(link: https://resimyukle.xyz/i/bN2eaI )
(link: https://resimyukle.xyz/i/H6S3cO )
(link: https://resimyukle.xyz/i/bxLM1L )
Nasıl olduğu belli olsun diye birkaç farklı şekilde çekmeye çalıştım, biraz saçma oldu fotoğraflar.
Nasıl bir sorun saç cilt ne sormak istediniz? Bana gayet normal geldi.
Ben sorunumu söylemeyi unutmuşum, çok kuru, pütür pütür ve delik delik gibi bir şey. Ne yapsam nasıl çözsem ne uygulamam gerekir bilmiyorum :(
ergenlikte bile hiç sivilce çıkarmazdı cildim, sonra bir anda alnımın bir bölgesi sivilcelendi. Aylarca hiç gitmedi sivilceler, doktora gittim klasik sivilce ilaçları verip gönderdi. Ben de o zaman çok üstüne düşmedim açıkçası pek anlamıyordum cilt bakımından. Sol tarafımda o yüzden çukurlar vardı ama son zamanlarda alnımın her yeri bozuldu. Ne kadar nemlendirici sürsem de etkisi olmuyor.
A5 süslü fotoğraflara çok yansıtamadım sanırım ama aynaya bütün olarak baktığımda alnımın derisi bir farklı görünüyor. Baya sert bir de normal cildime göre, benim gözüme batıyor ben taktığım için diyeceğim ama bb krem falan sürdüğümde falan da pütür pütür oluyor alın kısmım.
Gerçekte nasıl duruyo bilmiyorum ama fotoğrafta görünen gerçekten gayet normal. O yüzden dediklerinden yola çıkarak yardımcı olmaya çalışıcam. Nemlendiriyorum demişsin ama kurulduktan olabilir. Cilt bakım rutinini ve kullandığın ürünleri yazarsan daha yardımcı olabilirim. Deri cildimin kalanına göre kalın hissettiriyor demen de alerjik olabilir mi acaba diye düşündürdü bana. Sürekli olan bir durum mu bu yoksa 3 4 gün artıp sonrasında eskiye dönüyor mu? Sıktığında, siyah nokta sıkmış gibi içerisinden yılan gibi yap çıkıyor mu? Sıkmamak gerekiyor aslında ama kapalı komedon olup olmadığını anlamak için birini sıkmayı deneyebilirsin bence. Eğer kapalı komedonsa cilt temizliğine ve kimyasal eksfoliasyona dikkat etmen gerekiyor. Temizlik için, istisnasız her gece yüzünü yıka. Eksfoliasyon için de dermoskin acgun gece kremini al, ben kendi beyaz noktalarımdan bu keremle kurtuldum. Ama asit olduğu için gündüzleri güneş kremi kullanman gerekiyor yoksa cildin daha çok zarar görebilir. Yukarıda sorduklarıma cevap verebilirsen daha fazla yardımcı olmaya çalışırımm
Süslü çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, baya hassas bir cildim var. Maalesef meraklı olduğum zamanlarda bir sürü saçma ürün, iri taneli fiziksel peelingler falan kullandım, bunlardsn dolayı mı bilmiyorum yüzüm kötü oldu biraz. Şu an yüzümü yıkayıp nemlendirmek haricinde hiçbir şey kullanmıyorum. yıkama jelim uriage ds (link: https://www.uriage.com/TR/tr/urunler/d-s-gel-nettoyant ) nemlendirici roc kullanıyordum yakın zamanda ducray aldım (link: https://www.ducray.com/tr-tr/kelual-ds/pullanma-karsiti-rahatlatici-krem ) bunu iki hafta sürekli kullanıp sonra ara ara kullanmam gerekiyordu ama ben düzenli kullanıp cildimi toplarlayamadığım için bunu kullanıyorum hala, şu an normal bir nemlendiricim yok, arayıştayım. Güneş kremim la roche posay shaka fluid. Bunlar kapalı komedon mu bilmiyorum açıkçası hiç sıkmayı bilmiyorum denesem beceremem muhtemelen.
Neden 2 hafta kullanıp sonra azaltman gerekiyordu ki kullanımı? Bilmediğim için soruyorum, güneş kremi hariç diğer ürünler hakkında bi bilgim yok ama içeriği normal görünüyo. Tanecikli peelingler benim de cildimi daha kötü yapıyor :( dediğim gibi acgun gece kremini deneyebilirsin bence. İlk kullanımda hafif bi yanma ve sonrasında kuruluk yapmıştı bende, o yüzden çok yavaş bi şekilde rutine dahil ettim. O yanma hissi geçene kadar 4 günde bir kullandım, sonra 3 güne indirdim, cildim ona da alışınca gün aşırı kullanmaya başladım. İlk başlarda sivilceleri arttırabiliyo ama sonrasında geçiyor. 3. Haftadan itibaren o pütürlerdeki etkisini görmeye başladım ben, 5. 6. Haftada falan da %90ı gitti. Bırakınca tekrar pütürlendi alnım o yüzden düzenli kullanmam gerekiyor benim. Ama 2. Aydan sonra tekrar haftada 2 güne azalttım kullanımı ve kapalı komedon sorunum olmadı bir daha. Eğer çok fazla kuruluk ve hassasiyet yaparsa tüm yüzüne değil de sadece problemli bölgelere kullanırsın
Süslü çok teşekkür ederim, kremin kullanışı o şekildeymiş. İki hafta boyunca sabah akşam kullanıp sonra haftada iki kez kullanmak gerekiyordu. Ben o düzeni sağlayamadım dediğim gibi, şu an devam ediyorum o yüzden. Dediğiniz kreme hemen bakıcam çok çok teşekkürler