sizce üniversite sınavında derece yapmak için (ilk 5k) ne yapmak, nasıl çalışmak gerekir?

not: tm öğrencisiyim

1. Ben eski sınav sistemiyle cevap vereceğim matematik ve fen bilimleri netlerinizin iyi olması gerekir genelde tmciler ya ben niye fizik bileyim falan diyorlardı hala öyle mi bilmem.(gerçi sınav nasıl onu bile bilmiyorum.)

Soğukkanlı olacaksınız panik yaparsanız zaten bitiyor iş.sonra deneme yaparken süre tutun ders ders şu derse bu kadar süre şeklinde.kitapciga göre değil de en başarılı olduğunuz dersten başlayın bence ben öyle yapmıştım.

7 ekim 2020 11:56

2. bence 10. sınıftan itibaren çok düzenli çalışarak yapılır bu, 10. sınıfta günda 2 saat çalışsanız 11de 3-4 saat ve 12. sınıfta allah ne verdiyse girince oluyor. tabii yaz tatillerinde o 2 saati 6-7 saate çıkarmak gerekiyor. ben böyle ilk 2000e girmiştim ama sayısaldan.

7 ekim 2020 12:17

3. Matematiğinin iyi olması lazım. Rahat min. 25 neti görmen lazım. Sayısaldan matematiği çok iyi olup hiç tm çözmeden bile tm sıralaması çok iyi olanlar var çünkü.

Elinden geldiğince her dersten çok soru tipi görmeye çalış, konularda eksiğin olmasın. Deneme çok çöz mutlaka

7 ekim 2020 12:23

4. 6 ay yatsan 6 ay çalışsan (çok sıkı da değil normal) tmde ilk beş bin yapılır. Çok kolay bir şey sakın gözünde büyütme. Ayt matematiğe aban.

7 ekim 2020 12:24

5. Süslü tyt de gayet önemli lütfen onu görmezden gelme. %40'ı alınıyor az bir oran değil. Diğer süslülere katılıyorum, matematik kasman gerek.

7 ekim 2020 12:31

6. Sosyal medya hesaplarını kapatmakla başla derim ve her gün kütüphanede çalış dikkatini dağıtacak şeyleri yaz ve hepsinden uzak dur

7 ekim 2020 12:49

7. matematik bilmen lazim suslu. eski sistemde ankara hukuk, bilkent hukuk kazanan arkadaslarim fizik bilmiyorlardi. matematikleri iyiydi (yine de mf ogrencileri kadar iyi degildi) biyoloji kimya mi biliyorlardi bilmiyorum. herhalde onlari biliyorlardir.

7 ekim 2020 13:09

8. Şuan tyt matematikte 15-20 net arası yapıyorum, yükseltmek için ne önerirsiniz? Hangi konulara ağırlık vereyim süslüler?

7 ekim 2020 19:51

9. Aslında daha fazla yapabilirim ancak yetiştiremiyorum süslüler, hızımı nasıl arttırabilirim bir de onun için taktik verirseniz çok memnun olurum

7 ekim 2020 19:52

10. kesinlikle ayt matematik. 2018de tyt sıralamam 1900dü aytde hiç türkçe çözmeden matematiği fulleyerek 4600 yaptım, tmde fark yaratan matematiktir. tyt matematik netin şu an için çok düşük bol bol pratik gerekli. eksik olduğun konuları çok iyi belirle her şeyi aynı anda yapmaya çalışma zorlandığın konuları nokta atışı yaparak git. yetiştirmek için de ilk seferde çözemediğin hiçbir soruyla vakit kaybetme, sonda kalan vakitle dön. matematikte hiç hızlanamıyorum diyorsan diğer derslerde hızlan ki matematiğe kalan süre artsın.

7 ekim 2020 23:54