde tutmus tutmus 2. Senemizde basladi sen onla ne yasadin diye sorup durmaya, cevap vermedikce delirdi. Sonu pek hos yerlere gitmiyor boylelerinin haberiniz olsun. Sakin bu sorun devam ederken evlenmeyi aklinizdan gecirmeyin.

26 aralık 2020 13:58

3. @2 aynı şekilde bunları ben de söylüyorum ki ikimizde öncesinden cinsel ilişki yaşamız insanlarız ve ona bunu diyince susuyor. Nasılsa sen de öncesinden yaşadın bu işin cinsiyet meselesi yok diye. O zaman özür dileyip konuyu kapatıyor..

26 aralık 2020 14:04

4. Sen bi şey yapmayacaksın. Yapacağın tek şey onu bu kıskançlığının normal olmadığına ikna edip psikolojik destek almasını sağlamak. Kıskançlığın hiç bir mantıklı açıklaması yok. Adam karşına çıkar mesaj atar, aynı işyerinde olursunuz, ortak arkadaşlarınız olur falan belki anlaşılabilir ama bu değil.

Ayrıca ben de azıcık hayat tecrübesine sahipsem Bu buzdağının görünen yüzü kızkardeşim, benden söylemesi.

26 aralık 2020 14:04

5. @6 çok söyledim bunun normal olmadığını ve destek alması gerektiğini ama kendisinin atlatacağını falan söylüyor benimse hiç inancım kalmadı artık içim soğuyor o konular açıldıkça. Ama işte kendisine karşı büyükte bir sevgim var..

26 aralık 2020 14:07

6. Yine bir ortada devasa sorun varken aslinda baska hic sorunumuz yok ciddi dusunuyoruz sorusu. Suslu yanlis anlama da 1 senelik iliskide daha boyle bir problemi asamamisken neyine ciddi dusunuyorsun? Eski sevgilin aramamis, sormamis, rahatsiz etmemis, yillar oldu diyorsun zaten. Kaldi ki arasa bile bu yine senin sucun olmazdi gereken cevabi verip onune gectigin surece. Bunu kafaya takip deliren insan sorunlu ve manipulatif insandir. Boyle baslar ve daha artarak devam eder. Yarin elinde olmayan baska seyler icin seni suclar.

26 aralık 2020 14:11

7. Arkadaşlar sorunun büyük olduğunun ben de farkındayım ama bir şeyleri düzeltme çabasındayım ki olmazsa yollarımı ben de ayıracağım. Kendisi bu konuda takıntısı olduğunu biliyor. Çoğu kez karşımda ağladı bu konuda bana yardımcı ol diye. Beni üzmek istemediğini ama elinde olmadan bunları yaptığını ve beni kaybetmek istemediğini defalarca dile getirdi. Hiçbir zaman bana sayıp sövmedi, sinirlendiği anlarda bile ortamı terk edip gitti. Bu geçmiş konuda benim suçum olmadığını ama takıntı hale getirdiğini kendisi de söylüyor yani.. Yine de bir şeyler için son kez çabalamak istiyorum olmazsa ben de bitireceğim. Göze alamam zaten daha fazla bu durumu.

26 aralık 2020 14:30

8. Bu çok büyük bir sorun küçümsemeyin.

26 aralık 2020 14:35

9. benzer bi şeyi yaşadık ilişkim 5 yıllık ben sürdürmek için çabaladım, tavsiye etmiyorum. Artık bu sorunları geride bıraksak da konunun açılabileceği herhangi bir ortam ve konudan kaçıyorum ve konu açılırsa midem bulanıyor kusuyorum. Bende pek iyi yaralar bırakmadı bu eski üzerine verdiğimiz savaşlar. Eski sevgilim falan da umrumda değildi aslında.

İlişkiye devam ettim konuları kapattık ama hiçbir zaman tamamen konunun kapandığından emin olamıyorsunuz. Benim yaptığım yanlış, siz vazgeçin bu sevdadan demek istiyorum.

26 aralık 2020 14:46

10. @10 Hayatımda ilk defa kendimle benzer, her anlamda uyuşan (huy,tavır, düşünce yapılarımız) birisiyle tanıştım. O kadar zor geliyor ki bırakma konusu ama elden bir şey gelmeyecek gibi. Çok alıştım kendisine ve sevgiyi ilk defa bu kadar iyi tattım. Yediğim onca yıkımdan sonra kendisinin karşıma çıkması onu ne kadar çok sevdiğimi hissettirdi bana. Evet bu konular benim de midemi bulandırıyor ve içimde bir yerimde soru işaretleri bırakıyor haklısınız.. vazgeçmek cidden çok ama çok zor.

26 aralık 2020 14:59